הכי יקרים, הכי טובים
רוצים להרשים עם בקבוק יין משובח לכבוד החג? טל חוטינר ערך עבורכם רשימת יינות מומלצים מאוד, אבל גם קצת יקרים. אם אתם באמת אוהבים יין זה משתלם
הרשימה שלפניכם לא נועדה למלא את מצוות ארבע הכוסות במהלך קריאת ההגדה. מדובר ברשימת המלצות על בקבוקי היין מהגדולים, היקרים והטובים ביותר בארץ, שכדאי לפתוח אם מגיעים אורחים חשובים או שאתם מוזמנים לחג אצל מישהו ואתם חייבים להרשים, או סתם בא לכם לשתות משהו טוב לאחר ששאר האורחים התמלאו עם היינות האחרים.
רמת הגולן, ירדן רום 2013. מדובר ביין המורכב מ־50% קברנה סוביניון, 30% סירה ו־20% מרלו הגדלים בכרמי היקב הנבחרים ביותר ברמת הגולן. היין הוא שיתוף פעולה בין יועצת היקב המהוללת זלמה לנג והיינן הראשי ויקטור שוינפלד, הוא יושן 18 חודשים בחביות אלון צרפתיות ובוקבק ללא סינון. במבחן הטעימה, מדובר ביין מדויק ומרשים מאוד, בריון רציני עם 14.5% אלכוהול שמראה המון גוף והרבה עץ עם ניחוחות של פרי סגול ושחור כמו דובדבן ושזיף עם קפה ברקע, משהו הדרי ותיבול מעניין ואפילו ירקרק. לפתוח הרבה זמן לפני השתייה או לשמור לשנים הקרובות. כשר, 450 שקל.
דלתון מתתיה 2013. יין הטופ של יקב דלתון משנת הבציר הנהדרת הזו. בלנד של שני כרמים מופלאים של קברנה סוביניון, שניהם נטועים כ־600 מטר גובה מעל פני הים: מאלקוש, כרם הדגל של היקב וכרם נוסף מכפר שמאי. מכל חלקה יוצר ויושן היין בנפרד כשנה בחביות אלון צרפתיות חדשות ואיכותיות ביותר. לאחר היישון היינות עורבבו יחדיו ונכנסו לעוד שנה בחבית. במבחן הטעימה היין מאוד עדין וסגלגל, תיבול אדיר בפתיחה, קינמון, אגוז מוסקט, גרגירי כוסברה, קצת עור וירקרקות נעימה ורעננה. אפילו מעט ניחוחות של הל או כמון יחד עם הדריות נעימה ופרי טוב ולא מכביד. יין מורכב ומצוין. כשר, 480 שקל.
גראן ואן קסטל 2014. איזה יין נהדר. יין הדגל של תעשיית היין בישראל במשך הרבה שנים. בלנד בורדו קטיפתי ונהדר של קברנה סוביניון, מרלו, פטיט ורדו וקברנה פרנק מהחלקות המובחרות של היקב, שיושנו כ־20 חודשים בחביות צרפתיות, רובן חדשות. התוצאה: ניחוחות נפלאים ואלגנטיות שאינה מאפיינת את הייצור המקומי. באף פרי שחור וטוב עם המון קרירות נעימה ודיוק של עולם ישן כמו שרק משפחת בן־זקן יודעת לבטא. טעמתי אותו בהפרשים של כחצי שנה, והיין התקדם ונפתח. למרות שעוד הרבה שנים לפניו, הוא גם כרגע אולי הישראלי הטוב ביותר, או לפחות אחד מהם. כשר, 215 שקל.
יער יתיר 2013. היקב הדרומי המעולה עם היינן ערן גולדווסר הוא כבר שם־דבר בארץ וגם אצל חובבי היין בחו"ל. יער יתיר, יין הדגל של היקב, מקבל כבר 9 שנים ברציפות ציון של 90 ומעלה במגזין Wine Advocate של מבקר היין הנודע רוברט פרקר, וגם היין של שנת הבציר הנהדרת הזו ממשיך במסורת. כאן הבלנד מורכב מ־70 אחוזי קברנה סוביניון והשאר פטי ורדו שמגיעים ממספר חלקות בגובה של יער יתיר. 14 חודשים בחבית צרפתית ועוד שנתיים מנוחה בבקבוק נותנים יין עוצמתי, עם המון פרי שחור, המון תיבול, קפה ומרקם נפלא בגוף אדיר, ועם זאת הוא עדיין אלגנטי. כשר, 250 שקל.
בר מאור ארכיטיפ 2014. על רמי בר־מאור, הארכיטקט שהחליט לשנות כיוון ולעשות יין לא מתפשר בדרכו שלו, כבר כתבתי באהבה לפני כמה חודשים. במקרה הזה מדובר על בלנד של סירה, קריניאן ומרסלאן מבקעת הנדיב, שנחשבת לאחד מאזורי היין הוותיקים בארץ. בפה מינרליות טובה יחד עם חמיצות שמאזנת את הפרי. 230 שקל, לא כשר.

