זוגלובק תייבא בורקס מטורקיה
החברה נמצאת במגעים עם ענק המזון הטורקי אולקר ליבוא מוצרי בצק וירקות קפואים • לאחרונה סגרה זוגלובק את קו מוצרי הבצק מטעמי ייעול
חברת זוגלובק נמצאת במגעים עם קונצרן המזון הענק הטורקי אולקר (Ulker) ליבוא ושיווק בישראל של מוצרי בצק קפואים וירקות קפואים מתוצרתו. אם החיבור יצליח, תבחן זוגלובק יבוא מוצרים נוספים של ענק המזון הטורקי.
לאחרונה, במסגרת התייעלות, סגרה זוגלובק את כל קווי ייצור הבצקים שלה - מלאווח, בצק עלים, בורקסים קפואים, ועוד (למעט קווי הפיצה) - במפעל בברור חיל ופיטרה 30 עובדים. את ייצור מוצרי הבצק העבירה למפעל גדרון של שופרסל, שישמש כקבלן משנה שלה.
היבוא המתוכנן מטורקיה אמור להרחיב את מגוון מוצרי הבצק הקפואים. גורם בתעשייה אמר ל"ממון": "זאת התוצאה של מדיניות האוצר לפתיחת היבוא. הממשלה דוחפת מפעלים ישראליים להפוך ליבואנים במקום להיות יצרנים. זו מגמה שהמדינה תבכה עליה בעתיד. שום מפעל מזון חדש לא קם בישראל בשנים האחרונות, וגם המפעלים הקיימים מתחילים לעבור ליבוא, כמו שתנובה נאלצת בלית ברירה להתחיל לייבא גבינה צהובה כדי לעמוד בתחרות הלא הוגנת של גבינה זולה מפולין".
אם ייחתם ההסכם עם אוקלר תהיה זו הפעם הראשונה שזוגלובק תיכנס לקטגוריית הירקות קפואים ותתחרה בסנפרוסט ובפרי הגליל. מהלך כזה יעורר את זעמם של יצרני הירקות הקפואים בישראל ומגדלי הירקות לתעשייה, שכבר נפגעו בפסח הקודם מהחלטת שר האוצר משה כחלון להתיר יבוא ללא מכס של ירקות קפואים לישראל. לטענת המגדלים והיצרנים, מדובר בתחרות לא הוגנת.
מאז המשבר הגדול בענף הנקניקים, שהתחיל באזהרה של ארגון הבריאות העולמי מפני נקניקים, נפגעו משמעותית הכנסותיה של זוגלובק, והחברה מחפשת תחומים נוספים להתרחב במטרה לחזור לרווחיות ולהקטין את התלות במוצרי הבשר שהיו ליבת עסקיה.
בכניסה לתחום הירקות הקפואים תנצל זוגלובק את מערך ההפצה שלה, שמתמחה במוצרים קפואים ומצוננים. לאחרונה חנכה החברה מרכז הפצה חדש בפתח־תקווה, ששימש בעבר כמרכז ההפצה של שטראוס.
עיקר המגעים עם אוקלר מתמקדים כעת במחיר המוצרים בישראל, כך שיאפשר לזוגלובק להתחרות בתוצרת הישראלית. הקונצרן הטורקי, שבבעלות משפחת אוקלר, מהמשפחות העשירות בטורקיה, מייצר מגוון מוצרי מזון – ביסקוויטים, שוקולד, ממתקים, מזון תינוקות, ירקות ושימורי ירקות קפואים, משקאות מוגזים, גלידה, ועוד. בבעלותו גם קבוצת כדורסל הנושאת את שמו.
ב־2004 רכש אוקלר את מותג השוקולד גודייבה מידי קונצרן קמפל ואת חברת הביסקוויטים יונייטד ביסקוויט אוף UK תמורת 2.2 מיליארד דולר. אוקלר מייצאת תוצרתה ל־110 ארצות בעולם, עם מחזור מכירות של כ־5 מיליארד דולר, והיא מעסיקה כ־44 אלף עובדים.
navitz@yediot.co.il

