כך מפספסת רכבת ישראל את אוהדי הכדורגל
גרים דרומית מת"א? יהיה לכם קשה עד בלתי אפשרי לחזור הביתה ברכבת אחרי משחק כדורגל. בסמוך לאצטדיון העירוני בנתניה נמצאת תחנת הרכבת "ספיר", אבל גם בה הרכבת לא עוצרת אלא ממשיכה לדהור צפונה. רכבת ישראל: "פועלים בשיתוף המארגנים"
ר' הוא אוהד מכבי תל־אביב. מאז החל שיפוץ גדול באצטדיון בלומפילד, היא משחקת בנתניה. האצטדיון נמצא כמה דקות הליכה מתחנת ספיר החדשה בעיר, אבל לר' זה לא ממש עוזר.
"הכי נוח לי ולרבים אחרים לנסוע ברכבת למשחקים, אבל אלה מתחילים בשמונה וחצי בערב. אנחנו בשעון חורף עכשיו, הרכבת של שבע מת"א עוצרת בתחנה הקרובה, אבל זו של שבע וחצי חולפת בה צפונה בלי לעצור, והבאה שכן עוצרת כבר מגיעה מאוחר מדי להגיע לשריקת הפתיחה. אז צריך לרדת בתחנה השנייה והרחוקה של העיר, לקחת שאטל, ולייקר את הנסיעה. איזה בזבוז".
הבעיה מחריפה אחרי המשחקים, שמסתיימים בסביבות 11 בלילה. תחנות הרכבת דרומה מת"א נסגרות לקראת חצות, וגם כשמופעלות רכבות מיוחדות כשמתקיימים משחקים מושכי קהל, למשל 25 אלף צופים ומעלה באצטדיון סמי עופר בחיפה, נסיעת הרכבת מסתיימת בתחנת ההגנה בת"א. ואוהדים שגרים, כמו מאות אלפי ישראלים, בחולון, בראשון־לציון וביבנה? הם יכולים אולי להיעזר באדרנלין מהמשחק ולרוץ הביתה ברגל. כך גם במשחקים בנתניה, שחזרה מהם מתאפשרת בקווי השירות הרגילים.
ההחמצה ברורה: באירופה רכבת היא אמצעי תחבורה מובן מאליו בהגעה לאירועים המוניים כמו משחקי כדורגל. בישראל, אפילו כשיש משחקים קבועים בקרבת תחנות רכבת חדשות, הפוטנציאל מתפספס והאוהדים נאלצים לנסוע ברכב פרטי.
ברכבת ישראל מתקשים לראות את הבעיה. "רכבת ישראל מתגברת את רכבות הנוסעים לאירועי ספורט ואירועים המוניים במטרה לספק לציבור המשתתפים דרך נוחה, מהירה ובטוחה אל האירוע. התגבור נעשה על פי בקשת המארגנים והגדרתם. המארגנים גם מספקים הערכה לגבי מספר הנוסעים הצפוי בהתאם לביקוש ולניסיון העבר. בעת הצורך, ולפי בקשת המארגנים, גם נבחנות עצירות נוספות של רכבות סדירות בתחנות הרלוונטיות".
גורם בתחום התחבורה הסביר כי במשחקי מכבי חיפה באצטדיון סמי עופר הוחלט שתגבור הרכבות יהיה עד לתחנת ת"א ההגנה, בהתאם להגדרת הנהלת הקבוצה ובהתייחס לפילוח מקום הגעת המינויים. להבדיל, כשקבוצות מתל־אביב שיחקו שם מול מכבי חיפה, תנועת הרכבות תוגברה בסיום המשחק עד לתחנת משה דיין שבראשל"צ.
אותו גורם מסייג ואומר שיש גם מקרים אחרים, ושזה לא קבוע בכל המשחקים. אתמול בערב, למשל, התקיים משחק בין מכבי תל־אביב למכבי פתח־תקווה במסגרת רבע גמר גביע המדינה בכדורגל. הרכבת נערכה לתגבר את תנועת הרכבות בסיום המשחק מתחנת ספיר שבנתניה לתחנת משה דיין, עם עצירה בתחנות ת"א, חולון ובת־ים. השאלה היא למה זה לא קורה בכל פעם שמתקיים משחק?

