yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 27.04.2017
    ילדי סוכר
    אין רגע דל קלוריות: 99.6% מהתלמידים בישראל מדווחים שהם צורכים באופן קבוע ממתקים ומשקאות עתירי סוכר • התוצאה המדאיגה: כ־11% מצריכת הקלוריות היומית של בני הנוער מגיעה מסוכר - בניגוד להמלצת ארגון הבריאות העולמי
    רותם אליזרע

    סקר חדש של משרד הבריאות שבדק את הרגלי התזונה בקרב בני נוער מעלה ממצאים מדאיגים: כמעט כל התלמידים בישראל צורכים ממתקים ומשקאות ממותקים.

     

     

    הסקר נערך בקרב כ־5,000 בני נוער בגילאי 12-18, הלומדים בכיתות ז'-י"ב בבתי ספר ציבוריים בישראל. בתי הספר שהשתתפו במחקר נבחרו באקראי, והתלמידים התבקשו למלא שאלון על תדירות צריכת המזון, אורח החיים והרגלי הבריאות שלהם. מזונות עם תכולת סוכר של 20% ומעלה סווגו כממתקים, ומשקאות המכילים 10% ומעלה, כולל מיצי פירות, סווגו כמשקאות ממותקים.

     

    מסקנות המחקר היו מדאיגות: 99.6% מהתלמידים דיווחו על צריכה קבועה של ממתקים, ו־94.3% על צריכה קבועה של משקאות ממותקים. 5.8% מצריכת הקלוריות היומית של תלמידים מגיעים מסוכר שמקורו בממתקים, ואילו 5% מסוכר שמקורו במשקאות ממותקים - ובסך הכל כ־11% מצריכת הקלוריות היומית של בני הנוער בישראל מגיעה ממקורות אלה.

     

    בעוד שצריכת הממתקים שכיחה יותר באופן מובהק בקרב בנות ותלמידי חטיבת הביניים, צריכת המשקאות הממותקים שכיחה יותר בקרב בנים, תלמידי החטיבה העליונה ובבתי ספר בהם לומדים תלמידים מרקע סוציו־אקונומי נמוך.

     

     

     

    ארגון הבריאות העולמי ממליץ על כך שצריכת סוכר שמוסיפים למזון ולמשקאות, וסוכרים טבעיים בדבש, בסירופים ובמיצי פירות, לא תעלה על 10% מסך צריכת הקלוריות היומית - אולם כאמור בני הנוער בישראל חורגים מהכמות המומלצת.

     

    לפני כחצי שנה נחשף ב"ידיעות אחרונות" שישראל ניצבת במקום הראשון בצריכת הסוכר בעולם על פי הדו"ח של ה-OECD (המדינות המפותחות): הממוצע של צריכת הסוכר בישראל עומד על 170 גרם לנפש, כשאחרינו בדירוג מלזיה עם כ־160 גרם לנפש, ברזיל עם 155 גרם לנפש וארה"ב עם 142 גרם. מהנתונים עולה עוד כי ישראל נמצאת במקום השני בעולם בשיעור הקלוריות שמגיעות באמצעות סוכרים, אחרי ברזיל: כ־16% מהקלוריות היומיות הנצרכות מקורן בסוכרים.

     

    במשרד הבריאות אומרים שבנוסף לצורך בחינוך לבריאות ובחשיבות של מיעוט צריכת ממתקים ומשקאות ממותקים, יש לבחון את יתר המקורות לסוכר בתזונת הנוער בישראל, במטרה לבדוק את צורך בצמצומם. "המאבק במגפת ההשמנה בקרב ילדים מתחיל בחינוך. עלינו לשמור על הילדים שלנו תוך הגברת המודעות לשמירה עליהם מפני צריכת מזון, ממתקים ושתייה שמסכנים את הבריאות", אמר שר הבריאות יעקב ליצמן. "כהורים עלינו להקנות לדור הצעיר הרגלי תזונה נכונים מגיל צעיר, כמו ארוחות מסודרות ואכילת פירות וירקות במקום ממתקים. זהו מאבק חברתי שכולם צריכים לקחת בו חלק".

     

    מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, הוסיף: "המלחמה במזון הלא בריא שמוביל משרד הבריאות, היא קרב ארוך, ואנחנו חייבים את ההתגייסות המלאה של הציבור ושל ההורים, להם יש את היכולת בליווי התוכניות לחינוך בריא שהמשרד מוביל לצמצום התופעה. יחד עם מהלך סימון המוצרים, אנחנו נחושים להוביל שינוי אמיתי בהרגלי התזונה הישראליים ולהפוך את כולנו לעם יותר בריא, תוך התמודדות אמיתית עם עודף המשקל הלאומי".

     

     

    yed660100