העבודה היא לא חיינו

עוד ועוד מנכ"לים ומנכ"ליות בישראל, כמו בעולם, מבינים שכדי להשיג עובדים מרוצים ויעילים, ושוויון בין נשים וגברים בעבודה, כדאי להצטרף למהפכת ה־WLB – לאפשר לעובדים איזון נכון ומספק בין העבודה לבין חיי המשפחה והפנאי

שוק העבודה הישראלי עובר מהפכה דרמטית. נראה שעוד ועוד מנכ"לים ומנכ"ליות מבינים שהדרך להצלחה עסקית עוברת בתנאי העבודה של העובדים, ושהדרך לשוויון בין נשים לגברים עוברת במתן אפשרות רבה יותר לגברים כמו גם לנשים להיות בבית ולהשתתף בגידול הילדים ובחיי הפנאי של המשפחה. חלק מהביטויים לכך הם הנהגת יום בשבוע של עבודה מהבית, מתן אפשרות לצאת מוקדם מהעבודה, קיצור ימי עבודה להורים לילדים קטנים, הארכת חופשות לידה לנשים, מתן חופשות לידה לגברים שנשותיהם ילדו, מתן אפשרות לנשים אחרי לידה לחזור לעבודה בהדרגה, אי קביעת ישיבות חשובות בשעות אחר הצהריים, הפעלת מעונות יום, קייטנות וכו' לילדי העובדים, ועוד.שאלנו ארבעה מנכ"לים של חברות גדולות במשק איך הם מיישמים את המהפכה בארגון שלהם.

 

אינטל היא אחת המעסיקות הגדולות במשק עם אלפי עובדים בכל הארץ, חלקם עובדי ייצור וחלקם עובדי היי־טק. מנכ"ל אינטל, יניב גרטי, מספר על הצעדים המשמעותיים שעושה החברה כדי שלעובדים יהיה יותר פנאי להיות עם משפחותיהם. "זה חלק מהאסטרטגיה העסקית שלנו", הוא מסביר. "עובד שלא מצליח לייצר איזון בין חיי הבית לעבודה הוא עובד שנמצא בקונפליקט, וקונפליקט כזה מזיק גם בעבודה וגם בבית. הרבה מאוד עבודה נעשית מול ארה"ב, עם הפרשי שעות קשים, מה שמחייב עבודה בשעות לא שגרתיות. אי אפשר לשנות את המבנה הזה, אבל אפשר לנסות לתת לעובדים כלים כדי להקל על הקונפליקט. אנחנו שואלים את שאלת התפוקה, ולא את שאלת שעות העבודה. המטרה שלנו היא שהעובדים יגיעו לתפוקה המקסימלית שלהם, ולאו דווקא לשעות העבודה המקסימליות".

 

הכתבה המלאה - ביום שישי במוסף "ממון שישי" ובאפליקציה שלנו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים