לקנות או לחכור?

לכל רכב חדש יש היום כמה תוויות מחיר, בהתאם למסלול שבו תבחרו לרכוש אותו: רכב חדש מהיבואן, או בכלל במגרשי המכירה של חברות הליסינג. אלה הופכים לסופרמרקטים לרכב ומציעים אוטו חדש אפס ק"מ וליסינג פרטי. מה עדיף?

עד לפני כמה שנים, רכישת רכב חדש הייתה מחייבת אותנו להגיע לסוכנות בידיים רועדות עם צ'ק בנאי על יותר מ־100 אלף שקל, או עם ערימת מזומנים מהסוג שרואים בדרך כלל רק בסרטים. אחר־כך היינו צריכים להתרוצץ בין הבנק לקבלת מימון וסוכן הביטוח, לרכישת כיסוי ביטוחי.

ב־2017, התיאור הזה הופך להיות חלק מההיסטוריה. שינויים שעבר שוק הרכב בשנים האחרונות הגבירו את התחרות, שיפרו את השירות ויצרו תחרות חדשה על הלקוחות, במרכזי 'הכל במקום אחד' שמפעילים חברות הליסינג, ובמידה פחותה גם רשתות הטרייד־אין הפרטיות.

"אנחנו קוראים לזה וואן סטופ שופ, מקום שעונה לכל הצרכים של רוכש רכב, כל רכב", אומר אורן אלעזרא, מנכ"ל חברת הליסינג אלבר, שמגדילה משנה לשנה את פעילותה בתחום מכירת הרכב. "במקום אחד אפשר לרכוש חדש, במסלול 0 ק"מ, כלומר יד ראשונה מליסינג אבל חדש לחלוטין, או חדש בליסינג פרטי. אפשר לרכוש גם רכב משומש שסיים את תקופת הליסינג שלו או רכב מיד פרטית, של לקוחות שרכשו מאיתנו רכב חדש ומכרו לנו את הישן בעסקת טרייד אין", מסביר אלעזרא.

 

 

חברות הליסינג תמיד עסקו במכירת רכבים מיד ראשונה, אבל בשנים האחרונות הן הגבירו משמעותית את מכירות הרכב החדש. "כ־50 אלף מהמכוניות החדשות שעלו לכבישים ב־2016 היו כאלה שנרכשו במסלולים שונים מחברות הליסינג", אומר מוטי ברטון, מנכ"ל שלמה סיקסט ליסינג פרטי. "מדובר בכשליש מרכישות הרכב החדש בידי אזרחים פרטיים. רוב הרכישות יהיו של מכוניות חדשות לגמרי מליסינג, אבל מסלול הליסינג הפרטי הולך ומתחזק".

פעם היינו רוכשים מכונית ממוכר פרטי דרך מודעה בעיתון, אחר־כך עברו המודעות לאתרי אינטרנט, וגם היום הן שם, אבל יותר מ־200 אלף איש רוכשים בכל שנה רכב משומש דווקא במרכזי המכירה של חברות הליסינג ורשתות הטרייד־אין. אלה הופכים היום רכישת מכונית מיד שנייה לקלה, נגישה ומהירה מאי־פעם.

מרכזי המכירה מציעים מגוון של מכוניות מיד שנייה, בגילאים, בגדלים ובתקציבים שונים. כולם מציעים שירות טרייד־אין, לרכוש ממך את רכב הישן שלך כחלק מהתשלום על הרכב הבא, ולחסוך ממך את מה שהפך לטרדה גדולה היום, הצורך למכור בעצמך רכב משומש. המחיר שתקבלו על האוטו הישן תלוי במצבו וברמת הסחירות שלו, בסוג ומחיר הרכב שאתם מעוניינים לרכוש במקומו, ובכישורי המשא ומתן שלכם. אבל שיעור הטרייד אין בעסקאות כאלה, שכבר מתקרב ל־40% ברוב הרשתות, מעיד כי רבים רואים בכך פתרון יעיל למכירת הרכב הישן.

במרכז המכירה אפשר גם לקבל מימון להשלמת העסקה, בסוגים שונים של תשלומים בהתאם ליכולת ולצרכים. תשלומים קבועים, בדרך כלל ל־12 עד 60 חודשים, שילוב בין מקדמה גדולה יותר לתשלומים קטנים יותר, או עסקאות "בלון", שבהן נשמר תשלום גדול לסיום העסקה, בדרך כלל בשווי המשוער של הרכב באותה עת, וכך קטנים שאר התשלומים עד לאחרון. כאשר מגיע התשלום האחרון אפשר להחליט אם לשלמו ולהשלים את העברת הבעלות על הרכב, או להחזיר את הרכב הישן, ולסיים את העסקה, או להחזירו, לקחת אחד אחר ולהמשיך לשלם את התשלומים הקבועים ולדחות הלאה את ה"בלון". עסקה כזו מאפשרת החלפה מהירה של הרכב המשומש בלי הטרחה של מכירתו וחיפוש קונה.

