yed300250
הכי מטוקבקות
    כך תשמרו על הקטנטנים מפני התייבשות | צילום: שאטרסטוק
    מסלול • 08.04.2017
    כך תשמרו על הקטנטנים מפני התייבשות
    שיר-לי גולן

    האביב כאן, ואיתו הטיולים, הפיקניקים והשהייה באוויר החם והיבש מחוץ לבית. לעיתים מצטרפים לכיף ולבילוי גם וירוס הקאות או שלשולים שבו התינוק או הפעוט מאבד נוזלים.

     

    איך שומרים על הקטנטנים מפני התייבשות?

     

    "בין הגורמים השכיחים לאיבוד נוזלים מסוכן", מציין ד"ר דורון כרמי, מומחה ברפואת ילדים, "הם מצבים של הקאות, שלשול, הזעה מוגברת כתוצאה מעליית חום הגוף או חום הסביבה, דימום ולעיתים נשימה מואצת. התייבשות כשלעצמה עלולה להגביר את קצב הנשימה ולגרום כתוצאה מכך לאיבוד נוזלים נוסף. הנוזלים המופרשים בהקאה ובשלשול, למשל, מכילים גם מלחים אשר אובדנם עלול לגרום לגוף נזק מעבר לזה שנגרם מאובדן המים.

     

    מהם סימני ההתייבשות אצל תינוקות ופעוטות?

     

    "עיניים שקועות, ריריות פה יבשות, בכי ללא דמעות, ירידה בגמישות העור וצבע עור אפרפר, אצל תינוקות קטנים מרפס שקוע. בנוסף, תינוקות עלולים להיות אפתיים. במקרים מיוחדים יכולה להופיע נשימה מהירה ולפעמים עמוקה. לא כל הסימנים יופיעו בכל הילדים, אך ככל שדרגת ההתייבשות גבוהה יותר קיים סיכוי שיופיעו יותר סימנים והם יהיו בולטים יותר".

     

    מה עושים?

     

    "הטיפול בהתייבשות הוא החזרת נוזלים ומלחים בהתאם לצורך. בהתייבשות קלה ובינונית החזרת הנוזלים תהיה בשתייה, ובמצבי התייבשות קשה או בתינוקות שאינם מפסיקים להקיא יינתן עירוי נוזלים באשפוז.

     

    מתי לפנות לרופא המטפל?

     

    1. יש לשים לב במיוחד לאי־מתן שתן במשך כמה שעות רצופות, המעיד על חוסר נוזלים יחסי בגוף.

     

    2. במקרה של הקאות בלתי פוסקות, בכל גיל.

     

    3. במקרה של שלשול שאינו פוסק במשך 48 שעות.

     

    4. שלשול המלווה בהקאות ובסירוב לשתות.

     


    פרסום ראשון: 08.04.17 , 19:49
    yed660100