שחור זה המתוק החדש

דייר חדש בגלידריות: לצד הווניל, השוקולד והתות המוכרים תוכלו למצוא הקיץ גלידה בצבע שחור • ממה היא מורכבת והאם היא טעימה?

באיזה צבע אתם אוהבים את הגלידה שלכם? אם אתם רגילים ללבן של הווניל, לוורוד של התות או לחום של השוקו – ייתכן שהקיץ תתרגלו גם לגלידה בצבע שחור כהה שמתחילה להתסמן כלהיט. רשתות אייסברג ובוזה מציעות את הגלידה השחורה, כל אחת בהרכב ובטעם שונה.

 

ברשת אייסברג מדובר בגלידת שמנת קוקוס עם קליפת קוקוס מעורב בפחם פעיל, בהשראת הגלידה השחורה שבעלי הרשת, אבי ועופרה גנור, טעמו במנהטן, בעוד שברשת בוזה מדובר בגלידה שחורה בטעם במבה, שמבוססת על אבץ.

 

"בעקבות הטרנד של הצלחת הגלידות השחורות בארה"ב, החלטנו גם אנחנו להכין גלידות שחורות שנקראות בלאק במבה, על שם הנחש השחור הקטלני בלאק ממבה", מציין הגלסייר, אדם זיו, המנכ"ל והיזם של בוזה. לדברי זיו, הגלידה מקבלת את הגוון השחור שלה כי יש בה אבץ.

 

במבחן טעימה שערכנו אתמול בסיור בשני סניפים של שתי הרשתות בתל־אביב (סניף בוזה ברחוב החשמונאים וסניף אייסברג ברחוב אבן גבירול), ביקשנו את חוות דעתם של לקוחות שפגשנו במקום על הגלידה שצובעת את הלשון בשחור חזק. הופתענו לגלות שלרוב היו אלה לקוחות חוזרים (למרות שמדובר רק בהשקה טרייה מאוד), שכבר הספיקו לטעום את כדור הגלידה השחורה והתאהבו. עבורנו זו הייתה חוויה מפוקפקת בתחילה, קצת היססנו לטעום מהגלידה השחורה, בטח אחרי שהסבירו לנו שבעצם מדובר בפחם פעיל או באבץ – כאילו היינו במכרה ולא בגלידריה.

 

גלידת שמנת קוקוס עם פחם | באדיבות אייסברג
גלידת שמנת קוקוס עם פחם | באדיבות אייסברג

 

 

ברשת בוזה הגלידה מגיעה בתוך גביע שוקולד מלוח שצבעו חום כהה, עם כדור גלידה שחורה בטעם במבה. העלות היא 12 שקלים לכדור קטן, ומטפסת עד 20 שקל. הטועמים הסכימו: "אי־אפשר להפסיק ללקק את הגלידה הזו. פשוט טעימה, משהו".

 

ברשת אייסברג שילמנו 16 שקל על כדור קטן בגביע רגיל (בעוד שכדור גדול עולה 24 שקל) ובחלק מהסניפים יש גם גביע כהה. ומה אמרו הטועמים? כאן הדעות היו חלוקות. היו כאלה שאהבו מאוד ומיד פסקו שזה יהיה להיט היסטרי, והיו כאלה שלא ממש התלהבו, בלשון המעטה, מהטרנד בטענה שאחרי כמה ליקוקים הגלידה השחורה פשוט לא עושה להם את זה.

 

פחם מלבין את השיניים

 

הגלידה השחורה ברשת אייסברג הכי קרובה למקור: מדובר בגלידה שהומצאה בניו־יורק לפני כשנה והפכה מהר מאוד לטרנדית. מדובר בגלידה בטעם שוקולד־קוקוס הנמכרת בגלידריית מורגנסטרן, ועשויה משאריות קליפת הקוקוס משולב בפחם פעיל.

 

לדברי ד"ר שון פורטל, דיאטן קליני, הפחם נמכר, למשל, בצורת קפסולות, המיועדות להקלה על נפיחות וגזים. לפחם פעיל יש גם סגולות בהלבנת השיניים.

 

חלק מהאמריקאים, אגב, דווקא חושבים שמסוכן להכניס לגוף פחם.

 

ומה לגבי האבץ? לדברי ד"ר פורטל, זהו מינרל חיוני הנמצא כמעט בכל תא בגוף ומשפר את מערכת החיסון, מתאים לריפוי פצעים ונדרש לייצור החומר התורשתי שלנו. בנוסף, הוא חשוב ביותר לצמיחה תקינה ולהתפתחות. אבץ נמצא בעיקר בבשר בקר, וגם בדגני בוקר, עוף, קטניות, אגוזים ודגנים מלאים. עכשיו גם בגלידה. ברשת בוזה אף נאמר לנו, כי לאור סגולות האבץ, אכילת כדור אחד של גלידה שחורה ביום מהווה בעצם את הכמות היומית המומלצת לצריכת אבץ.

 

iris–lif@yediot.co.il

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים