שרית או שלמה?
וגם הראל סקעת, קרולינה ואריק אינשטיין בוויניל. רגע לפני החג, מבקר המוזיקה שלנו אמיר שוורץ מגיש את הרשימה המסורתית: 10 אלבומים עבריים מומלצים לפסח, ולמי כדאי לקנות אותם
1. שרית חדד: שרה שרה
הבלוקבסטר של פסח 2017. גם באלבומה ה־23 שרית חדד מדגימה מדוע היא נמצאת בליגה אחרת. 21 שירים יש ב"שרה שרה" וכל אחד ימצא ביניהם את שלו. בלדות ("בלי שביקשתי" ו"איפה שאתה"), רטרו מזרחי ("מתפללת" ו"סרט ערבי") וקטעים מרימים שתפגשו בחתונות הקיץ שכבר מעבר לפינה ("בטן גב" הלטיני ו"למה לי" הקלאברי).
למי: הזמרת של המדינה באלבום שכולם ייהנו לזמזם בפקקים בדרך לסדר.
2. עומר אדם: אחרי כל השנים
לצד הקול וההגשה, זו הקלילות שבה עומר אדם מדלג בין ז'אנרים שהפכה אותו לאחד הכוכבים הגדולים בפופ הישראלי כרגע. ב"אחרי כל השנים" הוא מציג לא מעט רגעים יפים: "שדות של תירוצים" המצדיע ל"סיוון" של יגאל בשן, "סיפור ישן" עם לירן דנינו, "בסוף הכל חולף" הקורץ לשלמה ארצי ו"פוליטיקה וסקס" הנפלא.
למי: לאלו שמבינים שהחלוקה בין הז'אנרים כבר לא רלוונטית היום.
3. שלמה ארצי: פעם תורי ופעם תורך: הדואטים
ארסנל השירים של שלמה ארצי כה רחב, שנדמה שבכל יום הוא יכול לאגד כמה מהם לאוסף נטול נפילות. הפעם הוא מתמקד ב־23 דואטים. וכך, לצד "חוזרים הביתה" עם אריק איינשטיין ו"מחמל נפשי" עם דיקלה, נעים להיזכר גם ב"ברית לא מותרת" עם אסתר שמיר וב"שיר אהבה" המעט נשכח עם צילה דגן.
למי: למחפשים ריענון נוסף לרפרטואר לקראת הביקור השנתי בקיסריה.
4. שלמה גרוניך והפילהרמונית
שירים בשני אקורדים לא תמצאו כאן, אבל אלבום ההופעה המוצלח של שלמה גרוניך עם התזמורת הפילהרמונית, מדגים שגם מוזיקה מורכבת עדיין יכולה לפנות לקהל רחב. החיבור עם התזמורת נפלא והאורחים — מתי כספי ("אחרי שנסעת ואותך" ו"ציור") וחברי קצת אחרת ("הנסיך הקטן" ו"שיר בין ערביים") מעוררים געגוע לתור הזהב במוזיקה הישראלית.
למי: לאלו שעדיין מתרגשים משירים עבריים קלאסיים בעיבודים חדשים.
5. הראל סקעת: אהבה מסובבת הכל
בעשור שחלף מהרגע ש"ואת", להיט הבכורה של הראל סקעת, כבש את הפלייליסט הוא הספיק לא מעט. עכשיו, אחרי שסגר מעגל וחזר כשופט לתוכנית שגילתה אותו, הוא יכול לעצור לסיכום ביניים. האוסף החדש, מציע לצד שיר הנושא החדש, את כל הלהיטים הגדולים. וכן, גם "הנני כאן", הקאבר שהתחיל את הכל, בפנים.
למי: לחולמים להפוך לכוכבי ריאליטי מוזיקלי ומחפשים מקום טוב להתחיל ממנו.
6. לאורה ריבלין: אישה נוסעת
מה ללאורה ריבלין, מבכירות שחקניות התיאטרון שלנו ולרשימת אלבומי החג? התשובה נמצאת ב־15 השירים המרכיבים את "אישה נוסעת", אלבום הבכורה המפתיע והדי אוטוביוגרפי שלה. ריבלין שאחראית על הטקסטים כאן גייסה למשימת ההלחנה את בנה, שאול בסר, והתוצאה היא אלבום קברטי עם נגיעות ג'אזיות שמזכירות לא פעם את טום וייטס המאוחר.
למי: אוהבי תיאטרון וכאלו שמחפשים פסקול קצת שונה במהלך ההכנות לארוחת חג.
7. יסמין לוי: רק עוד לילה אחד
אמרתם לדינו אמרתם יסמין לוי. אחרי שהפכה את השפה ההולכת ונעלמת לפסקול בינלאומי, לוי החליטה שהיא רוצה גם בעברית. התוצאה, כפי שעולה מההאזנות ל"רק עוד לילה אחד", מוצלחת לא פחות. ההפקה של נדב ביטון מבליטה גיטרת פלמנקו המלווה את המנעד הרחב של אחת מהזמרות היותר מעניינות שפועלות כאן.
למי: תנו עותק לבעלת הבית שתעשו אצלה את הסדר. היא תודה לכם.
8. קרולינה: שלוש
קרולינה וגרוב תמיד היו מילים נרדפות. ולכן כש"שלוש" מתחיל להתנגן והקצב נשמע מעט איטי מבעבר, עולות כמה שאלות. בהמשך, הבחירה באינטימיות מתגלה כהברקה. "ענן" (ד"ש לאילנית של הסבנטיז), "טסת לחלל" הבוסה נובאי, "מה השתנה" הפאנקי ובעיקר "מלאך", משיאיה של קרולינה עד כה, הם רק חלק מהסיבות שיגרמו לכם להתאהב באלבום.
למי: לבת הדודה חובבת האמנות שתשב מולכם בארוחת החג.
9. גדי רונן: אומרים שזה אתה
כבר שנים שגדי רונן (דבק, החצר האחורית) עושה קסמים בסצנת האינדי המקומית. "אומרים שזה אתה", אלבום הסולו הראשון שלו, הוא קפיצה קטנה לעבר המיינסטרים — אם הוא רק ישכיל לקבלו. מ"עוד פעם לבד" הסוחף דרך "השריפה" המלהיב ועד ל"כוכב נופל" הנוגה שנועל את אחד מהאלבומים העבריים הקטנים־גדולים היפים שיצאו כאן לאחרונה.
למי: למחפשים את הבשורה שהפלייליטס לא באמת מסוגל לספק.
10. אריק איינשטיין: פוזי
אם עדיין לא השמשתם את הפטיפון הישן — או שהצטיידתם בחדש — הגיע הזמן. עכשיו יש לכם הזדמנות לעשות זאת עם "פוזי" של אריק איינשטיין, הרגע שבו נולד למעשה הרוק העברי. "אחינועם לא יודעת", "פראג", "כמה חם" וחבריהם מעולם לא נשמעו טוב יותר כמו במהדורת הוויניל החדשה והמשודרגת של האלבום המיתולוגי.
למי: לאלו שאוהבים שהמוזיקה שלהם מסתובבת על הפטיפון בסלון.

