yed300250
הכי מטוקבקות
    מטבחון
    המוסף לשבת • 11.05.2017
    הולם בספרדית
    30 ראיונות בארבעה ימים: כך נראה מסע ההסברה של ח"כ חיים ילין באמריקה הלטינית
    איתמר אייכנר

    ח"כ חיים ילין (יש עתיד) עבד קשה לאחרונה: הוא טס למסע הסברה שכלל ראיונות ל־30 תחנות רדיו, עיתונים, אתרי אינטרנט וטלוויזיה – כולם בספרדית, וכולם נערכו תוך ארבעה ימים בלבד. "הצלחתי להגיע ל־50 מיליון דוברי ספרדית בארצות־הברית ול־100 מיליון נוספים בדרום אמריקה", הוא אומר בגאווה.

     

    ילין קיבל את המשימה מפואנטה לטינה (Fuente Latina) – ארגון הסברה ישראלי א־פוליטי שפונה למדינות אמריקה הלטינית ולקהל ההיספני בארצות־הברית. בעקבות המשבר שנוצר ביחסי ישראל ומקסיקו, אחרי שנתניהו הביע תמיכה ברעיון של טראמפ להקים חומה בין ארצות־הברית לשכנתה הדרומית, החליטו אנשי הארגון שצריך לשפר את תדמיתה של ישראל בדרום אמריקה. בארגון גם הבחינו שישראל אינה מקבלת סיקור רב בתקשורת הלטינית, והגיעו למסקנה שצריך לגייס פוליטיקאי דובר ספרדית ולהטיל עליו משימה: לצאת למסע הסברה במיאמי ובלוס־אנג'לס, הערים עם קהל דוברי הספרדית הגדול ביותר בארצות־הברית, ושבהן גם פועלים כלי תקשורת רבים שפונים למדינות הלטיניות.

     

    ח"כ ילין, יליד בואנוס־איירס שבארגנטינה, נענה בחיוב. לדבריו, הוא דיבר בראיונות על נושאים רבים ומגוונים: גם טראמפ, נתניהו ופרשת החומה; גם הקשר של ישראל עם מדינות אמריקה הלטינית; וכמובן גם הסכסוך הישראלי־פלסטיני. כתושב קיבוץ נחל עוז הוא אף סיפר למראייניו על החיים בעוטף עזה תחת איום טילים.

     

    שניים מהראיונות המרכזיים שהעניק היו לערוץ הספרדי של סי־אן־אן ולטלמונדו – שני תאגידי תקשורת גדולים, שפונים לקהל ההיספני ומגיעים לעשרות מיליוני צופים. בימים האחרונים הוא מקבל בפייסבוק פניות רבות מצד דוברי ספרדית בעולם עם שאלות על ישראל, כך שנראה שהוא עמד במשימה בהצלחה.

     

    "גיליתי בורות אדירה לגבי ישראל", מספר ילין. "היו לי מראיינים שלא הבדילו בין חמאס לבין הרשות הפלסטינית, בין עזה לבין הגדה. הם לא ידעו שיש בכנסת מפלגה שמייצגת את הערבים שחיים בישראל. הם גם לא ידעו שיש חמישה ח"כים דרוזים וערבים במפלגות אחרות. הם היו בטוחים שאנחנו חיים במדינת אפרטהייד. זה משהו בלתי נתפס.

     

    "לצערי, אין היום הסברה ישראלית במדינות אמריקה הלטינית ובקרב הציבור ההיספני שבארצות־הברית. משרד החוץ פועל שם באמצעות השגרירויות, אבל אין ראיונות כמו שאני נתתי. ישראל הפקירה לחלוטין את הזירה התקשורתית שם. מדינת ישראל חייבת מיד למנות מספר שגרירים נודדים, ילידי אמריקה הלטינית, שמכירים את המנטליות ויכולים לדלג מערוץ לערוץ כדי לתקן את הנזק".

     

    לדבריו, לפלסטינים יש הסברה מעולה באמריקה הלטינית באמצעות 70 תחנות רדיו פרו־פלסטיניות. "מלחמה לא מנהלים רק עם נשק", אומר ילין. "מלחמה היא קודם כל תודעתית והסברתית. אנשים שם שאלו אותי איך לא היינו עד עכשיו בזירה הזו".

     


    פרסום ראשון: 11.05.17 , 19:03
    yed660100