שתף קטע נבחר
 

"נעשה הכל כדי לגרום לאירופה לרקוד איתנו"

אימרי זיו לא ייתן לשום דבר להפריע לו הערב בחצי גמר האירוויזיון בקייב. לא להתרגשות העצומה וגם לא לאנשי האבטחה והשוטרים שמקיפים את אולם התחרות מחשש להפרעות מצד רוסיה, שהודחה בבושת פנים מהאירוע. לפי המשתתפים האחרים ואמצעי התקשורת הנציג שלנו כבר מזמן בגמר, אבל הוא מבקש מהצופים בארץ: "תצפו, תארגנו את כל אירופה להצביע בעדי, ונתראה בגמר"

אימרי זיו כבר ערך חזרות בתחילת השבוע על הבמה הענקית של מרכז הירידים בקייב, שבו יתקיים הערב שלב חצי הגמר של האירוויזיון, אבל אתמול, רגע לפני החזרה הגנרלית, ההתרגשות עדיין ניכרה על פניו. "בכל החזרות עד עכשיו הלב שלי תמיד צנח לרגע", הוא אומר. "אני באמת לא יודע מה ארגיש בשידור עצמו. אבל דבר אחד בטוח, זאת תחושה מדהימה ואני אסיר תודה על הזכות הזאת שקיבלתי".

 

אמרי זיו בחזרה בקייב. מכוון גבוה

 

על הבמה, הלחץ וגודל המעמד דווקא פחות מורגשים בהופעה של זיו. הוא זז, קופץ ורוקד, ומצליח לבצע היטב את שלוש הדקות המכריעות עבורו. לצידו שני זמרי ליווי ושני רקדנים, שגם הם אגב, ממש כמוהו, לקחו חלק באירוויזיונים האחרונים, באותו תפקיד. את גב הבמה מלווה וידיאו אדיר ממדים עם תמונותיו של זיו, ואי־אפשר להתעלם מזה שהמראה שלו הוא אחד הקלפים החזקים שלו. "אנחנו הולכים לעשות מסיבה", אמר זיו בראיון לתקשורת המקומית בקייב. "זה מה שאני רוצה לעשות. מסיבה עם הרקדנים והזמרים שלי. אנחנו נעשה כל מה שאנחנו יכולים כדי לגרום לאירופה לרקוד ולהרגיש 'Alive'. כל השאר — בידיים שלכם".

 

אגב, אם מישהו דואג שההודעה הדרמטית על סגירת ערוץ 1 תפגע בשידור התחרות, הוא יכול להירגע. כונס הנכסים הבטיח את קיום השידור, שינעל את עידן רוממה.

על הבמה | אינסטגרם

בליץ תקשורתי

זיו, רהוט באנגלית ובספרדית, יודע את העבודה. הוא מחייך לכל מצלמה — בין אם של ערוצי הטלוויזיה הגדולים באירופה או של אוחזות מוט הסלפי, ולא פחות חשוב — מתחזק חשבון אינסטגרם עם כ־30 אלף עוקבים שבו הוא מקפיד לתעד עצמו בהכנות לתחרות (לרבות שעות נוספות בחדר הכושר, קריצה נאה לקהל הגאה של תחרות הזמר). הקהל, מצידו, מחזיר לו אהבה גדולה.

 

"זו אחריות גדולה על הכתפיים, התחושה היא של מעמד מאוד גדול וכמובן שיש לחץ, בעיקר כדי להצליח ולעשות את זה על הצד הטוב ביותר", אומר זיו ל־"24 שעות", ובאותה נשימה מוסיף, "אבל זה גם כיף, מרגש ומסעיר". הנציג הישראלי מגיע לאירוויזיון השנה כזמר המוביל, אחרי שנתיים שבהן שימש כזמר ליווי לשני קודמיו. "זה כבר האירוויזיון השלישי שלי, אבל אחרי שנתיים, אני לא זמר ליווי אלא הפרונט והמוביל של כל הדבר הזה", הוא אומר. "זו הרגשה כיפית, מדהימה. אני כבר רגיל להופיע בתחרות, זה כמו לחזור הביתה, וזה כיף בכל פעם מחדש לעבוד עם סאונד טוב, תאורה, צילום וארגון ברמה הכי גבוהה שיש".

 

זיו, זוכה תוכנית הריאליטי "הכוכב הבא", יודע היטב שכל תוצאה מלבד ההעפלה לגמר, משימה שבה עמדו בהצלחה שני קודמיו בתפקיד, נדב גדג' וחובי סטאר — תיחשב לכישלון מוחלט. אם לשפוט לפי החזרות האחרונות, ניכר שמאחורי הקלעים הושקעו מאמצים רבים במופע הישראלי, בקידום השיר במופעי "טרום אירוויזיון" ברחבי אירופה, ובבליץ תקשורתי מנוהל ומחושב של ראיונות שהעניק הנציג הישראלי לתקשורת הזרה, שמצידה בינתיים מחבקת אותו.

 

ד"ש מפוטין

אינסטגרם

 

השורה האינסופית של השוטרים, החיילים והמאבטחים שניצבים קפואים במקומם מחוץ למרכז הירידים של קייב 24 שעות ביממה, עלולה להטעות את מי שנקלע במקרה לבירת אוקראינה. הפעם היא לא בגלל החשש לשלומו של הנציג שלנו לתחרות. הפחד שהוא שפוטין ושליחיו ינסו להרוס את החגיגה, בגלל המלחמה בין שתי המדינות ולאחר שרוסיה הודחה מהשתתפות בתחרות בטיעונים מתוחכמים ובמניפולציות שונות ומשונות. המקומיים יעשו הכל כדי למנוע פגיעה במתמודדים ובעיקר בעשרות אלפי חובבי הז'אנר מרחבי היבשת, המציפים את קייב.

 

את נחילי כוחות הביטחון האוקראינים אפשר לפגוש גם מחוץ למתחם האירוויזיוני, בכל פינת רחוב, מרכז קניות ובית מלון. גם המקומיים לא זוכרים טירוף אבטחתי שכזה בבירת המדינה מאז המהפכה שהתרחשה כאן לפני כארבע שנים. וכאשר כל זה קורה תחת סלוגן האירוויזיון השנה, "Celebrating Diversity", "חוגגים את המגוון" או את "השונות" בתרגום חופשי לעברית, הדיסוננס בין המראות בעיר לבין החגיגה הצבעונית הגדולה בעולם גדול עוד יותר.

 

האירוויזיון הגיע לאוקראינה לאחר זכייה שנויה במחלוקת של הזמרת ג'מאלה בשנה שעברה עם השיר "1944", שהיה הכל חוץ מיצירה אירוויזיונית טיפוסית. בימים שלאחר זכייתה היו גם מי שניסו לקחת ממנה את הכתר, בטענה שמדובר בשיר מחאה פוליטי, מה שאסור לפי חוקי התחרות, אבל איגוד השידור האירופי, זה שגם לא מנע מאוקראינה לבעוט את רוסיה אל מחוץ להתמודדות, אישר את זכייתה של אוקראינה. כבר אז, אולי, אפשר היה להבין שהחיבור בין הפסטיבל למדינה המארחת הוא לא הטבעי ביותר שיכול להיות, בלשון המעטה. לעומת זאת, המשלחת הישראלית מרגישה מאוד בנוח בנוף של התחרות. כן, ישראל היא עדיין חברה מכובדת בכל מה שנוגע לאירוויזיון. על פי תשומת הלב המרשימה כאן בקייב והסיקור החיובי לו זוכה המשלחת שלנו בתקשורת הזרה, אפשר להכריז על מותם של המוסדות האנטי־ישראליים באיחוד האירופי. לפחות לשבוע.

 

גולת הכותרת של החיבוק לישראל הגיעה ביום שני השבוע, כשנציגי הולנד, גרמניה, בלגיה ומדינות רבות נוספות המשתתפות בתחרות הגיעו לחלוק כבוד למשלחת הישראלית באירוע מיוחד ורב־משתתפים שנערך ב"מועדון האירוויזיון" העירוני, ה"יורו קלאב". בזה אחר זה הופיעו הנציגים שגם הודו לישראל על ההזמנה לשיר במופע, וכשזיו עלה לבמה, שאגות הקהל הרעידו את האולם.

