{ }
ראשון 08 בדצמבר 2019
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    זמנים בריאים • 16.03.2017
    לזרוק פחות אוכל

    אוכלוסיית העולם גדלה מדי שנה ב־2% וצפויה למנות בשנת 2050 כתשעה מיליארד איש. הדרישה העולמית למזון צפויה להכפיל את עצמה, מה שיוביל רבים, לפי ההערכות, לחוסר ביטחון תזונתי. לדברי שרון מרק, מרצה וחוקרת קיימות במכללה האקדמית אחוה, השינוי המיידי שאותו כל אחד מאיתנו יכול לעשות הוא הפחתת בזבוז המזון. שליש מסך המזון המיוצר מושלך לפח, מתוכו כמחצית אובד בקרב הצרכנים בשלבי הקנייה, האחסון והבישול. "מדובר בזריקת מזון בשווי של 600 שקל בחודש בממוצע למשפחה ישראלית", היא אומרת. לא חבל? הנה עצותיה להפחתת הבזבוז:

     

    • הכינו רשימת קניות מדויקת ככל שניתן. בדקו את המקרר, הארונות והמזווה וקנו רק מה שחסר. את המלאי השאירו למדפי הסופר. 

     

    • רכשו פירות וירקות "מכוערים". לרוב הם זולים יותר, בעוד טעמם וערכם התזונתי שווים לאלה של האחרים ה"יפים".

     

    • בעת סידור המקרר לאחר הקניות הכניסו את המוצרים החדשים מאחור ואת המוצרים הישנים מלפנים, כך תבטיחו שימוש במוצרים הישנים תחילה. 

     

    • נשאר חצי תפוח או נותרה רבע עגבנייה? הכינו כלי פלסטיק קטן במקרר שבו יונחו שאריות פירות וירקות. משקיענים? כתבו על חזית הכלי "Eat me first" או סלוגן הומוריסטי אחר, וכך בטוח לא תשכחו להציץ בכלי עם תכנון הארוחה.

     

    • ארוחת "חבלים", מכירים? מוצרים שחבל לזרוק, שאריות ארוחת השבת או מוצרים רגע לפני שפג תוקפם – תכננו ארוחה שבה תשתמשו בכל המוצרים הללו.

     


    פרסום ראשון: 16.03.17 , 21:26
    ידיעות אחרונות