שתף קטע נבחר
 

מפקדי הבסיס

נבחרת ישראל בבייסבול עשתה היסטוריה כשניצחה במשחק הבכורה שלה באליפות העולם את המארחת דרום־קוריאה

בעוד נבחרת הכדורגל של ישראל מנסה לשחזר את ההעפלה למונדיאל 1970 ללא הצלחה, ונבחרת הכדורסל לא חזרה לאליפות העולם מאז 1986, היסטוריה נכתבה אתמול בסיאול, שם נבחרת הבייסבול של ישראל שיחקה לראשונה באליפות העולם ועוד ניצחה את המארחת.

 

הנבחרת, המורכבת ברובה מאמריקאים יהודים (החוקים מאפשרים לכל מי שרשאי לקבל אזרחות במדינה מסוימת לייצג אותה), פגשה במשחק הפתיחה בבית 1 את דרום־קוריאה, לעיני 20 אלף אוהדים מקומיים משולהבים שלא הפסיקו לעודד את נבחרתם, אך השחקנים של ג'רי ויינשטיין לא התרגשו וניצחו 1:2 בהארכה.

 

רק כדי להבין את גודל ההישג – ישראל היא היחידה בטורניר שמדורגת מחוץ ל־20 הראשונות בעולם (41), וניצחה את אחת הנבחרות הטובות בענף במגרשה הביתי. דרום־קוריאה זכתה בזהב האולימפי בבייג'ינג 2008, סיימה עם מדליית הכסף באליפות העולם 2009 ולקחה ארד ב־2006.

 

באינינג השני של המשחק (המחולק לתשעה אינינגים, סיבובים בהם כל קבוצה תוקפת ומתגוננת), טיילר קריגר, השייך לקליבלנד אינדיאנס, סחט מהלך חופשי מהמגיש הדרום־קוריאני כאשר כל הבסיסים היו מלאים, מה שאיפשר לנייט פריימן (כוכב מכללת דיוק לשעבר) להגיע לבסיס הבית ולקבוע 0:1.

 

המארחת השוותה באינינג החמישי, וה־1:1 נשמר עד לסיום התשיעי – כך שהנבחרות נכנסו להארכה ולאינינג עשירי. סקוט ברצ'אם, השייך לקולורדו רוקיס, היה זה שהביא את הניצחון עם חבטה מוצלחת ששלחה את מייק מאיירס (נבחר בדראפט ע"י בוסטון רד סוקס) לבסיס הבית, 1:2. כבר היום לפנות בוקר (5.00) נפתח המפגש בין ישראל לטייוואן, שניצחון בו יבטיח כמעט סופית עלייה לשלב השני.

 

ויינשטיין: "ניצחון חשוב לנבחרת ולישראל. ניצחנו יריבה לא פשוטה בכלל, למרות שהיו הרבה דברים שלא הלכו לנו וזה היה די מתסכל. נמשיך קדימה".

 

הג'וב החדש של זאבי

 

אחרי שאיבד לאחרונה את תפקיד מאמן נבחרת הנערים בג'ודו, אריק זאבי מצא לעצמו ג'וב חדש: יועץ מיוחד לנושאי ספורט בעיריית רעננה. בין השאר, במסגרת תפקידו יעסוק זאבי בחיזוק תשתיות הספורט בגילים הצעירים. (נדב צנציפר)

 

כדוריד. בפתיחת המחזור ה־19, מכבי ראשל"צ רשמה ניצחון 24:33 על נס־ציונה. (ברק חקלאי)

 

סיוף. יעקב פיזנברג, סייף הדקר בן ה־18 שיצא על חשבונו לאליפות אירופה עד גיל 20 בבולגריה, נוצח 15:7 בקרב על מדליית הארד מול האיטלקי ולריו קומו.

 

טקוונדו. גילי חיימוביץ' זכה במדליית הכסף באליפות סופיה הפתוחה מסבב G1 הנחשב. אבישג סמברג זכתה בארד בתחרות הנוער.

פורסם לראשונה 06.03.17, 23:39

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים