5 עובדות על קקאו
בני המאיה גילו את סגולות פולי הקקאו, ולאירופה הם הגיעו רק במאה ה־16, שם הוסיפו סוכר למשקה המריר המקורי שהפך למתוק ואהוב.
העובדה שהוא מיטיב עם הלב ידועה, וההסבר לכך טמון בתכולת פלבנולים גבוהה, המורידה את הנטייה לקרישת דם ומשפרת את פעילות התאים נוגדי הדלקת במערכת הלב וכלי הדם, מה שמפחית את הסיכון להתפתחות טרשת עורקים. ההומאופתית ליאת גרינוולד־דלויה, חברת האגודה הישראלית להומאופתיה קלאסית, מציגה עוד סגולות בריאותיות של הקקאו:
1. הוא בריא לשיניים. מחקרים מלמדים כי תמצית אבקת קקאו יעילה יותר מפלואוריד במניעת עששת ובחיזוק חומר השן, בזכות אפקט אנטי־בקטריאלי העוזר לאמייל להקשיח.
2. הוא מקור טוב למגנזיום ומקל על כאבי מחזור. מגנזיום הוא מהמינרלים החסרים בתזונה שלנו, והוא תומך בלב, מרפה כאבי שרירים, עוזר לבניית העצמות, משפר את זרימת הדם ואת אספקת החמצן וגם מסייע בהעברת רכיבי תזונה למערכות הגוף.
3. הוא מקל על שלשולים. כבר בתקופת האצטקים ובני המאיה נחשב הקקאו בעל תכונות מרפאות ונעשה בו שימוש, בצורתו הנוזלית, כתרופה למחלות ולכאבי בטן. מדענים מצאו שהפלבנואידים שבקקאו נצמדים לחלבונים שמסדירים את הפרשת הנוזלים במעיים ובכך עוזרים למנוע את הצטברותם במערכת העיכול. כתוצאה מזה פוחתים השלשולים.
4. הוא משמח. כמו שיודעים חובבי השוקולד, קקאו מעלה את רמות הסרוטונין והדופמין במוח, כימיקלים נוגדי דיכאון וסטרס שיוצרים תחושת שמחה. אלא שההתעלות הזאת אינה נובעת רק מהסוכר שבשוקולד אלא מתרכובות פסיכואקטיביות שיש בקקאו. כשהוא מתפרק בגוף הוא מייצר, למשל, פנתלמין, מולקולה דומה לסם הממריץ אמפתמין.
5. הוא מאט הזדקנות. יש בו נוגדי חמצון עוצמתיים מאותה קבוצה של חומרי החמצון המצויים בתה ירוק וביין אדום – אבל פי שניים בהשוואה ליין אדום, פי שלושה בהשוואה לתה ירוק ופי חמישה בהשוואה לקפה שחור. נוגדי החמצון האלה מגינים על התאים מפני התחמצנות והרס מוקדם ומאיטים לפיכך את אפקט ההזדקנות.