שתף קטע נבחר
 

אפייה למשקיענים

המיקסרים המקצועיים הפכו לנפוצים יותר ויותר במטבחים הביתיים • האם כדאי להשקיע במיקסר גדול ומסיבי או שאפשר להסתפק באחד קטן וצנוע? • לקחנו למבחן שני מיקסרים חדשים, לשנו בצקים, טרפנו ביצים, הקצפנו, עירבלנו, בחשנו וחזרנו עם תוצאות

ביותר ויותר מטבחים תמצאו על השיש טנק במקום מיקסר. "זה מקצועי", יאמרו לך בגאווה. קערת ענק ומקצפים שלא מביישים אף קונדיטוריה. במקום צילומים של הטיול האחרון בחו"ל, יכפו עליך לראות את צילומי הקינוחים ועוגות השמרים שהנפיקו המיקסרים הענקיים. אחרת, למה הוציאו 4,000 שקל על מיקסר. על המשקל של המיקסר האימתני ועל העובדה שהם כמעט עוקרים לעצמם את עצם הכתף כשהם מנסים להכניס אותו לארון, אף אחד לא מדבר.

 

המיקסרים המקצועיים, אלו שהיו נחלתם הבלעדית של השף־קונדיטורים, צוברים פופולריות במטבח הביתי. עופר גבאי, מנכ"ל oig יבואנית davo, מעריך שהיקף המכירות של המיקסרים ה"מקצועיים" מגיע כבר ל־20 אלף בשנה. "בשלוש השנים האחרונות הוכפלה הדרישה למכשירים גדולים. גם הספקים מופתעים מהמכירות בשוק הישראלי. בארצות־הברית ובאירופה מסתפקים במיקסרים שבנויים ללישה של חצי ק"ג קמח".

 

ניר הנדלר, מנהל הסחר של ניופאן יבואנית קיטשנאייד, מדבר על גידול של 15% בקטגוריה בשנה האחרונה, ואילו בבוש אומרים שהייתה עלייה של 20%. מה הסיבה לכך?

 

"מדובר בצירוף של גורמים", אומר אבינועם כהן סמנכ"ל שיווק של ברימאג יבואנית קנווד. "ירידת מחירים, עלייה במודעות הבריאותית שמחזירה את האפייה הביתית של הלחמים, הבלוגרים שמעלים לרשת תוצאות מפתות וכמובן תוכניות הטלוויזיה שמקדמות את המיקסרים של המותגים השונים".

 

 

לקראת פסח החלטנו לבדוק שני מיקסרים חדשים ויקרים, המיועדים לאופים הביתיים המקצוענים. גייסנו את השף איתן מזרחי, שף מלון רויאל ביץ' בתל־אביב ונבחרת ישראל בכדורגל, את השפית קונדיטורית ענת אלון ממלון רויאל ביץ' תל־אביב ועוד תגבור של אופה ביתית מתקדמת.

 

איתגרנו את המיקסרים בעבודות הקשות, כשבבצקים מדובר בק"ג קמח ויותר ובמוס ב־18 ביצים. הכנו בצק שמרים בריוש עתיר חמאה, מוס עתיר שלבים, 5 חלבוני ביצה, שלושה מכלי קצפת, חמאה עם סוכר, עוגה בחושה.

 

"אחת הבעיות של מיקסרים בלתי איכותיים היא התעייפות המוצר אחרי עבודה מתמשכת", אומרת ענת אלון. בשני המיקסרים שבדקנו לא נתקלנו בבעיה כזאת. מדובר ב"סוסי עבודה", אף אחד לא התעייף ולא התחמם. לא בדקנו את טיב ותפקוד האביזרים המשלימים.

 

החסרונות המשותפים לשניהם: הכובד והמחיר. תשכחו מאחסון בארון והוצאה לכל שימוש. את המיקסרים האלו יש להשאיר על השיש. המיקסרים יקרים, 4,000 שקל ויותר, ואם אתם רוצים לשדרג לרכיבים נוספים תצטרכו להצטייד בחשבון בנק בהתאם.

 

המנצח: המיקסר: שף טיטניום של קנווד דגם KVL8300S, ביבוא ברימאג

שף טיטניום של קנווד

 

המחיר: 3,990 שקל

 

אחריות: שנה + 9 שנות אחריות למנוע (בכפוף לתנאים)

 

עוצמת מנוע המיקסר: 1,700 וואט

 

מה כוללת ערכת הבסיס: 5 מערבלים שונים, קערה עם ידיות, מרית, מכסה שקוף.

 

אביזרים בתשלום נוסף: קערה רזרבית 300 שקל, מקצף ביצים 250 שקל, מטחנת בשר 520 שקל, קוצץ ירקות 500 שקל, מעבד מזון 790 שקל, מסחטת הדרים 390 שקל, מטחנת תבלינים 245 שקל, מכשיר פסטה/עוגיות 640 שקל, מכשיר גלידה 590 שקל.

 

תכולת הקערה: 6.7 ליטר

 

מספר מהירויות הפעלה: 7

 

מבחן ההפעלה: מעולה

 

מבחן הרעש: בינוני

 

מבחן ההתחממות: טוב מאוד

 

מבחן הניקוי: מעולה

 

מבחן החלבונים: טוב מאוד

 

מבחן הקצפת: טוב מאוד

 

מבחן הערבול: טוב מאוד

 

מבחן הלישה: טוב מאוד

 

יתרונות: מראה יפה ותכנון נוח, תאורה שמאפשרת לראות את מצב הבצק, אפשרות לשליטה במתרחש בכל רגע נתון גם כאשר מכסים את הקערה במכסה השקוף, סימון תכולה פנימי, איכות החלפים, קיבולת גדולה, התמודדות מעולה עם כמויות גדולות של חומר, נוחיות השימוש והניקוי, מפתח ברגים מאפשר לכוון את הקערה לגובה המתאים. ניצח גם במראה ובמרקם של התוצאות הסופיות אחרי שהוצאו מהתנור.

 

חסרונות: המקום על השיש, המחיר והכובד.

 

מה אמרו השפים: איתן: "מיקסר של מקצוענים, נירוסטה איכותית, המקצף עשוי מחלקים עבים שלא יישברו ולא יצאו ממקומם גם אחרי הקצפות רבות. מסיבי אבל נוח. אהבתי מאוד את התאורה, תכונה נפלאה אך נדירה במיקסרים ביתיים שמשפרת את השליטה בהליכים. עשה את כל העבודות מצוין ללא מאמץ וללא איבוד חומר". ענת: "התפעלתי מהעבודה. בחישה מעולה ואחידה, ערבול הקמח המוסף בהדרגה משובח. חומר לא הולך לאיבוד, גם בצק שנתקע על הוו קל לניגוב במרית המעולה. מבנה הקערה נכון. היא גבוהה יחסית ונטולת שקעים פנימיים כך שבצק לא נדבק או שוקע. הקצפת החלבונים אמנם לא הייתה אחידה (במרכז הייתה יציבה יותר מאשר בצדדים), אבל עדיין הייתה אוורירית מאוד. הנפח, גם בשמנת, היה פי 3 בהשוואה למתחרים. אווריריות הקצפת משפיעה לטובה על איכות העוגה או הגלידה. לש את בצק השמרים מצוין".

 

שורה תחתונה: מתנת האפיקומן שאופה ביתי השואף ומעריך איכות רק יכול לחלום עליה. ציון 9

 

המיקסר: Davo Ankarsrum 6220, ביבוא של Oig

Davo Ankarsrum 6220

 

המחיר: 4,290 שקל

 

אחריות: 5 שנים אחריות מלאה, ניתן להוסיף 199 שקל ולקבל 5 שנים נוספות

 

עוצמת המיקסר: 1,500 ואט

 

מה מכילה ערכת הבסיס: 5 סוגי מקצפים ומערבלים, וו ייחודי לשמרים, מכסה לקערה, קערה שקופה וקערת נירוסטה.

 

אביזרים בתשלום נוסף: קערת הקצפה 199 שקל, מקצף ביצים עם ראש 390 שקל, המקצף בלבד 199 שקל, מטחנת קמח וקפה 755 שקל, קוצץ ירקות 650 שקל, מכשיר פסטה 600 שקל. ניתן לרכוש ערכת אביזרים דלוקס ב־1790 שקל, כולל מטחנת בשר, בלנדר, מסחטת הדרים ועוד.

 

תכולת הקערה: קערת נירוסטה 7 ליטר, קערה שקופה 3.5 ליטר

 

מספר מהירויות הפעלה: 6

 

מבחן ההפעלה: בינוני

 

מבחן הרעש: בינוני

 

מבחן ההתחממות: טוב מאוד

 

מבחן הניקוי: טעון שיפור

 

מבחן החלבונים: בינוני

 

מבחן הקצפת: טוב

 

מבחן הערבול: טעון שיפור

 

מבחן הלישה: טוב

 

יתרונות: מדובר במלוש מקצועי שנכנס הביתה ולא במיקסר ביתי סטנדרטי. הקערה היא המסתובבת ולא המקצפים. יש מגוון מקצפים, הטיימר מעולה במיוחד בלישת בצק שמרים. מדובר במכונת לישה, שמתגברת יפה על בצק שמרים סנטדרטי לחלות וללחם, אבל פחות בבריוש. מהיר. למרות הגודל ניתן להקציף אפילו ביצה אחת. משך האחריות מצביע על אמון היצרן במוצר.

 

חסרונות: המכסה אטום ולא ניתן לראות מה קורה במיקסר. ההפעלה מורכבת ודורשת לימוד אם כי עם הזמן מתרגלים. הניקוי מעצבן, במיוחד של המקצפים. חומרים נתקעים בתוך חלקי המיקסר.

 

מה אמרו השפים: איתן: "מי שתיכנן חשב תחילה על הבצק את השאר הוסיף מאוחר יותר, וכך זה נראה. ווי ההקצפה והערבול דקים במיוחד, מה שמעורר חוסר ביטחון לגבי עמידותם. דורש התעסקות רבה מדי. גם בפעם הראשונה שני אנשי מקצוע ואופה חובבנית רצינית עם ניסיון התקשו לעבוד. מתקשה לאחד את הבצק, במיוחד בבריוש". ענת: "במסה הקלה של השמנת לא הייתה לו בעיה, אבל בעוגה הבחושה איבד חומר והנפיק בצק פחות אחיד, ההקצפות מהירות על חשבון האווריריות והנפח. העוגות הבחושות תפחו פחות. המוס היה נמוך יחסית. גם בכמויות קטנות מעיף החוצה קמח ומלכלך את המיקסר והסביבה".

 

שורה תחתונה: במחיר הזה רצינו פתרון מושלם ולא קיבלנו. מתאים למרבים לאפות לחם. אם הם גם מרבים להקציף ייאלצו להחזיק עוד מיקסר להקצפה. ציון: 7.6

 

דבר הבלוגרים: איך קונים מיקסר טוב?

 

נטלי לוין, בלוג "עוגיונט":

קודם כל תעשו חשבון עד כמה אתם מתכוונים להעביד אותו בפרך. אתם מרבים בבצקים כבדים כמו בריוש? אם כן, לכו על מיקסר מסיבי עם מנוע חזק ואל תתפשרו על מסיביות לטובת מראה מצודד. אם אתם לשים בצקים מ־1 ק"ג קמח ויותר, קחו מיקסר עם קערה בנפח של יותר מ־5 ליטרים. אם אתם מתכוננים להקציף הרבה ובכמויות קטנות בכל סיבוב, ותרו על הקערות הגדולות.

 

המיקסר שלי: קיטשנאייד בגודל ביתי עם קערה שעולה ויורדת.

 

ענבל לביא, בלוג "פיית העוגיות":

 

מנוע חזק חשוב לשמרים כדי להבטיח עבודה רציפה לפרקי זמן ארוכים מבלי להתחמם וכמו כן הוא חשוב ללישת בצקים נוקשים. בחנו את המסיביות של החלקים. המיקסרים המקצועיים מתאפיינים בחלקי נירוסטה איכותיים. משתמשים במערבל רק להקצפת קרמים או מרנגים וערבול בלילות לעוגות בחושות? אל תשקיעו באגרסיביים. אתם יכולים ללכת על הזולים יותר, אפילו עם החלקים מפלסטיק. קחו פידבקים ממשתמשים שיש להם את המיקסרים המעניינים אתכם: האם הגיטרה מגיעה לכל פינה בקערה ותקרים את החמאה כראוי? איך לישת השמרים וכו'. ודאו שהמיקסר נוח לעבודה שוטפת גם מבחינת פירוק והרכבה.

 

המיקסר שלי: קיטשנאייד פרופשנל שקיבלתי מתנה מבעלי אחרי שהמערבל הקודם שלי קפץ ראש מהשיש כשנותר ללא השגחה בעת לישת השמרים.

 

חן שוקרון, בלוג "מתוקים שלי":

 

ה"קיטשנאייד" הרגילים וה"קיי מיקס" יפים, נראים טוב על השיש, אפשר להשיג במחירים בסיסיים ואפשר להסתפק בהם להקצפה או לעוגות בחושות. כשמדובר בלישה של ק"ג קמח, גם הקיטשנאייד מתעייף ורוקד על השיש. אופים הרבה עם שמרים? אופים ומקציפים בכמויות גדולות? עלו דרגה והשקיעו במכשיר מסיבי. לפני הקנייה בקרו אצל מי שיש לו את המיקסר הרלוונטי כדי להתנסות ולבדוק שהוא עונה על דרישותיכם, במיוחד את ביצועי הקערה, הווים והמקצפים.

 

המיקסר שלי: מיקסר מסדרת "מייג'ור" של קנווד עם קערה של 7 ליטרים כי אני אופה הרבה עם שמרים.

 

נועם, בלוג "פיצפוצים":

 

העדיפו מיקסר עם ידית לקערה. כמי שמשתמש רבות במיקסר אבל לא בכמויות גדולות, אחת הבעיות הנפוצות שהגדול והעוצמתי לא מצליח לעבוד עם כמויות קטנות. בדקו מהן הכמויות המינימליות שהמיקסר מסוגל לעבוד איתן. כשהכמויות קטנות אני מקציף במיקסר ידני. וכשאני גם מתעצל אפילו לשטוף את המקצפות של הידני, אני משתמש במקצף של הבלנדר הידני.

 

המיקסר שלי: קיטשנאייד עם הראש המתרומם.

 

אולגה טוכשר, בלוג "המרכיב הסודי":

 

חשוב שהמיקסר יגיע עם "מפתח" לבורג ואפשרות להורדת והעלאת הקערה, כי הוו צריך להסתיים במרחק 1־2 מ"מ מתחתית הקערה. וו שאיננו נמוך מספיק, לא יוכל להרים את הסוכר במרנג והתערובת לא תתפח. תקועים עם מיקסר שאי־אפשר לכוון את גובה הקערה בו? אפשר לנתק אותה מהבסיס ולהחזיקה לאורך משך ההקצפה. אל תקנו קערה רזרבית, היא יקרה ומיותרת.

 

המיקסר שלי: "מיקס שף פרופשנל" של מורפי ריצ'רדס, מלווה אותי כל חיי המקצועיים בארבע השנים האחרונות. סוס עבודה.

פורסם לראשונה 30.03.17, 21:15

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים