"אני מאלה שנוסעים לחו"ל עם הכרית שלהם"

השחקן איציק כהן (עכשיו ב"ראש גדול") עבר לפני שלוש שנים ניתוח שרוול, הוריד כ־60 ק"ג ומאז העלה חמישה. היום הוא אוכל הכל, אבל מקפיד על כמויות ומתרגל קצת פילאטיס • המומחים מייעצים לו לפנות להדרכה תזונתית מתאימה, להוסיף אימונים אירוביים ולנסות טיפול קוגניטיבי־התנהגותי

מי אני: "שחקן ואבא. אני משחק ב'ראש גדול' (yes kidZ), השתתפתי בסדרה 'או־בוי' ובקרוב צילומים לעונה החדשה של 'פאודה'. אני מתחיל חזרות ל'הייר ספריי', מיוזיקל שבו אני משחק את האמא עדנה, ששיחק ג'ון טרוולטה בסרט. גר בתל־אביב, בן 48, גרוש פלוס שניים, דניאל (15) ורפאל (4). גובה 1.82 מ', לא אומר את המשקל שלי".

 

יום העבודה שלי: "השעון הביולוגי שלי מעיר אותי בשש בבוקר או חמש וחצי, ואני ער עד 11 בלילה. כשהסתיימו הפסטיגל ו'קזבלן' בקאמרי חזרתי לישון שנ"צ אחרי שלושה חודשים. תקופות של מנוחה לא זרות לי, אני לא מתרגש, אני עושה את זה כל כך הרבה שנים ואני יודע שיש תקופה שעובדים יותר ותקופה שפחות. שתי התקופות טובות, הכל בסדר. אין לי מושג שנקרא שגרה ולא שישי־שבת, זה תלוי אם אני מופיע, אם הילדים איתי, אני לא מתכנן. אני מאוד ספונטני, אני יכול בטלפון אחד להיות מחר על מטוס לאנשהו. עכשיו אני בתקופה עמוסה ומהנה, יהיה מאוד מעניין, זה בטוח. לשמחתי אני מתורגל, מפני שאני תמיד עובד במקביל על כמה פרויקטים. בימי צילום אני יוצא בחמש וחצי בבוקר, והצילומים ל'פאודה' אמורים להימשך בערך שלושה חודשים. החזרות למחזמר יימשכו חודשיים ואני מאמין שאצליח לתמרן בין הכל, והדבר היחיד שהולך להתנגש לי בלו"ז זה השנ"צ".

 

 

התזונה שלי: "כמו הימים שלי, גם בתזונה שלי אין שגרה. אני אוכל מהכל ומקפיד על כמויות. לפני שלוש שנים וחצי עשיתי ניתוח שרוול, ירדתי קרוב ל־60 ק"ג, עליתי חמישה מתוכם, ואני לא אוהב לדבר על המשקל אם לא שואלים אותי. אני לא עסוק בזה בכלל, אני לא כל היום חושב מה אכלתי ומה אני עוד אוכל. כשאני רעב אני אוכל ומשתדל שיהיה בזה שומנים בריאים, חלבונים ופחמימות. אני אופה המון ומשתדל להעיף את העוגות החוצה מהבית, כדי שלא אתנפל עליהן באישון לילה.

 

"שרוול זה דבר טריקי. אם אני אוכל סלט עם גבינה אני ארגיש תחושת שובע בעוד שגלידה לא נותנת תחושה של מלאות. השרוול גורם להגבלה של כמות, אם אתה לא מקפיד על מה שאתה מכניס אתה מעלה את הכל בחזרה. עברתי התערבות כירורגית, קיבלתי צ'אנס להתחיל מחדש ואני משתמש בו. החולשה הכי גדולה שלי זה כל מה שאני מבשל. אני מבשל ובסוף הסיר ריק, כי אני מתקן תיבול כל הזמן.

 

"לפעמים אני אוכל ארוחת בוקר ולפעמים לא. אני יכול להפסיק בארבע אחר הצהריים עד למחרת ויכול לאכול גם ב־11 בלילה. זה עניין של תחושת שובע וכמה אני עסוק. אני אף פעם לא מסתובב רעב, אין דאגה כזאת. אני שותה שני ליטרים מים ביום, קפה אחד.

 

"לאחרונה הייתי במצפה אלומות, עשיתי כמה ימים של ניקוי רעלים, אכלתי רואו פוד, עשיתי מדיטציות, צ'י־קונג, וחזרתי עם הרבה מאוד תובנות שקשורות למה שאנחנו מכניסים לגוף. הבנתי שאם המזון שאנחנו אוכלים הוא בעל חיי מדף ארוכים, סימן שהוא לא טוב לנו. מאז שחזרתי אני אוכל יותר פירות וירקות, שייקים עם סיבים, חותך סלטים. ה'מכונה' עובדת הרבה יותר טוב עם מזון שיש בו חיות ולא כשהוא נהרג ונאטם. אני לא פנאט ולא יודע כמה זמן אתמיד בזה, אבל כרגע זה עושה לי טוב ונכון לי".

 

 

כושר: "פילאטיס פעמיים־שלוש בשבוע, ונראה לי שאתחיל לשלב מכון כושר כי אני רוצה טיפה יותר להזיע".

 

 

טיפוח: "אני עושה טיפול פנים לפחות פעם בחודש, לפעמים יותר – ניקוי, הרמה, מיצוק. עושה גלי רדיו, ואקום, אולטרסאונד, בעיקר מטפל באזור המצטלם שלי, ואז הפרצוף שלי עולה טיפה למעלה, כי זה לא קל להחזיק פרצוף למעלה אחרי 60 ק"ג פחות. יש לי כל מיני תכשירים שאני מורח על הפנים. אני אוהב אמבטיות, אבל לא אוהב את התחושה של קרמים על הגוף. אני מספר את עצמי".

 

 

לנפש: "יש לי המון מטפלים, בדרך כלל כאלה שמשלבים גוף ונפש, זה התחביב שלי. הילינג, שמאניזם אינדיאני, ביו־אנרגיה, ריקול הילינג – מה שאת לא רוצה. זה בא בתקופות, לפחות פעם בשבוע אני בטיפול כלשהו. זה זמן איכות שלי עם עצמי, מה גם שזה מאוד מחזק אותי.

 

"החיים הם משימה מאוד מורכבת, אני לא חסין בפני כלום, לא מכיר את הדבר הזה. אני יכול להיעלב כשהביקורת לא לגיטימית, אבל נגמלתי מקריאת טוקבקים. אני נמנע מסביבת אנשים שהאנרגיה שלהם לא נעימה לי. אני לא מחפש פרסום, מבחינתי זה המע"מ ולא הדבר עצמו. אני לא חי את זה.

 

"הילדים שלי מאוד משמחים אותי, יש לי הרבה חברים שבחרתי בקפידה, ואני מבלה איתם כי אני לא מאלה שיוצאים לחגוג. פעם בשנה טס ללונדון, לראות הצגות, מוזיאונים, מה חדש באמנות. אני לא אוהב להיות מחוץ לבית הרבה זמן. אני מאלה שנוסעים לחו"ל עם הכרית שלהם. לאחרונה הייתי שבוע בפלורידה עם 'ישמח חתני' וכיוון שהסדרה 'פאודה' נמכרה לאמריקאים אנשים ממש זיהו אותי, 'או מיי גאד אתה מפאודה!' זה מעולה כי זה מהדהד, חדש ונחמד. אני לא בנאדם עם שאיפות עולמיות להתפרסם, אבל אם זה יקרה אני בטוח אהנה גם מזה. מה שייפתח, הכל בסדר, אני פה.

 

"יש לי חיים מדהימים, זכיתי זכות מאוד גדולה לעסוק במשהו שאני מאוד אוהב. מעולם לא אמרתי 'אני הולך לעבודה', אני מרגיש חי כשאני עושה את הדברים האלה, כל פעם דרך הסתכלות אחרת. המשחק הוא ספורט אקסטרים עבורי. עשיתי 'בנות פסיה', 'רוקדים עם כוכבים', המון מחזות זמר, הייתי מתאבק סומו, הייתה לי תוכנית בישול. מאוד מעניין לי, מאתגר, משמח. אני מאחל לעצמי את שמחת הלב".

 

 

שורה תחתונה: "בגיל שש חשבתי שאם יבוא לי דג זהב וישאל מה המשאלה שלי, אני אגיד לו 'להיות מאושר'. זה הדבר היחידי שמעניין אותי ואני חושב שפיצחתי את הנוסחה הזאת. אני בנאדם מאושר".

 

מה אומרים המומחים?

 

רקפת אריאלי, דיאטנית קלינית וספורט, שערי צדק ספורט:

 

"ניתוח שרוול הוא ניתוח שבו כורתים את מרבית הקיבה ומותירים חלק צר וארוך שנראה כמו שרוול. כתוצאה מכך קטנה כמות המזון שניתן לצרוך בארוחה בודדת וכן מתרחשים שינויים הורמונליים שמשפיעים על תחושת הרעב. נראה שהדבר המשמעותי ביותר שקרה לאיציק בעקבות הניתוח זה השינוי ההתנהגותי. מכיוון שלא ניתן לצרוך הרבה מזון בבת אחת, לומדים לאכול לאט ומעט וכעת איציק לא מתעסק במשקלו, לא חושב כל היום על אוכל, אלא צורך מזון בהתאם לתחושותיו ואוכל מזון מגוון.

 

"בשל השינויים האנטומיים שמתרחשים במערכת העיכול בעקבות הניתוח, ישנם דגשים תזונתיים שעליו להקפיד עליהם וכן תוספי תזונה שעליו לקחת. מומלץ שייוועץ עם דיאטנית קלינית שמתמחה בטיפול במנותחים בריאטריים על מנת לקבל הדרכה תזונתית מותאמת.

 

איציק איבד קילוגרמים רבים, וכעת האתגר שלו הוא לשמור על משקלו. התפריט שלו משתנה מיום ליום וגם שעות האכילה. צום לילה ממושך הוכח כהרגל בריא שמסייע לשמור על משקל תקין ולכן מוטב להפסיק לאכול בשעה מוקדמת, כפי שהוא עושה בחלק מן הימים.

 

"איציק מודע לחולשותיו ומחפש פתרונות להתמודד איתן. עצם ההכרה בחולשה היא כבר שלב ראשון בפתרון הבעיה. אם יש לו קושי בוויסות האכילה כאשר הוא מבשל, כדאי לבשל מראש כמות שתספיק לבני הבית ולא מעבר לכך, כדי לא להגזים באכילה".

 

 

צחי נחום, מנהל מקצועי בקבוצת הולמס פלייס:

 

"פעמיים־שלוש בשבוע פילאטיס זה נחמד, אבל לא מספק. הייתי מציע לאיציק להישאר על מתכונת של שני אימוני פילאטיס בשבוע, להוסיף אימון כוח מטאבולי, שמגביר את קצב שריפת הקלוריות לא רק בזמן האימון אלא כמה שעות אחריו, וחובה אימון אירובי ספציפי כמו הליכה, ריצה או אופניים.

 

"פעילות אירובית עובדת על מטאבוליזם של שריפת שומן, היא מגבירה את שחרור חומצות השומן לדם וכך מגבירה את ההוצאה הקלורית היומית. גם לאימון כוח סגולות רבות, והשילוב של השניים באותה יחידת אימון הוא הטוב ביותר להשגת מטרה זו. איציק צריך לחזק את התחביב של גוף ונפש עם דגש על הגוף. פעילות אירובית עושה לנפש מה שהרבה תרופות לא מצליחות".

 

 

ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור:

 

"העור פחות סלחן לירידות דרסטיות במשקל (בייחוד בגילים הללו), מה שבא לרוב לידי ביטוי בנפילה של העור, בעיקר בחלק התחתון של הפנים ובאזור הלחיים. למזלו, העור שלו הגיב טוב יחסית למשקל שהשיל ואני לא רואה אצלו נפילות מאוד משמעותיות. טיפולים מבוססי אנרגיה וחום עוזרים לעור לייצר קולגן חדש ולהימתח. זהו תהליך הדרגתי הדורש סדרת טיפולים.

 

"אני ממליצה לאיציק להוסיף לשגרת הטיפוח שטיפה של הפנים בערב עם סבון פנים ולאחר מכן קרם לחות מזין. פעמיים בשבוע מומלץ להשתמש בתכשיר המכיל ויטמין A בלילה. כמו כן אני ממליצה למרוח בכל זאת קרם לחות על העור לאחר האמבטיה, כיוון ששהות ממושכת במים מייבשת את העור (בייחוד בחורף)".

 

 

צביה חי אל, מנהלת מעגלים, בית הספר לאימון והתפתחות אישית:

 

"איציק חי חיים סוערים ופשוטים גם יחד. ניכר שיש לו חוכמת חיים מהסוג הזה שרק ניסיון של שנים רבות מייצר. יש לו אינטליגנציה רגשית גבוהה, הוא לוקח את החיים ואת האתגרים שעומדים בפניו בפרופורציות מדויקות מאוד. הוא לא עושה משום דבר סיפור גדול או דרמה, הוא מבין את אחד הדברים החשובים בחיים של כולנו – החיים בנויים מתקופות. בתקופות של עבודה מאומצת הוא טוטאלי ומתמסר עד הסוף, נותן מעצמו ואת עצמו למקצוע. בתקופות קלות יותר הוא יודע לקחת פסק זמן ולפרגן לעצמו מנוחה וקצת יותר שקט. אורח חייו מאתגר ולחוץ, כמו של רוב האנשים העוסקים בתחום הזה, והוא מתבונן על חצי הכוס המלאה ושומר על אופטימיות. איציק שומר על ספונטניות ועל גיוון בתחומים רבים בחייו, מה שמחזיק את האנרגיות שלו תמיד ברמה גבוהה.

 

"נקודה חשובה שהייתי מציעה לו לשים לב אליה היא שאנשים שעוברים ניתוח לקיצור קיבה צריכים להקפיד לעשות את השינוי המחשבתי־תפיסתי לא פחות מאשר את השינוי הפיזי. מה שיכול לשמר לאורך זמן משקל תקין הוא שינוי הגישה שלנו לתזונה ולאכילה רגשית. הייתי מציעה לו לתמוך את תהליך הירידה במשקל בטיפולים אשר יוצרים שינוי גישה, כגון טיפולים קוגניטיביים־התנהגותיים. עם זאת, נראה שהוא אכן לא מתעסק במשקל שלו והשינוי המחשבתי שומר עליו". •

 

gayakoren@gmail.com

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים