yed300250
הכי מטוקבקות
    אפי שריר
    ממון • 05.04.2017
    לא ייסגר: מפעל בנדע פלסט בקצרין נמכר לפלזית תעשיות
    נווית זומר

    בשורה לחג לכ־60 עובדי מפעל בנדע פלסט בקצרין שנקלע לקשיים והיה בסכנת סגירה. חברת פלזית תעשיות, שבבעלות קיבוץ גזית וקרן טנא, רוכשת את המפעל תמורת 12.5 מיליון שקל ועוד כ־2־5 מיליון שקל בעתיד מותנה בביצועים.

     

    מפעל בנדע פלסט מייצר כלים חד־פעמיים ואריזות פלסטיק, והיקף חובותיו מסתכם בלמעלה מ־50 מיליון שקל. בעבר הוא העסיק 120 עובדים, אך כיום מספרם קטן בחצי.

     

    פלזית היא חברה מבוססת שבבעלותה גם חברה בת בשם "פלזית אריזות מדף" המפעילה מפעל בקיבוץ גזית, ונחשבת יצרנית מובילה בתחום אריזות פלסטיק לתעשיית המזון והחלב בישראל: גביעים, מכסים, צלחות, כוסות ויריעות פלסטיק חד־פעמיות.

     

    פלזית התחייבה בהסכם הרכישה להמשך בפעילות הייצור של בנדע פלסט במפעל באזור התעשייה של קצרין ולהמשך העסקת עובדי החברה לתקופה של לפחות שנה.

     

    בית המשפט המחוזי בנצרת אישר את הרכישה לאחר שפלזית שיפרה את הצעתה הראשונית. היא גברה על הצעה מתחרה שהייתה נמוכה יותר.

     

    אתמול הגיע מנכ"ל פלזית אייל בן יהודה למפעל בנדע פלסט כדי להרים כוסית לכבוד החג עם העובדים ולבשר להם על השלמת העסקה. במקביל התקבל אישור הממונה על ההגבלים העסקיים למיזוג בין שתי המתחרות. באוקטובר האחרון הגיש בנק הפועלים, נושה של בנדע פלסט, בקשה להקפאת הליכים נגד החברה. בית המשפט המחוזי בנצרת מינה כנאמנים את עורכי הדין אמיר פלמר ונמרוד טפר שהפעילו את המפעל שלושה חודשים בתנאים קשים כהכנה למכירתו.

     

    הנאמן עו"ד אמיר פלמר אמר אתמול ל"ממון": "מעבר לתמורה יש חשיבות להמשך קיומו של מפעל יצרני שנאבק ביבוא מטורקיה ומצא משקיע חדש בעל חוסן כלכלי מוכח".

     

    מפעל בנדע פלסט הוקם בסוף שנות ה־70 על ידי משפחת סגל, עולים מדרום־אפריקה. מנכ"ל בנדע אלון סגל אמר לאחרונה ל"ממון": "זה מפעל חיינו. ‭1977־ב‬ עלינו מדרום־אפריקה מטעמים ציוניים ועסקנו ביבוא כלים חד־פעמיים. רצינו להיות יצרנים ישראלים, אבל הממשלה לא רצתה לתת לנו מענקים כי מדובר ברמת הגולן. השקענו 80 מיליון שקל ברכישת המפעל בקצרין, שהיה פושט רגל, והעסקים היו טובים, עד שלפני שלוש שנים הממשלה התירה יבוא ללא מכס מטורקיה. אני לא יכול להתחרות בזה. נשארתי בלי כלום, אני מוגבל בבנק, ואת הבית בקצרין מכרתי לפני שנה כדי להחזיק את העסק". גם ראשי אגף הפלסטיק בהתאחדות התעשיינים האשימו את מדיניות הממשלה שפתחה את היבוא של כלים חד־פעמיים מטורקיה, שנמכרים בארץ במחיר היצף.

     


    פרסום ראשון: 05.04.17 , 21:52
    yed660100