yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 05.03.2017
    ילד המריבה
    בית־המשפט העליון יכריע מי יזכה לגדל ילד בן שלוש: אמו שהייתה מכורה למשככי כאבים ונגמלה, או זוג שמשמש לו היום כמשפחת אומנה ורוצה לאמץ אותו
    יורם ירקוני

    מי יגדל פעוט בן שלוש: אמו שהייתה מכורה למשככי כאבים ונגמלה או זוג אוהב ומבוסס כלכלית שרוצה לאמץ אותו. ההכרעה תתקבל על ידי בית־המשפט העליון.

    מדובר בילד שנולד מכור לתרופות משום שאמו הביולוגית ילדה אותו כאשר הייתה מכורה למשככי כאבים. בשל מצבה, התינוק נלקח ממנה לאחר הלידה והועבר למשפחת אומנה – שכעת מבקשת לאמץ אותו. במקביל שוקם מהתמכרותו לתרופות, שפגעה בהתפתחותו. לאמו ניתן לפגוש בו אחת לשבוע, למשך שעה, במרכז קשר של משרד הרווחה.

    כשילד הגיע לגיל שנה החל משרד הרווחה בהליך העברתו לאימוץ למשפחת האומנה, וזאת בהסתמך על החלטת בית־המשפט לענייני משפחה שקבע כי זו טובתו. בית־המשפט קבע כי בשל מצבה לא יכולה האם לקחת אחריות על גידול בנה. כן השפיעה עליו העובדה שיש לה ילדה הסובלת מפיגור שכלי וגדלה במוסד, שאותה לא ביקרה כשנתיים. נוסף לכך קבע בית־המשפט שהוא לא רואה סיכוי לשיפור כלשהו במצב האם, גם אם האם תזכה לעזרה.

    האם לא ויתרה. באמצעות עו"ד ליטל קוזקוב מהסיוע המשפטי של משרד המשפטים ערערה לבית־המשפט המחוזי בתל־אביב. היא טענה כי שירותי הרווחה נהגו בה במגמתיות ופעלו להעביר את בנה לאימוץ כמה שיותר מהר, מבלי לתת לה סיכוי להילחם על כך. כן ציינה כי לא נבדקה טענתה שהיא נגמלה. השופטים המחוזיים מתחו ביקורת של שירותי הרווחה. הם קבעו כי יש בסיס לטענה שלפיה הם לא נתנו לאם מעולם הזדמנות אמיתית להוכיח את כשירותה להיות אמא – והוציאו צו עיכוב ביצוע על ההחלטה להעבירו לאימוץ. עוד ציינו כי אותו גורם בשירותי הרווחה שפעל להוצאת הילד ממשמורת האם היה אמור למעשה לתת לה הדרכה הורית, אבל במקום זה נהג בה בחשדנות ולא שיתף איתה פעולה. כן מתחו ביקורת על כך שאיפשרו לה לראות את בנה רק פעם בשבוע, לשעה אחת בלבד.

    גורמי הרווחה והיועץ המשפטי לממשלה והאפוטרופוס ערערו על ההחלטה לבית־המשפט העליון, והם מבקשים להעביר מיד את הילד לאימוץ. לבקשה זו מצטרפת משפחת האומנה שמגדלת את הילד ורוצה להפוך למשפחתו המאמצת. מדובר בזוג בשנות ה־40 לחייהם המעוניינים לדבריהם לתת לילד בית אוהב. הם מיוצגים על ידי עו"ד שמואל מורן. "מדובר בילד שיש לו כבר חיים משלו, בית, ביטחון ויציבות", אמר.

    עו"ד קוזקוב: "אנחנו לא אמורים להוציא ילדים מבתים פחות טובים ולהעבירם לבתים יותר טובים. מדובר במדיניות מסוכנת של גורמי הרווחה שעלולה להוביל למדרון חלקלק. זה לא מקרה של אם נרקומנית או חולת נפש קשה".

     

    yed660100