היעד התיירותי הבא: מלון יוקם בקריית־ים

היסטוריה בקריות: מלון ראשון עומד להיבנות על חוף ימה של קריית־ים • ראש העירייה: נעודד יוזמות תיירותיות נוספות

היסטוריה בקריות: מלון ראשון במפרץ חיפה עומד לקום בחוף ימה של העיר קריית־ים, שיביא לפריחה כלכלית באזור.

כשנתיים לאחר מכירת המגרשים בחוף ימה של קריית־ים הציג השבוע היזם אילן אדרי בפני ראש עיריית קריית־ים, דוד אבן־צור, תוכנית להקמת בית מלון ראשון בקריות על אחת החלקות שנמכרו.

את התוכנית הראשונית הכין משרד האדריכלים פייגין אדריכלים, אשר עמד גם מאחורי תכנון מלון "בראשית" היוקרתי במצפה רמון, וכן תיכנן שורה ארוכה של מלונות יוקרה ברחבי העולם, בהם מלונות בווייטנאם וברחבי אירופה כגון הילטון ורשה.

המלון המתכונן בקריית־ים, על שדרות ספיר, עתיד להיות בן 4 קומות. יהיו בו כ־40 חדרי אירוח, קומת עסקים, אולם אירועים, מסעדות וקומת מסחר. על הגג תיבנה בריכה שממנה תהיה תצפית מושלמת אל חוף הים ומפרץ חיפה כולו.

 

מעיריית קריית־ים נמסר כי המתכננים התחייבו לעמוד בכל תנאי תוכנית בניין ערים של האזור תוך שמירה על ערכי הטבע והנוף בסביבה.

"על פי הערכות, המלון צפוי ליהנות מביקוש גדול — גם של כחצי מיליון התושבים באזור הקריות וגם על ידי מפעלים וחברות מסחריות ותעשיות המארחים נציגים מחו"ל ונאלצים למצוא היום עבורם פתרונות לינה בחיפה או בעכו", אמר אבן־צור.

המתכננים, שקיבלו מראש העירייה אור ירוק להמשך התכנון, אמרו כי בתוך חודשים ספורים הם יהיו מוכנים עם תוכניות להגשה לוועדה המקומית לתכנון ובנייה.

ראש העירייה אמר בפגישה כי הוא משוכנע שבעקבות המלון הראשון יבואו יוזמות נוספות של מלונאות ותיירות בעיר. "אני בטוח שזו רק הסנונית הראשונה שמבשרת אביב של פריחה כלכלית ותיירותית בקריית־ים", אמר. "זהו הייעוד של קריית־ים, ואני מתכוון לעשות הכל כדי לממש אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים