צוללים וזוללים
מסעדת הפנינה בבריסל נמצאת על קרקעית בריכה בעומק 5 מטרים, וקוד הלבוש בה כולל חליפת צלילה. חבל רק שהנוף לא משהו
כשיוצאים לארוחת ערב חגיגית, יש מי שלובשים את המחלצות הכי יוקרתיות שבארון, ויש המעדיפים את המראה היומיומי הטבעי של "כרגע יצאתי מנעלי הבית וזרקתי על עצמי משהו". אבל אם אתם מתכוונים לצאת לסעוד במסעדת "הפנינה" שנפתחה לאחרונה בבריסל, בירת בלגיה, כדאי שתלבשו חליפת צלילה. כי "הפנינה" – כדור זכוכית שקוף בקוטר שני מטרים - שוכנת בעומק של חמישה מטרים מתחת לפני המים, בבריכה ענקית במרכז הצלילה NEMO33, וכל לקוחותיה, כמו גם המלצרים, חייבים להיות צוללים מוסמכים. יורדים אל מתחת למים, מסירים את המשקולות שעוזרות להגיע לקרקעית, ושוחים אל מתחת לכדור, לכניסה הראשית למסעדה. אבל אם אתם ממש־ממש רוצים לאכול שם, ואין לכם רישיון צלילה, בעל המסעדה מוכן לתת לכם שיעור ניסיון, שיסתיים, כמובן, בתוך "הפנינה".
המסעדה לא מפוצצת בסועדים, אבל נראה שקל מאוד למלא אותה עד אפס מקום. ארבעה אורחים בלבד יכולים להיכנס לחלל, ועדיין יישאר מקום למלצרים בחליפות צלילה שיניחו על השולחן מעדנים ממבחר מאכלי הים שכולם מגיעים אל תוך הכדור בכלים אטומים למים, כמובן. בתפריט אפשר למצוא למשל סלט לובסטר, פואה־גרה ושמפניה, וכל זה עבור 99 יורו לסועד (אז מה אם יושבים בתוך בריכה, כשהנוף היחיד שנשקף מדפנות הזכוכית של המסעדה הוא... בריכת שחייה?).
"זה קצת מזכיר את החזרה לרחם במצב עוברי", התפייט ג'ון בירנארטאס, הבעלים של המקום, ומי שהקים את מרכז הצלילה 33NEMO לפני עשר שנים. בפני נציגי התקשורת, שסיקרו את פתיחת המסעדה השקועה, הוא גם טרח להצביע על הפן החיובי של הנוף המשמים: "זה מעניק שלווה. עדיין אפשר לשבת ולדבר, אבל כל האווירה הדחוסה הזאת מזכירה את הימים הראשונים שלנו בעולם".
יותר משנה נמשכה בניית המסעדה הייחודית, ונדרשו ניסיונות חוזרים ונשנים כדי להשלים את העיצוב, הטכנולוגיה הנחוצה כדי להפעיל את המקום וטכניקות הגשת המזון. עכשיו היא מצטרפת לרשימה מפוארת של מסעדות מוזרות ברחבי העולם, שבעליהן לא נרתעים משום דבר שיכול להעניק להם מוניטין ולמשוך לקוחות: מעיצובים מטורפים של בתי שימוש, דרך ליטוף חתולים והצבת המסעדה בקרקעית הים, ועד הסמכה של רובוטים כמלצרים.
בתיאבון!