 

ליסינג פרטי: לחסוך את שווי השימוש

במרכזי המכירה של חברות הליסינג יציעו לכם גם מסלולי ליסינג פרטי, בדרך כלל על רכב חדש, כלומר תשלום חודשי שיאפשר לכם לנסוע ברכב מודל 2016 או תיכף 2017, בלי לשלם במכה אחת עשרות אלפי שקלים ואף יותר. תוכלו לבחור בין ליסינג מימוני, המכסה רק את התשלום על הרכב, או תפעולי, הכולל את עלויות הביטוח, הרישוי והטיפולים השוטפים במוסך. "יש אנשים שיוצאים אחרי שעה עם רכב ליסינג פרטי, כאשר מדובר באחד שנמצא אצלנו במלאי. עבור אחרים אנחנו מייד מזמינים רכב מהיבואן ובינתיים מספקים להם רכב גישור עד שהרכב שהם בחרו יגיע", אומר מוטי ברטון. "העלויות הגיעו לרמה מאוד נגישה".

עוד אפשר לעשות במקום ביטוח לרכב, וכמובן לקבל אחריות על הרכב שרכשתם, בין שלושה חודשים לשלוש שנים, תלוי ברכב ובגילו. בחלק מהמקומות מציעים אחריות ארוכה יותר כחלק ממבצעי מכירה. מאחר והאחריות חוסכת לכם תשלום על תקלות שאינן בלתי צפויות, מדובר לא רק על האפשרות "לישון בשקט", אלא גם הטבה בעלת ערך כספי לא מבוטל.

 

קיה ספורטאז' 1.6 אוט'

חדשה אצל היבואן: 140,000 ש'

0 ק"מ, יד 1 ליסינג: 126,000 ש'

ליסינג פרטי: 9,900 ש' מקדמה, 30 תשלומים חודשיים של 1,700 שקל. אופציית רכישה בסיום התקופה בסך 87,000 ש'

 

קיה ספורטאז' 1.6 אוט'
קיה ספורטאז' 1.6 אוט'

 

רכישה מחברת ליסינג או מרשת טרייד־אין

מגרשי המכירה של חברות הליסינג נועדו בראש ובראשונה למכור את מלאי רכבי הליסינג וההשכרה. יש להם מלאי גדול אך ממגוון דגמים פחות נרחב, במגוון צבעים ורמות גימור מוגבלים יותר. מצד שני יש מגוון מחירים, בין מכוניות עם קילומטראז' מועט ודומה לזה של מכוניות פרטיות לבין כאלה עם עשרות אלפי קילומטרים בשנה "על השעון", כשהמחיר בהתאם. אפשר למצוא שם גם רכבי אפס ק"מ, כלומר מכוניות חדשות לגמרי שתוכלו לרכוש בהנחה של 10 עד 20 אחוז ממחירון היבואן, אך כאשר אתם תהיו היד השנייה שלה וחברת הליסינג היד הראשונה, עם כל המשמעויות מבחינת הפחתת הערך בעת המכירה.

רשתות הטרייד אין נמצאות בדרך כלל בבעלות או בשיתוף פעולה עם יבואני הרכב, ורוכשות את המכוניות המשומשות של מי שמגיעים לרכוש ממנו רכב חדש. אצלן יהיו בעיקר או רק מכוניות מבעלות פרטית. למרות שכולן מתאמצות לגוון את המלאי, הן המקום הראשון שאליו תגשו אם תרצו רכב משומש מאותו יצרן שהיבואן מייצג.

 

רנו קפצ'ור

חדשה אצל היבואן: 130,000 ש'

0 ק"מ, יד 1 ליסינג: 110,000 ש'

ליסינג פרטי: 9,900 ש' מקדמה, 30 תשלומים חודשיים של 1,400 שקל. אופציית רכישה בסיום התקופה בסך 79,000 ש'

 

רנו קפצ'ור
רנו קפצ'ור

 

מוכרים פרטיים: להתרוצץ ולחסוך

שוק המשומשות המוסדי עוסק בעיקר במכירת מכוניות צעירות יחסית, עד כשש שנים. מכוניות ותיקות וזולות יותר תתקשו למצוא שם, למרות שחלק מהרשתות מציע גם אותן. תתקשו למצוא שם רכבי שטח אמיתיים, דגמי ספורט ומכוניות ידניות, כל רכב למעשה שאינו נמכר במאסות גדולות, או שיש לו מוניטין פחות טובים והוא פחות מבוקש, הרבה פעמים שלא בצדק. את אלה תמיד תמצאו אצל מוכרים פרטיים. אלה מחזיקים גם דגמים נפוצים והרבה פעמים תוכלו לרכוש אותם במחירים זולים יותר מאשר ברשתות הממוסדות, בתנאי שתרוצצו בין מוכרים לבחור אותם אחרי שתחליטו האם המוכר הפרטי אמין בעיניכם, לקחת לבדיקה, לקבל אשראי באופן עצמאי ולוותר על אחריות לרכב. המוכרים המוסדיים מחוייבים בחוק ליידע אתכם לגבי כל תקלה או בעיה ברכב שעלולה להשפיע על ערכו. כך גם מוכר פרטי, אבל לכו תחפשו אותו אחר־כך.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים