yed300250
הכי מטוקבקות
    יאיר שגיא
    חדשות • 20.03.2017
    מלחמתו החדשה
    הוא היה הסמל של מלחמת לבנון השנייה, שממנה חזר על אלונקה מסמן "וי" בידו • עכשיו תומר בוהדנה נאבק על עתידו של נוער בסיכון בפנימייה שהקים, "דארנא"
    צחי דבוש

    סא"ל (מיל') תומר בוהדנה היה אחד מגיבורי מלחמת לבנון השנייה.

     

    תמונתו — פצוע ומפונה באלונקה, אך מסמן "וי" בידו — הפכה לסמל לעוצמתו של צה"ל. כשהתעורר מניתוח, הדבר הראשון ששאל היה: "מה עם החיילים שלי?"

    בוהדנה בימי מלחמת לבנון השנייה. "רוצים להתרחב"
    בוהדנה בימי מלחמת לבנון השנייה. "רוצים להתרחב"

     

    הרופא שחסם בידו את הווריד הפתוח בצווארו השאיר אותו בחיים. ומאז המלחמה ההיא נמצא בוהדנה במלחמה חדשה: על עתיד החברה הישראלית.

     

    בוהדנה הקים את "דארנא", בית בטוח ופנימייה לנוער בסיכון ובמצוקה, הזקוק למסגרת חינוכית־טיפולית. התפיסה בדארנא היא ליצור מסגרת "המאמצת תפיסה חינוכית שיקומית כוללת, ברוח קהילתית, המאפשרת בניית זהות אישית ויכולת להאמין בתפיסת עתיד חיובית כלפי העצמי והסביבה", כדבריו. בדארנא לומדים וחיים 12 בני נוער בגילים 18-15.

     

     

    בוהדנה למד במכון "מנדל" בירושלים. תוך כדי לימודי התעודה הוא בחר לבצע את ההתלמדות שלו בתחום שיקום הנוער במסגרת הרשות לשיקום האסיר. "כשהתחלתי לבוא במגע עם הנערים האלה ושמעתי על תחנות החיים שלהם, הבנתי שיש צורך במסגרת מיטבית. שמעתי המון סיפורים מאנשים שמצבם מחמיר, שמטפלים אצלם בסימפטום ולא בבעיה", הוא מספר. "הבנתי שיש צורך לנסות לעצור את הכרוניקה של הכישלון, למנוע מבני נוער להגיע למצב שבעתיד הם יגיעו לכלא".

     

    חברו אליו שני שותפים — אודי גלברד, איש שוק ההון שעשה אקזיט והחליט לתרום לעשייה חינוכית, ובן־דוב כרמלי, יוצא שייטת. ב־2015 הקימו את דארנא. פירוש השם בערבית: "הבית שלנו".

     

    "אנחנו בוחרים נערים שחלקם עברו על החוק, עם רקע של שימוש בסמים, דימוי עצמי נמוך, נשירה מלימודים. כל החבילה. המטרה שלנו בראש ובראשונה היא לגרום להם לייצר תמונת עתיד חיובית כלפי עצמם וכלפי הסביבה, לגרום להם לצאת ממעגל של כישלון ולהאמין בעצמם. השאיפה שלנו היא להתרחב. היינו רוצים לגדול בשנה הקרובה לשתי קבוצות ולפתוח בית בוגרים ליוצאי דארנא שעדיין זקוקים לתמיכה שלנו כדי שיהיה להם בית חם", סיכם בוהדנה.

     

    ב־28 במארס יתקיים "יום מעשים טובים", שבו יוכל כל אחד לעשות משהו למען הזולת. אשת העסקים והפילנתרופית שרי אריסון, שיזמה את הפרויקט לפני 11 שנים, אומרת: "מניסיוננו, רבים מהאנשים שהצטרפו ל'יום מעשים טובים' ממשיכים להתנדב במהלך כל השנה, והפכו את העניין לשגרת חיים. יש הרבה מקומות שבהם עם חיוך והקשבה אפשר לחולל שינוי במצבו של מישהו אחר".

     

    הידיעה מתפרסמת במסגרת שיתוף פעולה עם עמותת "רוח טובה"

     


    פרסום ראשון: 20.03.17 , 23:06
    yed660100