"תמיד חשוב לבדוק מה עושים המתחרים"
מנהל סניף בנק הפועלים בבית־שמש מייעץ לבעלי מפעל "שגמור לפסטיליה" מבית־שמש להיות ער לסביבה העסקית ולהקפיד על הגבייה
מותג הבצקים "שגמור לפסטיליה" נוסד ב־1983. המפעל, שנמצא באזור התעשייה בבית־שמש, הוקם במטרה להוביל את השוק הישראלי בתחום הבצקים: סיגרים, פסטלים ואגרול ללא מרגרינה וללא שומן טרנס. המפעל מייצר למותגים שונים כמו שלושת האופים, שופרסל, משה שגב, פילסברי, ועוד.
"אנחנו מלווים את העסק שלך כבר כמה שנים. העמידה הפיננסית האיתנה שלך מרשימה מאוד. איך אנחנו כבנק יכולים לעזור לכם להמשיך ולהתפתח?" שאל משה שניאור, מנהל סניף בנק הפועלים בבית־שמש את משה אוחנה (62), מבעלי לפסטיליה.
"אני משתדל להיות מדוד וזהיר בעניין של השקעות כספיות", אמר אוחנה, מבעלי המפעל, והוסיף: "אני תמיד משתדל להביא את הכסף מהבית ולא לקחת עוד ועוד הלוואות".
משה שניאור וענבל לביא, מנהלת המחלקה העסקית בסניף בית־שמש, מכירים היטב את משה אוחנה: "הם לקוחות שלנו בסניף והם מתנהלים באופן מרשים ויציב מבחינה פיננסית. הם דוגמה לעסק קטן שעובד בצורה מרשימה", ציין שניאור.
אחד האתגרים שהמפעל ניצב לפניהם בימים אלה הוא המעבר המתוכנן למפעל החדש בבית־שמש. "אנחנו שואפים להגיע במפעל החדש למקסימום טכנולוגיה, ללא מגע יד אדם", אומר אוחנה, "נרכוש כמה מכונות חדשות ומתקדמות, גם מכסף שהבאנו מהבית וגם מהמימון שבנק הפועלים נותן לנו, וכל זאת הודות לתכנון פיננסי נכון. אני מודה מאוד לבנק הפועלים על הרוח הגבית שאני מקבל כעסק".
כאשר שאל משה שניאור את משה אוחנה כיצד הם מתכוונים להגדיל את מחזור הרווח, הדגיש אוחנה: "בכוונתנו להגדיל את ליין המוצרים ולייצר מאפים ללא גלוטן ולטבעונים".
"לשפר נקודות תורפה"
ומהי הדרך הטובה ביותר לשימור היציבות והיעילות של המפעל? לדעת שניאור "עסק כמו לפסטיליה חייב להיות ער לשינויים בסביבתו העסקית. תמיד צריך לעדכן את המיכון ולחדש אותו, יש לבדוק מה המתחרים עושים, לבצע את ההתאמות הנדרשות ולשפר את נקודות התורפה. חייבים גם לשמור על איכות הגבייה של העסק ולבצע התאמות בין הגבייה להוצאת הכספים".