אינסטגרם

 

באופן כללי, מדובר בקהל נאמן מאוד. מעריצים של תחרות הקיטש הגדולה בעולם שמגיעים מדי שנה בהמוניהם, גם מישראל, לראות את הכוכבים שלהם, לפעמים גם לרדוף אחריהם לכל פינה בעיר ובכל הזדמנות שישנה לצלם או לחבק אותם, ולנופף בדגלי המדינות בכל שלבי התחרות.

 

אבל למרות הבולטות המרשימה, ישראל היא לא הפייבוריטית הגדולה של השנה. זו כבר הוכרעה שלושה חודשים לפני האירוויזיון, בפסטיבל סאן רמו, כאשר נבחר השיר שייצג את איטליה בתחרות, "Occidentaili's Karma" של הזמר פרנצ'סקו גבאני. איטליה, שרק חזרה לאירוויזיון לפני שש שנים, לאחר 12 שנות היעדרות, היא הפייבוריטית הגדולה של אירופה לזכייה השנה, בעיקר בזכות שיר הפופ המלהיב והגימיק של השנה, אדם מחופש לקוף. כן, אותה רמת גימיקים לא מאוד מתוחכמת שהכרנו לאורך שנות התחרות. איטליה אגב, כמו גם יתר המדינות המייסדות של האירוויזיון — צרפת, ספרד, גרמניה ובריטניה — לא מתמודדת בחצאי הגמר אלא רק בשלב הגמר בשבת.

 

מתמודדים בולטים נוספים השנה, על פי אתרי ההימורים הגועשים של התחרות, הם רובין בנגטסון השוודי, סוג של ג'סטין טימברלייק מקומי שעשוי להחזיר את התחרות לשטוקהולם בפעם המי יודע כמה, וגם איסאיה, כוכב נוער המייצג בתחרות את אוסטרליה. שניהם, אגב, כבר בגמר.

 

למי שפחות שוחה בחומר, נספר שבשל האהדה הגדולה לה זוכה התחרות ביבשת המרוחקת, הצטרפה אוסטרליה לתחרות, והשנה תהיה זו הפעם השלישית בה היא משתתפת ואפילו זוכה להצלחה גדולה. ב־2015 הגיע השיר האוסטרלי למקום החמישי ובשנה שעברה עד למקום השני. אגב, אם אוסטרליה זוכה בתחרות היא לא תארח את התחרות בשנה הבאה, אלא תבחר את זהות המדינה שתזכה לעשות זאת בתחומי אירופה, מבין המשתתפות.

 

"הפכנו למשפחה"

אם תשאלו את הנציג הישראלי, גם לו כבר יש פייבוריטים משלו. "יש המון שירים שאני אוהב בתחרות השנה כמו אלה של הולנד, דנמרק ואוסטרליה", הוא אומר. זיו גם הספיק להתחבר עם המתמודדים האחרים לאורך ההכנות לתחרות. "היה לנו סיבוב הופעות קידום באירופה ונהיינו ממש משפחה".

 

רגע לפני העלייה לבמה הערב, אומר לנו זיו: "מבחינתי, היום בעצם מתחיל כל הסיפור, ואני סופר מתרגש. היום צריך להפציץ ואני מקווה שיהיה סבבה ושגם אתם תאהבו. תצפו, תארגנו את כל אירופה להצביע, ונתראה בגמר".

 

ביום ראשון כבר תהיה התחרות כולה מאחורינו. אבל כמו שהוא נוהג לכל אורכה, גם בהקשר הזה זיו שקול ומחושב. "כל הזמן חושבים על היום שאחרי, אני לא אשקר שזה לא בראש, אבל אני מנסה לשים את זה בצד כי האירוויזיון הוא באמת אירוע גדול ואני מתרכז בו כרגע. ברגע שנסיים — נראה. אני מקווה שזה ייתן לי את המקפצה לדבר הבא". •

 

חצי הגמר בהשתתפות אימרי זיו ישודר הערב בערוץ 1, במוצ"ש ישודר הגמר בערוץ 1 ונותר רק לקוות שאימרי יעפיל לגמר ושהשידור יעבור ללא תקלות

פורסם לראשונה 10.05.17, 21:19

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים