מתקוטטים גם בגרמנית

נתניהו ושר החוץ הגרמני החליפו עקיצות בעיתונות בגרמניה • נתניהו: "הוא גילה חוסר רגישות" • גבריאל: "הממשלה הנוכחית אינה ישראל"

פרשת הפגישה שלא התקיימה בין ראש הממשלה נתניהו לשר החוץ הגרמני זיגמר גבריאל ממשיכה לעורר הדים בגרמניה. ומעל הכל, נראה כי שני הצדדים החלו להתקוטט בפומבי גם בתקשורת הגרמנית.

 

ביום חמישי התראיין נתניהו לעיתון "בילד" הגרמני ואמר כי גבריאל גילה "חוסר רגישות" בפגישתו עם הארגונים בסמיכות ליום השואה וליום הזיכרון. בסוף השבוע הגיב גבריאל לדברים ואמר: "אין שום קשר ליום השואה, זה תירוץ". עוד הוסיף: "נראה שמר נתניהו הרגיש צורך גדול להצדיק את מה שעשה, ולכן הוא פונה כעת לעיתונות הגרמנית. הממשלה הנוכחית איננה ישראל, גם אם היא רוצה מאוד להציג את עצמה כך". במשרד החוץ הגרמני גם דחו את טענותיו של נתניהו שלפיהן סירב גבריאל לשוחח עימו בטלפון. השר היה מוכן לשיחה, הבהירו שם, אולם לדבריהם נתניהו הציב תנאים מוקדמים גם לכך. בסוף השבוע זכה גבריאל לתמיכה פומבית נוספת מהקנצלרית מרקל.

 

בסוף השבוע שוב עורר גבריאל זעם בקרב ארגונים יהודיים והיסטוריונים לאחר שטען שהסוציאל־דמוקרטים בגרמניה היו הקורבנות הראשונים של השואה לצד היהודים. ד"ר אפרים זורוף, צייד הנאצים וראש המשרד הישראלי של מרכז שמעון ויזנטל, אמר כי "טענתו של גבריאל היא ניצול לרעה של זיכרון השואה" והוסיף שכל אדם עם ידע בנושא מודע לעובדה שגורלם של היהודים תחת הנאצים היו שונה משל כל קורבן אחר.

 

היסטוריונים גרמנים טענו שדבריו של גבריאל מעידים על בורות, ומיד ושם נמסר: "מאוד מצער שלתוך המערבולת הפוליטית שורבבה אמירה מיותרת ואף מוטעית מבחינה היסטורית".

 

שר החוץ הגרמני זיגמר גבריאל
שר החוץ הגרמני זיגמר גבריאל

 

 

בעקבות הזעם תיקן גבריאל את המאמר, ובגרסה האינטרנטית שונה המשפט ל"הסוציאל־דמוקרטים, כמו היהודים, היו הקורבנות הראשונים של הנאציזם", במקום "של השואה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים