שיהיה לכם דג שמח

עדיין לא סגרתם את תפריט החג? קבלו הצעה למנת דג קלאסית וקלילה שתרשים את האורחים: סלמון צלוי עם פסטו שמיר־לימון

צריכים ראשונה קלאסית, מרשימה ויפה לארוחה, שתוכלו להכין בזמן קצר? קבלו נתחי סלמון צלויים עם פסטו שמיר. כי סלמון ושמיר הולכים מעולה ביחד – מה גם שזה טוויסט קל להפליא על סלמון כבוש, שגם הוא עובד נפלא עם שמיר.

 

המרכיבים ל־8 מנות:

 

לסלמון:

 

8 פילטים של סלמון, במשקל 150 גרם כל אחד

 

מלח, פלפל שחור גרוס

 

1/2 כוס שמן זית

 

2 כפיות מיץ לימון

 

1/2 כוס יין לבן יבש

 

לפסטו:

 

1 כוס אגוזי מלך קלופים וחצויים או שקדים חצויים

 

1/2 כוס שמן זית

 

2/3 כפית מלח

 

פלפל שחור גרוס טרי

 

1 צרור שמיר טרי

 

מיץ מ־1 לימון

 

ההכנה:

 

1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).

 

2. הסלמון: מסדרים את נתחי הסלמון בתבנית, כשצד העור למטה. זורים על נתחי הדג מלח ופלפל שחור, יוצקים עליהם את שמן הזית, מיץ הלימון ואת היין הלבן. צולים 12־15 דקות, עד שהנתחים עשויים. מוציאים.

 

3. הפסטו: שמים בקערת מעבד המזון או הבלנדר את האגוזים (או השקדים) והשמן, טוחנים למחית גסה. מוסיפים את הפלפל השחור הגרוס, את המלח, את השמיר הטרי ואת מיץ הלימון ומעבדים למחית גסה (אם לא משתמשים מיד, מאחסנים במקרר, עד יום. לפני ההגשה מביאים לטמפרטורת החדר). 

 

4. ההגשה: מחלקים את נתחי הסלמון לצלחות, ומגישים עם פסטו מלמעלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים