yed300250
הכי מטוקבקות
    צביקה טישלר
    חדשות • 13.03.2017
    חץ של טוב לב
    המהנדסים שמפתחים את טיל ה"חץ" עיצבו מתקני שעשועים נגישים לילדים הסובלים משיתוק מוחי והגיעו לחגוג עימם את פורים
    מאיר תורג'מן

    בימים רגילים הם מפתחים את מערך הטילים של התעשייה האווירית ובין היתר את טיל ה"חץ". אולם לכבוד פורים בנו 20 אנשי צוות ומהנדסים ממפעל מל"מ מתקנים מיוחדים שאיפשרו לילדים הסובלים משיתוק מוחי ומנכויות התפתחותיות ליהנות ממסיבה מדהימה.

     

    במוסד החינוכי־שיקומי "צעד קדימה" בראשון־לציון יש 70 ילדים, מגיל הגן ועד גיל 15. במשך שנים החבר'ה ממפעל מל"מ — שם בונים את המערכות המסווגות ביותר של ישראל — מתנדבים שם, מכינים מתקני עזר, מעצבים משחקים וגם מבלים על הילדים.

     

    יהודה קרבצ'יק היה שם מהרגע הראשון, לפני 16 שנים, ומאז הוא ממשיך בהתנדבות. "הילדים האלה נלחמים על כל מילימטר של יכולת אישית כדי לבצע את הפעולה הכי פשוטה ושגרתית", הוא מסביר, "ולכן לכבוד פורים החלטנו השנה לבנות להם מתקנים שלמרות המגבלות הפיזיות הם יכולים לשחק בהם וחילקנו אותם לתחנות הפעלה".

     

    המהנדסים יצרו לונה פארק מונגש של ממש. הוא כולל מתקן מרוץ מכוניות, קליעה למטרה, הפלת לבנים בעזרת כדורים, באולינג — והכל מותאם לצורכי הילדים.

     

    בתחנת הבאולינג נמצא אסף, מחופש לסמי הכבאי. בכל פעם שהוא פוגע ומפיל את פחיות השתייה, חיוך של אושר וניצחון עולה על פניו. אריאל, שהתחפש לשוטר, פוגע שוב ושוב עם הכדור במתקן הפלת הלבנים, שעשויות קלקר כדי שגם זריקה חלשה תשפיע עליהן. וגם פה, כל הצלחה סוחטת ממנו התרגשות רבה.

     

    מנהל המוסד, יאיר אלדר, מתרגש: "הדגש אצלנו הוא שלכל ילד יש את הזכות להיות אקטיבי ועצמאי, בהתאם ליכולתו". בזכות המהנדסים, זה מתממש.

     

    "מרגש לראות חבורה של אנשים עסוקים שתורמים מכישרונם כדי לפתח בחוכמה משחקי פורים שיתאימו לילדים שלנו", אומר גיא סלומון, מנכ"ל עמותת "צעד קדימה". "הם גורמים להם הרבה שמחה".

     

    אם גם אתם רוצים לעשות מעשה טוב למען הזולת, תהיה לכם הזדמנות לכך ב"יום מעשים טובים" ב־28 במארס. מי שיזמה את "יום מעשים טובים" לפני 11 שנים, אשת העסקים והפילנתרופית שרי אריסון, מסבירה: "המיזם הזה הפך לגורם בינלאומי מאחד בזכות הפשטות שבו, ובגלל היכולת של כל אחת ואחד להתחבר אליו ולקחת חלק ביוזמה". בעמותת "רוח טובה", שמארגנת את הפרויקט, מספרים כי במחצית מהמקרים מי שמשתתף ביום הזה ממשיך להתנדב לאורך כל השנה.

     

    yed660100