אוכל: הפתעה בעמק חפר

• החיים, כידוע, צופנים לנו הפתעות, וכשההפתעות טעימות, זה ממש משמח. וזה בדיוק מה שקרה לי לאחרונה – חיפשתי בגוגל איפה לנשנש בראנץ' של שבת בעמק חפר ובסוף מצאתי עצמי אוכל ארוחת צהריים נהדרת בחוות סוסים טיפולית, השוכנת על הר המשקיף על עמק חפר ומישור החוף.

 

חוות אלבואדי ומסעדת אג'אויד הוקמו לפני שנה במקום מטע זיתים ביישוב הערבי זמר (שכן של היישובים בחן ומגל), על ידי איש העסקים וההייטק תמים יאסין. מדובר במקום מוקפד, מושקע, יפהפה, שמתברך בנוף מרהיב. קל לנווט אליו בעזרת ווייז (לקח לנו 40 דקות מתל־אביב) – והוא בפירוש שווה נסיעה, גם ממרחקים. בקרב הלקוחות שכבר התמכרו למקום אפשר למצוא סועדים שהגיעו במיוחד מחיפה וגם מאשדוד, ואפשר להבין אותם – האווירה הפסטורלית, הרחק מהאורבניות הסואנת והתזזיתית, מאפשרת להתנתק לרגע ממציאות 2017.

 

התפריט, עליו מופקד השף רמי גאנם, מציע ארוחות בוקר (שקשוקה פיקנטית, חביתות ירק) שעולות 53 ו־59 שקל, צהריים וערב. לצד סלטים טריים, מנות בשר (75־109 שקל) שנשלפות מהטאבון (אפילו אנשים שנרתעים מבמיה ישנו את דעתם אחרי שיאכלו את הבמיה עם קוביות הכבש), ושאר יצירות המוכרות לנו מהמטבח הערבי. גולת הכותרת היא אגף ה"זרב" – בשרים המתבשלים בבור בלב האדמה.

 

השיטה המיוחדת הזאת מקנה לבשר איכויות מסעירות. הטעם המעודן והעוצמתי כאחד של העוף (המכונה "מחמר בזרב"), שהתבשל בתיבול סומאק, בצל ושמן זית, עדיין איתי למרות שעבר כבר יותר משבוע. גם תוספת האורז היא בלתי נשכחת. בין מנות ה"זרב" הנוספות (118 שקל כל אחת): אסאדו עגל, חצי עוף ובשר כבש. ויש גם מנות קבוצתיות: צוואר טלה ממולא בפריקה וכתף ממולא באורז. את הארוחה חותמים בכנאפה חלומית וגלידה חביבה שמיוצרת במקום.

 

כדאי לשלב עם רכיבה על סוסים אצילים וביקור בחנות החווה, שבה ניתן לרכוש חמוצים, גבינה, שמן זית וריבות, הכל תוצרת בית. החווה גם עורכת אירועים ושמחות, וזה מקום מושלם לחגוג. וגם: הרמדאן מתקרב (סוף מאי), וארוחות שבירת הצום באג'אויד הן חוויה של קולינריה וגם מופת של דו־קיום.

 

• מסעדת אג'אויד, חוות אלבואדי, זמר, 09-8349343, כל יום מ־9:00 בבוקר עד אחרון הסועדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים