מסודרים

אמנון שעשוע וזיו אבירם לקחו את החלום של כל סטארטאפיסט ישראלי מעבר לגבולות הדימיון • אינטל רכשה ב־15.3 מיליארד דולר את "מובילאיי" שלהם וכל אחד משניהם הרוויח מיליארד • סגן הנשיא קיבל 11.3 מיליון דולר, סמנכ"ל הכספים התעשר ב־6.85 מיליון • שאר 663 העובדים יתחלקו בכ־340 מיליון דולר: הוותיקים יהפכו מיליונרים, החדשים ביותר יסתפקו באלפים בודדים

ביום שישי האחרון יצא פרופ' אמנון שעשוע לרכיבת שטח מאומצת באופני ההרים שלו עם קבוצת חברים. הוא כבר ידע על ההכרזה הגדולה שבדרך, זאת שתעביר אותו ממועדון המיליונרים לעמדת מיליארדר, אבל לא ויתר על הטיול.

 

שעשוע ושותפו להקמת החברה, זיו אבירם, נוהגים לצאת מדע פעם לטיולי שטח באופנועים כבדים, בארץ ובעולם. את מועצת המנהלים הם הרגיעו תמיד, שהם רוכבים רק בשטח, למשרד הם מגיעים במכוניות ה"אאודי" שלהם, חברה שעימה יש למובילאיי שיתוף פעולה ארוך.

 

663 אנשים עובדים במובילאיי, רובם בישראל. אתמול התכנסו עובדי החברה לחגוג את הבשורה. 15.3 מיליארד דולר – זה הסכום הלא ייאמן שבו רכשה אינטל את החברה שלהם. המקימים יזכו בכמיליארד דולר. כך גם המשקיע הגדול, שמואל חרל"פ, הבעלים של סוכנות הרכב "כלמוביל".

 

העובדים יתחלקו ב־340 מיליון דולר, כל אחד לפי האופציות שבידיו. מי שעובד בחברה כבר הרבה שנים ונמצא בתפקיד מפתח הופך למיליונר. עובדים זוטרים וחדשים – למשל מי שהצטרף בחצי השנה האחרונה – יביטו בקנאה בחבריהם ויגרפו אלפי דולרים בודדים. זאת, כמובן, אם הבעלים לא יחליטו לתגמל אותם בשל טוב ליבם.

 

מי שיחקו אותה? למשל איתי גת, סגן נשיא לתוכניות ייצור, שהמניות שלו שוות עכשיו 11.3 מיליון דולר. אלה של גבי חיון, סגן נשיא למחקר ופיתוח, שוות 8.6 מיליון דולר. עופר מרשק, סמנכ"ל הכספים, קיבל 6.85 מיליון דולר. המניות של ארז דגן, סגן נשיא לפיתוח ואסטרטגיה, שוות כ־1.37 מיליון דולר.

 

הרווח הממוצע הוא כ־450 אלף דולר לכל עובד, אך ההערכה היא כי רוב העובדים יסתפקו ברווח של כמה מאות אלפי שקלים.

 

אבל כאמור, לעסקה יש שני אבות. שעשוע (57), הוא פרופ' למדעי המחשב באוניברסיטה העברית בירושלים ומומחה עולמי לראייה ממוחשבת. החברה הראשונה שלו, קוגניטנס, עסקה בבקרת איכות בפסי ייצור באמצעות מצלמה. היא נמכרה ב־20 מיליון דולר. בעקבות אותה מכירה הוא הרצה לקבוצת מדענים יפנים על הפיתוחים בתחום. במהלך ההרצאה נשאל האם אפשר לפתח מערכת ראייה ממוחשבת לרכב, ענה שכן, והחל לעבוד על אחת ביחד עם אבירם (58), לשעבר מנכ"ל רשת החנויות של "כתר פלסטיק" ונעלי גלי. ב־1999 הם גייסו חמישה מיליון דולר ראשונים. כבר ב־2000 ביצעו גיוס נוסף – לפי שווי גדול פי חמישה.

 

כבר היום נעות בעולם עשרות מיליוני מכוניות עם המערכת שהגה, מאות אלפים מהן בישראל אבל בקיץ יגיע היישום המדהים באמת: אאודי תשיק מכונית שבעזרת הטכנולוגיה של מובילאיי, מתוגברת במכ"ם, כבר תוכל לנהוג בעצמה בכבישים מהירים.

 

שעשוע כבר זיהה את השלב הבא. בשנתיים האחרונות נכנסה החברה לפיתוח נהג ממוחשב, שיקבל החלטות על סמך תמונות המצלמה וחיישנים אחרים, לצד מערכת מיפוי סופר מדויקת, עבור רכב אוטונומי לגמרי.

 

השניים גם הקימו ומנהלים את חברת "אורקם", המייצרת מערכת מיוחדת לעיוורים שמאפשרת להם "לקרוא" מחירים בסופר, שטרות כסף ומספרי קווי אוטובוס.

 

גם אחרי הנפקת מובילאיי, שהפכה אותם לאנשים שלא צריכים לעבוד כדי להתפרנס, שעשוע ואבירם המשיכו לנהל את החברה במשרה מלאה. הם מתגוררים במבשרת ציון הסמוכה לירושלים, אם כי בשנה שעברה רכשו יחד דירות במגדל מאייר בתל־אביב ביותר מ־100 מיליון שקל. שעשוע נשוי ואב שלושה. גם אבירם הוא אב לשלושה. רעייתו, עדית, נפטרה לפני שנתיים.

 

"נעים להסתכל על המספרים בבנק", אמר שעשוע בעקבות ההנפקה ב־2015, "אבל גם בעוד 20 שנה תמצא אותי במובילאיי, וגם את אמנון‭."‬ בעקבות הרכישה מובילאיי הופכת לחטיבה באינטל והשניים ימשיכו לנהלה. כמו שאר תחזיותיו של שעשוע, גם זאת כנראה תתממש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים