ראשון 16 בדצמבר 2018
בפייסבוקבטוויטרבאינסטגרם
נגישות
ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    חוטינר
    24 שעות • 27.03.2017
    הטובים לסדר
    מבקר היין שלנו, טל חוטינר, וחבורת הטועמים שאסף במיוחד לפרויקט מסמנים את הבקבוקים הכי מומלצים לשולחן החג. התייחסנו כמובן לטעם, אבל גם למחיר: כל היינות שמופיעים כאן עולים פחות מ־139 שקל לבקבוק. ויש גם רשימה מיוחדת של יינות טעימים שאפשר למצוא בכל סופרמרקט במחירים שנעים בין 20 ל־50 שקל
    טל חוטינר

    אדומים, החל מ־100 שקל לבקבוק

    רמת הגולן ירדן מלבק 2013. מלבק, הזן הבורדולזי שהשתמר והצליח בארגנטינה, גדל אצלנו ברמת הגולן בכרם עינות יונתן בגובה של 700 מטר. המון פרי כהה ובשל מאוד עם ניחוחות תה וקצת עשבים, אבל הכל מאוד בומבסטי ובשל יחד עם ארומת עץ (18 חודשים בחביות) חזקה ברקע. כשר. 135 שקל.

    שאטו גולן קברנה סוביניון 2014. היינן אורי חץ עושה יינות נפלאים כבר הרבה שנים. אישית, אני מאוד אוהב את הסירה שלו, אבל הקברנה סוביניון הוא ללא ספק הלחם והחמאה של היקב ואחד מהיינות הישראליים שאפשר להתגאות בהם. הענבים עצמם פשוט מרהיבים, והטיפול בהם לא פחות מגאוני. ליקב עשר חלקות של קברנה סוביניון, ורק הטובות שבהן נכנסות ליין הזה ועוברות יישון של שנה בחביות צרפתיות ואמריקאיות שמעניקות לפרי תיבול ייחודי ומאוזן המותיר אותו עוצמתי אך מלטף, קריר ועם זאת רענן. כשר? לא כשר? 110 שקל.

    גבעות קברנה פרנק 2014. איזה יופי של יין מהיקב הזה של הדוקטור שיבי דרורי, שמבוסס על כרמים מצוינים בגובה רב בהרי יהודה המזרחיים, עם שילוב של קצת מרלו לעידון הטעם הירוק של הקברנה פרנק. שנה בחביות צרפתיות יוצרת איזון טוב עם תיבול ייחודי וסיומת שלא עוזבת את הפה. כשר. 139 שקל.

    ויתקין פטיט סירה 2011. אסף פז היינן עושה עבודה נפלאה עם הזן הזה ומפיק יין כמעט שחור בעל מרקם כבד ומאסיבי של פרי עם נגיעת אוכמניות ותיבול נפלא של אניס וטיפונת קינמון באף. יין שיכול לסחוב כל ארוחת חג ולגרום לנו לסבול את אורכו של הסדר. לא כשר. 125 שקל.

    מאיה מארה נוסטרום 2014. בלנד של קריניאן, מורבדר, סירה ודוריף שמאוזנים ומעורבבים להם באופן נהדר. הענבים מגיעים מכרמים שונים ומגפנים בגילים שונים. התוצאה היא יין ים־תיכוני, מתובל ומעניין, שיכול ללוות אוכל ולא להשתלט על הערב. פרי טוב עם עישון נעים ותיבול כייפי יוצרים יין שונה וטוב. כשר. 135 שקל.

    טפרברג אסנס מרלו 2013. היקב המשפחתי הזה, שמנוהל כיום על ידי מוטי טפרברג ובני הדור החמישי של המשפחה, עבר שינוי מדהים גם במיתוג, ובעיקר באיכות היינות. צוות הייננים של היקב עושה פשוט עבודת קודש, ולראיה - מרלו מסדרת אסנס הוא פשוט יין נהדר, עדין, עם טעם טוב ולא כבד או ריבתי מדי. איזון ואלגנטיות נהדרים. כשר. 99 שקל.

     


    הטעימה בנימינה

    כרם מירב 2014. וואלה בנימינה! כבר חשבתי שהיקב הזה נעלם קצת והלך לכיוון המאסההכוונה למסה או לכך שהוא המאיס עצמו?, אבל הנה יוצאת שוב סדרת אבני החושן, והיינן יפתח פרץ מוכיח שאפשר. בחרתי ביין החדש שהוא בלנד של פטיט סירה, מרסלאן ושיראז מכרם מירב בהר מלכישוע שבגלבוע. שילוב של פרי יער עם שזיף יחד עם תיבול ים־תיכוני ופרחוניות שכאילו ממש צמחה על הגלבוע, סיומת ארוכה ומרקם עדין. הפתעה.

    כשר. 120 שקל.

     

    אדומים

    כרמל הסדרה האזורית קברנה סוביניון שיראז 2013. בשנים האחרונות מוכיח היינן הראשי של יקב כרמל, ליאור לקסר, שהוא יודע לעשות יינות טובים ומאופקים בכל רמת מחיר. היין הזה הוא שילוב של קברנה ושיראז מהגליל העליון, שהתיישנו בחביות צרפתיות 12 חודשים. שילוב מגניב של פרי טוב עם תיבול שמגיע מהשיראז ועץ טוב ברקע. כשר 50־40 שקל.

    הר חרמון אדום אינדיגו 2016. בלנד של קברנה סוביניון ושיראז צעיר וטעים שמתאים פגז למנות הראשונות בחג או לכוסית לחיים בכל הרמת כוסית במשרד. לא מכביד מדי ולא מתוק, עם פרי יפה וקצת חייתיות של השיראז בגוון סגול ויפה. כשר. 40 שקל או 4 ב־100 בחלק מהרשתות.

    דרך ארץ קברנה סוביניון 2016. יין נעים וטוב עם פרי אדום, נעים באף וטיפונת עשבוניות, קליל ורענן אבל ממש לא מתחכם. אפשר אפילו לקרר מעט לפני השתייה. כשר. 30 שקל.

    לבן ורוזה

    בנימינה טבע גרנאש בלאנש 2014. יין רוזה חצי יבש עם צבע סמוק ורוד, ניחוחות של פרי הדר ותות. מתקתק שמתאים לאפריטיף או למי שלא ממש אוהב יינות יבשים. כשר, 19.90 שקל.

    תבור הר שרדונה 2016. שרדונה מאוד טרופי ללא עץ בכלל, זאת כדי לקבל מאפיינים זניים ללא התערבות. יין קליל ומאוזן שפשוט מסתיים כמה דקות לאחר פתיחתו. כשר. 35 שקל.

    דלתון כנען שרדונה סוביניון 2016. חצי־חצי בהרכב הזנים מכרמים בגליל. יין חד ונעים עם עשבוניות נהדרת ופרי טרופי עם קצת ניחוחות הדרים ויופי של סיומת. כשר. 39 שקל.

     

    שוק היין הישראלי מוערך בכ־250 מיליון דולר בשנה, ויותר משליש מהסכום הזה עובר מיד ליד בשבועות שלפני חג הפסח, שללא ספק נחשב כחג היין הישראלי האולטימטיבי.

    בישראל פועלים כ־300 יקבים, כאשר עשרת היקבים הגדולים מייצרים 90 אחוז מסך הבקבוקים כחול־לבן. אגב, בזכות מהפכת היין השקטה שעוברת על הציבור הדתי והחרדי, ששותה הרבה יותר יין, והרבה יותר יין טוב, דואגים יקבים רבים להכשיר את יינותיהם, וגם כאלה שבמשך שנים מיקדו את ייצור היין שלהם ביינות בסיסיים ובמיץ ענבים לקידוש עשו מהפך ומובילים קו של ייצור יינות איכות המיועדים גם לשוק הדתי.

    אז איזה יינות ישראליים וכשרים כדאי שיעלו על שולחן החג? הנה הרשימה שהרכבנו לפסח הנוכחי. מתוך מאות יינות שבדקנו בחרנו עבורכם את הטובים והמשתלמים ביותר, כפי שעלה במבחן הטעימה שלנו. הרשימה אינה כוללת יינות מצטיינים שמחירם מעל 135 שקל. דירוג היינות היקרים יופיע בהמשך.

     

    היין הכתום

    יקב ירושלים, כתום ספיישל אדישן 2016

    זהו יין לבן שמיוצר כמו יין אדום עם השריה ארוכה על הקליפות. עדין יותר מהכתומים הקלאסיים, אבל הולך ומשתנה כל רגע. בלנד של אמרלד ריזלינג וקולומבאר מכרם באזור זכרון־יעקב שנבצרו מעט מאוחר, המון פרי בשל באף, קליפות תפוז, משמש, תפוח אפוי, ואפילו מעט שמריות יחד עם איזון נעים של חומציות טובה ורעננה ומרקם שהולך ומתעבה. הייתי מנסה לראות מה קורה איתו בחודש־חודשיים הקרובים, אבל גמרתי כבר את הבקבוק.

    כשר. 59 שקל.

     

    לבנים מעל 70 שקל

    דומיין דה קסטל לה וי לבן 2015. בלנד נהדר וצעיר מהיקב הנפלא הזה שהחליט לרדת קצת אל העם. סוביניון בלאן, גוורצטרמינר ושרדונה יוצרים יין מורכב ונעים עם גוף לא רע ורעננות כאשר בקצה מורגשת הטרופיות של הגוורצ. כשר. 85 שקל.

    רקנאטי ספיישל רזרב לבן 2014. בלנד מקסים של רוסאן ומרסאן, שני זנים לבנים קלאסיים של אזור עמק הרון בדרום צרפת שהתאקלמו נהדר פה באקלים שלנו. המרסאן נותן את הרקע והטון, והרוסאן את הפרי והבישום. ניחוח יסמיני עם פרי טרופי בקטנה ותיבול, כאשר הכל עטוף בעץ שמאזן ולא משתלט. כשר. 150 שקל.

    פירסט פייג' ספרה 2016. דורון רב־הון, הבעלים והיינן, החליט שהוא עושה רק יינות לבנים, וכאשר אתה מתמקד בסגנון אחד, רוב הסיכויים שהתוצאה תהיה נפלאה. בלנד של פינו גרי, סמיון וריזלינג, שיוצר יין כל כך ארומטי ורענן שפשוט בא לפתוח עוד בקבוק. לאוהבי היין הלבן שווה לטעום כל מה שהיקב הזה מוציא. לא כשר, 99 שקל.

    ויתקין מסע ישראלי לבן 2016. שוב יקב ויתקין, עם פרי נהדר הפעם. שילוב של קולומבאר מגפנים בוגרות עם גרנאש בלאן, רוסאן, ויונייה וקצת גוורצטרמינר. כל זה יוצר יין מאוד ארומטי ורענן עם ניחוחות שפשוט מזכירים תפוח ירוק או אגס, ליים ומעט פרחוניות לבנה. כשר. 75 שקל.

     

    אדומים, עד 80 שקל לבקבוק

    רקנאטי יונתן 2016. בלנד של קברנה סוביניון ושיראז. מאוד מאוזן. חמוד. שילוב נעים בין פרי אדום וטוב לעשבי תיבול, קליל, קצת ירקרק באף, אבל יין שווה לכל כיס באיכות טובה. כשר. 39 שקל.

    ברקן אסמבלאז' הר איתן 2013. סדרת הבלנדים האזוריים של ברקן הושקה החודש, עדיין ללא התערבותו של היינן החדש עידו לוינסון שפשוט לא הספיק. היין המוצלח לטעמי משלושת יינות הסדרה הוא הר איתן מהרי ירושלים שהוא בעצם בלנד של קברנה מרלו וסירה. מרקם נעים מאוד עם בישום נעים של פרחים לכיוון הסיגליות ופרי לכיוון השזיף עם סיומת ירקרקה שמזכירה מחטי אלון. כשר. 79 שקל.

    אבידן מרסלאן 2014. יין עם ניחוחות פרי נפלאים מהיקב שחודש על ידי משפחת שקד והמשיך את המורשת של צינה אבידן, ייננית ומייסדת היקב. יין עם המון ניחוחות פרי לכיוון השזיפים ומעט סיגליות ומשהו מָלוּח וארומת עץ ברקע. יין מענג ונעים של היקב ברמות נפתלי עם אלכוהול נמוך ומאוזן. כשר. 80 שקל.

    יקב ירושלים שיראז קריניאן לימיטד אדישן 2016. הקריניאן מיוצר מגפנים בוגרות מאוד מאזור זכרון־יעקב, והשיראז מאזור שילה. הם התיישנו בנפרד עם כפיסי עץ כדי לזרז את טעמי העץ ביין. יין עם חמיצות מעודנת ובשרניות מפתיעה יחד עם פרי סגול ומעט פרחוניות. רק 12% אלכוהול שמחמיאים לבלנד הזה. כשר. 80 שקל.




    לבנים עד 70 שקל

    דלתון עלמה אייבורי 2015. בלנד ארומטי שברובו סמיון עם שילוב של פינו גרי וויונייה שמצליחים ליצור יין כיפי, ארומטי עם קצת גוף ופרי מהויונייה. מינרליות, רעננות וגוף טוב יחד עם יסמין ופרי לבן ועסיסי. יין מדויק וטוב. כשר. 65 שקל.

    סוביניון בלאן השמורה גמלא 2015. אולי הבאנץ'־מארק של הבוסיניון הישראלי. המון טרופיות עם פרחוניות לבנה ומבושמת ולימוניות נחמדה. יין שענביו מגיעים מצפון רמת הגולן, וזה בדיוק הזמן לשתות אותו קר ורענן וטוב לשולחן החג. כשר. 55 שקל.

    טפרברג פמיטאז' 2016. איזה יין מגניב! חד ונעים, ובעיקר נראה שמישהו חשב לפני שעשה אותו. בלנד של 50% ענבי דבוקי, שהוא במקורו זן מאכל מקומי כנעני עתיק שגדל בכרם בעל ופשוט נותן סוג של יסמין או פרחוניות, ופרי טעים שמשתלב נפלא עם הגוורצרמינר הפירותי כל כך ועם הסוביניון בלאן שנותן את כל השאר. יין ארומטי פרחוני עם הרבה מינרליות בישום ופרי שפשוט הפתיע בגדול. כל הכבוד על היוזמה והזן המרתק. כשר. 70 שקל.

    דומיין נטופה רוזה 2016. היקב הזה פשוט הולך ומשתפר, ואם היה לי עוד מקום במדור הייתי ממליץ על עוד יינות שלו. בלנד מעניין של סירה, גרנאש ומורבאדר שיוצרים רוזה ים־תיכוני נעים ומאוזן עם טעמים שרק יכולים לעזור לנו לעבור את ארוחת החג. פרי נעים, מעט אשכולית אדומה, ורדים וחומציות שיוצרת רעננות. כיפי ובעל גוף. שווה לנסות עוד יינות מהיקב. כשר. 59 שקל.

    יזרעאל רוזה 2016. ארגמן הוא סוג של זן ישראלי, והיקב הזה העלה את הארגמן לראש שמחתו בעיקר ביינות האדומים המורכבים שהוא מוציא. היין הוורוד הזה מורכב מסירה, קריניאן, ארגמן וגם קצת סוביניון בלאן. יופי של פרי עדין ורענן עם חומציות טובה וארומטיות נהדרת שיכולה ללוות כל מנה בליל הסדר וגם בצהריים שלמחרת. זנים וסגנון שמאוד מתאימים לאזורנו כשהאביב והקיץ מגיעים. כשר. 70 שקל.

     


    פרסום ראשון: 27.03.17 , 20:02