דרך המשי

טופו־אן, שהתפריט בה מבוסס על הטופו שבעלת הבית מייצרת בעצמה, היא מסעדה יפנית קטנה, טבעונית ומקסימה בפאתי בנימינה

הסיפור של טופו אן מתחיל בג'ון, אישה יפנית שעלתה לפני שנים ארצה ופתחה מפעל קטן לטופו — שהוא למעשה גבינה שאותה מכינים מסויה. לפני שנתיים, כשהמפעל צימצם מעט את פעילותו, פתחה ג'ון בבנימינה את המסעדה שרוב המנות בה מבוססות על הטופו שהיא מייצרת, חלקו מהסוג המכונה טופו משי, שהוא רך ועדין במיוחד ויש לדעת איך לנהוג בו כדי שלא יתפורר בתהליך הבישול.

 

התפריט של טופו־אן מורכב מכמה ארוחות יומיות קבועות ומנות משתנות, המוגשת עם תוספות מתחלפות. בין הארוחות הקבועות יש כאן שניצל, קציצות או סטייק מטופו, ומרקים כמו אגדאשי או ראמן. אפשר לקבל כל מנה כשלעצמה, או להזמין אותה במסגרת של ארוחה גדולה.

 

עוד לפני כן אפשר למצוא כאן שלל מנות ראשונות כמו סלט ירקות עם טופו (34 שקל), סלט קר של אטריות זכוכית עם אצות ומלפפון (22 שקל) או אוניגרי, שהוא משולש אורז העטוף באצת נורי (20 שקל).

 

אנחנו היינו שני זכרים די מורעבים והגענו בשעת צהריים. אחרי שהתגברנו על הדחף הראשוני להזמין את כל התפריט, הסתפקנו בצלוחית חמוצים (9 שקל) בארבעה כיסוני גיוזה שהוכנו לפי הספר — צרובים קלות מלמטה ומאודים מלמעלה (24 שקל) ובצמד ספרינגרולס (22 שקל) חביבים במילוי מקלוני ירקות ופטריות. וכיוון שבלי מרק אי־אפשר — הזמנתי גם מרק אגדאשי (24 שקל). קיבלתי קערה יפה עם מרק חם ועתיר ניחוחות שהתבסס על ציר ירקות וכלל שפע קוביות טופו מצופות ומטוגנות, שבבי בצל ירוק וכף גדולה של צנון מרוסק וחריף שהונחה בראשו כדי להלהיט את הרוחות.

 

המשכנו בשתי ארוחות. אחת שבמרכזה עמדו קורוקה — במטבח היפני המסורתי מדובר בקציצות תפוחי אדמה ובצל המצופות בפירורי לחם ומטוגנות בשמן. כאן הקציצות הוכנו מתפוחי אדמה, פטריות, אורז וטופו והיו לוהטות וטעימות מאוד. בארוחה השנייה כיכב תבשיל טופו חם חרפרף־מתקתק, שהוגש עם אורז לבן ואפונה ירוקה.

 

כל ארוחה כזאת מגיעה על מגש שחור שטוח וכוללת גם קעריות של ירקות טריים, אורז לבן מבושל ומרק מיסו חם (49 שקל). ליווינו אותן בשני בקבוקים קרים של בירה סטלה.

 

האוכל המוגש בטופו אן פשוט, קל וטעים. הוא מייצג את המטבח היפני היומיומי, עם מאכלים ומנות מהסוג שילדים או עובדי משרדים ביפן לוקחים מדי יום לבית הספר ולעבודה בקופסאות האוכל שלהם. זהו המטבח היפני היומיומי, הפרולטרי, שאינו מזכיר במאום את הגישה הראוותנית והווירטואוזית השולטת היום במסעדות יפניות נוצצות ובסושיות בארץ ובעולם, העושות שימוש גם במרכיבים שחלקם זרים לחלוטין למטבח היפני. וכבר אכלתי סושי עם בייקון, פרמז'ן וגם כבד אווז.

 

בסופו של דבר, אחרי שקינחנו בקפה שחור ובעוגת תפוחים, שגם היא כללה טופו – שילמנו 270 שקל על ארוחה ששבתה אל ליבנו בפשטותה החיננית.

 

טופו אן. דרך העצמאות 74, בנימינה. 04-8444140. רביעי־חמישי 20:30־12:00, שישי 12:00־16:30.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים