מוות בארגז החול בגן הילדים

הסכנה לילדים, כך מתברר, אורבת גם במקום שנראה הכי בטוח: פעוט בלע חול בעת ששיחק בחצר גן הילדים והחל לחרחר • צוות מד"א ביצע בו החייאה, אבל לשווא • מנהלת הגן וארבע מטפלות נחקרו במשטרה בחשד לרשלנות ונשלחו למעצר בית של חמישה ימים • בתשע השנים האחרונות מתו בישראל 89 ילדים בגלל חנק, רובם בבית

גן ילדים, ארגז חול, הפעוטות משחקים: נראה כמו המקום הכי בטוח בעולם, אבל לא כך. פעוט בן שלוש ששיחק אתמול בארגז נחנק למוות לאחר שבלע חול. מנהלת הגן וארבע מטפלות נחקרו במשטרה תחת אזהרה בחשד לרשלנות.

 

האסון המחריד התרחש בגן פרטי בקריית־גת. מחקירת המשטרה עולה כי בשעת צהריים, בעת שחלק מהילדים שיחקו בארגז החול שבחצר, רץ פנימה אל תוך הגן אחד הילדים, בן שלוש, כשהוא מחרחר וסובל מקשיי נשימה ופניו מכחילים. אחת הגננות התחילה להסיר את החול שנדבק לפניו ושטפה אותם במים. זמן קצר לאחר מכן הפעוט קרס והתמוטט.

 

 

צילום : ידיעות אחרונות
צילום : ידיעות אחרונות

צוות של מד"א שהוזעק לגן ביצע בפעוט החייאה והעביר אותו לבית־החולים ברזילי באשקלון — שם נקבע מותו. הפרמדיקים אייל מור יוסף וקרן סלובדניק סיפרו: "כשהגענו לגן ראינו פעוט כבן שלוש מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה, לאחר שנחנק מחול. הענקנו לו טיפול רפואי וביצענו בו פעולות החייאה מתקדמות תוך כדי שאנחנו מוציאים לו חול מהפה. הוא פונה במצב אנוש לבית־החולים תוך כדי המשך פעולות החייאה". מהבדיקות שנערכו עד כה לא ידוע על בעיה רפואית כלשהי שממנה סבל הילד.

 

בעקבות המקרה פתחה המשטרה בחקירה. צוות מתחנת לכיש הגיע לגן והחל לחקור את נסיבות האסון. מנהלת הגן וארבע מטפלות נעצרו ונחקרו תחת אזהרה בחשד לרשלנות. אחת העובדות טענה בחקירתה כי אחד הילדים בגן דחף לפיו של הפעוט חול. טענתה נבדקת. בתום החקירה הועברו החשודות למעצר בית של חמישה ימים. במשטרה בודקים האם הילדים היו תחת השגחה בעת ששיחקו בארגז החול.

 

ההלם בגן הילדים
ההלם בגן הילדים

 

 

הידיעה על האסון פשטה בין הורי הילדים, וחלקם הגיעו לגן כדי להתרשם מהמצב: "הגעתי במהירות האפשרית כדי לראות שהילד שלי בסדר", סיפר אחד האבות. "אני לא מאשים את צוות הגן. יש כאן מטפלות אחראיות מאוד ומסורות. הילדים שמחים לבוא לגן מדי בוקר. הילדים שלי באופן אישי תמיד רצים למטפלות בשמחה. מאוד אהובות. הילדים מקבלים כאן כל מה שילד צריך לקבל. לא היה דבר כזה בעבר. זה מקרה טרגי מאוד ואני מקווה שיידעו להפיק לקחים. אני לא חושב שיש אשמים. זה יכול לקרות בכל מקום ולא מאפיין דווקא את הגן הזה. נמשיך להביא את הילדים לכאן יום־יום".

 

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי מאז 2008 מתו בישראל 89 ילדים עקב חנק. רוב מקרי התמותה היו בקרב תינוקות ופעוטות בגיל אפס עד ארבע (כ־80% מהמקרים) — והתרחשו בבית ובחצר הבית.

 

מנכ"לית הארגון אורלי סילבינגר אמרה בהתייחס לאסון בגן הילדים אתמול: "המקרה הטרגי ממחיש את החשיבות הקריטית להשגחה של מבוגר בזמן משחק של תינוקות ופעוטות. בעבר כבר קרו מקרים שבעקבות חוסר השגחה מספקת ילדים נפצעו ואף מתו. אנו מפצירים בהורים, בצוותי הגן ובסייעות להשגיח על תינוקות ופעוטות, לבדוק שהילדים אינם מכניסים עצמים קטנים לפיהם ולוודא כי הסביבה שלהם בטוחה, וזאת כדי למנוע אסונות נוספים".

 

"בטרם" ומשרד החינוך ממליצים על שורת צעדים כדי למנוע אסונות בגן המשחקים ובארגז החול: השגיחו על הילד כל הזמן ושמרו איתו על קשר עין רצוף; הסירו מהילד שרשראות וחוטים שעלולים להיתפס במתקנים; הלבישו אותו בבגדים צמודים (וגמישים) כדי שלא ייתפסו במתקנים; הרחיקו את הילדים ממתקנים בתנועה, כמו קרוסלות ונדנדות; מחשש לחנק — אל תאפשרו לילד לאכול במהלך המשחק; בסוף היום כסו את ארגז החול ביריעה נושמת, כדי שיישאר נקי; בתחילת היום יש לגרף את החול כדי לוודא שאין חפצים חדים ולכלוך; שולי ארגז החול — מעוגלים, מחומר רך, בגובה 20 ס"מ לכל היותר; כדי למנוע התייבשות התקינו סככת צל מעל הארגז; החליפו את החול בארגז לפחות פעמיים בשנה; כמות החול בארגז — בגובה שני שלישים מגובהו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים