גיא צימעס

לכבוד החג, נירה רוסו פגשה את גיא פינס כדי להכין את האוכל הכי אשכנזי וטעים שיש – צימעס. ויש גם טיפים למרק העוף המושלם. המתכונים המלאים יחכו לכם בגיליון הכפול והחגיגי של "7 ימים" ביום שישי

גיא פינס אינו חושש לצלות גזרים גדולים ודשנים עד שהם רוויי כוויות חומות ומתפוצצות מטעם. גם תובנה יש לו, והיא מדויקת: "אנשים שמבשלים בבית פוחדים לצלות כמו שצריך — כי זה מריח שרוף, נראה שרוף ודורש סבלנות וזמן שלא תמיד יש לנו במטבח. בבית קשה גם לצלות כמו שצריך — כי אין אש מספיק חזקה ומחבת מספיק טובה והתנור הביתי מאבד את רוב חומו בשנייה שפותחים אותו. וככה יוצא שהאוכל שאנחנו מכינים בבית מפסיד מאות מולקולות של טעם וריח שמתפתחות רק בחשיפה לטמפרטורות גבוהות".

 

התכנסנו סביב פינס וצימעס. למה צימעס? "כי זה הכי יהודי והכי יפה ולא מוכרחים סוכר!"

צימעס? יפה? כן, הוא צודק. כשמכינים אותו, כמוהו, מגזרים שלמים מושחמים ומשזיפים שלמים עם פרוסות ג'ינג'ר שמנות ששומרות על גוף ועל טעם. וחורכים, בכוונה, כאמור, ואופים קצת. "ואל תשכחי להוסיף עלי קפיר ליים".

 

קפיר? בנוסח יהדות קופנגן, או מה?

"יש צימעס עם תפוזים, אז למה לא להשתמש בהדריות של העלים האלה?"

 

צודק. הגזרים שלו יפהפיים ועוטים זיגוג מבהיק. עם הצִלחות של פינס, שכולו כתום־שחור־ירקרק חיוור, מנוקד בג'ינג'ר שקוף — פתאום נהיית מנה מפוארת. היי גיא!

 

המתכונים המלאים והראיון עם גיא יחכו לכם ביום שישי בגיליון הכפול והחגיגי של "7 ימים" ובאפליקציית ידיעות אחרונות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים