שיא במספר עשירי העולם
הדירוג שפירסם "פורבס" כולל השנה 2,043 איש, המספר הגבוה בכל 31 שנותיו • רובם ראו את הונם גדל השנה, למעט אחד, דונלד טראמפ
הייתה זו שנה מצוינת לעשירי תבל, ורובם ראו את הונם גדל. רק אחד, דונלד טראמפ, ספג צמצום של מיליארד דולר מהונו. אבל אל דאגה, לפי דירוג עשירי תבל שפירסם מגזין "פורבס", טראמפ עדיין מחזיק בהון מוערך של 3.5 מיליארד דולר.
ביל גייטס שומר על מעמדו כאיש העשיר בעולם. לרשימה נוספו 233 בני אדם שהפכו השנה למיליארדרים, ומספר בעלי ההון המוערך במיליארד דולר לפחות זינק ל־2,043 – הגבוה מאז החל הדירוג לפני 31 שנה.
הונו של גייטס גדל ב־11 מיליארד דולר ל־86 מיליארד. שני מדורג חברו, המשקיע וורן באפט, עם 75.6 מיליארד, ושלישי מייסד אמזון ג'ף בזוס עם הזינוק הגדול ביותר – הונו הוסיף 27.6 מיליארד דולר, ל־72.8 מיליארד.
מייסד זארה אמנסיו אורטגה ומייסד פייסבוק מארק צוקרברג מדורגים רביעי וחמישי. שישי קרלוס סלים עם 54.5 מיליארד דולר, ושביעי לארי אליסון מאורקל עם 52.2 מיליארד. שמיני ותשיעי דורגו המשקיע צ'רלס קוך ואחיו דיוויד קוך, לכל אחד מהם 48.3 מיליארד. את עשרת הגדולים סוגר מייקל בלומברג, לשעבר ראש עיריית ניו־יורק, עם 47.5 מיליארד דולר.
השווי המצרפי של אנשי הרשימה הוא 7.67 טריליון דולר, יותר מכפול התמ"ג השנתי של בריטניה. "פורבס" ציין כי הגידול בשווי ההון נובע ברובו מהראלי בשוקי המניות ומעליית מחירי הנפט בשנה האחרונה. אך בעוד השווקים רשמו שיאים מאז נבחר טראמפ בנובמבר, דווקא הונו הצטמצם, כאמור, והוא דורג במקום 544, לעומת 324 אשתקד. לפי פורבס, הירידה לא קשורה לתפקודו כנשיא או לקמפיין שניהל, אלא לירידת שווי הנדל"ן המשרדי שבבעלותו במנהטן.
לארה"ב מספר המיליארדרים הגדול ביותר, 565. לסין 319 נציגים, או 387, אם נוסיף את הונג־קונג ומקאו, וגרמניה שלישית (114 מיליארדרים).
המיליארדריות הצעירות בעולם הן אלכסנדרה וקתרינה אנדרסן הנורווגיות, בנות 20 ו־21, עם 1.2 מיליארד דולר, אחרי שאביהן העביר על שמן 42% מחברת ההשקעות המשפחתית Ferd. עוד בצעירים אוון שפיגל, מייסד סנאפצ'ט שהונפקה לאחרונה, שבגיל 26 חולש על 4 מיליארד דולר.
הרשימה כוללת גם השנה 18 ישראלים. אייל עופר, שגר בלונדון, נותר הישראלי העשיר ביותר (מקום 145 כללי) עם 9.2 מיליארד דולר, 2 מיליארד פחות מאשתקד. עוד מיליארדרים הפעילים בארץ הם לן בלווטניק, בעלי כלל תעשיות, שדורג 40 עם 20 מיליארד דולר, ופטריק דרהי, בעלי הוט, עם 13 מיליארד דולר, במקום ה־92.
במקום השני סטף ורטהיימר עם 5.6 מיליארד, מקום 269 בדירוג. שלישי ארנון מילצ'ן עם 5.2 מיליארד (ומקום 303). רביעית שרי אריסון עם הון של 4.9 מיליארד, וחמישי טייקון הנדל"ן יצחק תשובה, עם 3.7 מיליארד דולר. סוגרים את העשירייה הראשונה של הישראלים: שאול שני, עידן עופר, טדי שגיא, גיל שוויד ואדם ניומן.

