לאכול את העלילה
פסטיבל "המשתה, לספרות ואוכל" יצא לדרך במשכנות שאננים שבירושלים וישלב בין אירועי ספרות ושירה להרבה טעימות של אוכל, יין ואלכוהול. במפגשים ישתתפו מיטב הסופרים, המשוררים, אנשי הקולינריה, שחקנים, מוזיקאים, אמנים וחוקרים, ובהם יספרו על מעשי כישוף, אהבה, ארוס, פיתוי ורעל בספרים ובחיים. שי אביבי, שמעון אדף, רחל גוטסמן, גלעד כהנא וננה שרייר ישחזרו את טקס "המשתה" המיתולוגי של אפלטון, עם מוזיקה ושיחות פילוסופיות על תשוקה ואהבה; יבגניה דודינה, ארקדי דוכין, אלונה קמחי ואלקס ריף יקיימו מחווה רוויית וודקה ל"מוסקבה פטושקי" — ספר הפולחן שהוא מסע שכרות רוסי בעקבות הגאולה; השף אייל שני יקיים דיאלוג פרוע על הפואטיקה של האוכל עם המוזיקאי אסף רוט; מאיר שלו והשף חיים כהן יעלו זיכרונות של אוכל ביתי באירוע לזכרו של מבקר האוכל ד"ר אלי לנדאו ז"ל; שהרה בלאו, דורי מנור ואפרת גוש ישוחחו על מוטיב הרעל בספרות; ריקי בליך, דרור בורשטיין, אגי משעול ואסף שור ידברו על תזונה, טבעונות, רגישות ומוסר בספרות. כמו כן, מחר יתקיים בבית ביאליק שבתל־אביב אירוע מחווה לסופרת צרויה שלו בציון 20 שנה לספרה המכונן "חיי אהבה". באירוע ישתתפו הסופר איל מגד, בעלה של צרויה, וכן פרופ' יגאל שוורץ שהוציא לאחרונה קובץ מאמרים על יצירתה.

