yed300250
הכי מטוקבקות
    חולוד חמיס
    ממון • 17.05.2017
    דאגה בקרב נשים במגזר הערבי מהורדת חזקת הגיל הרך
    מאת ליטל דוברוביצקי

    מליאת הכנסת אישרה אתמול בקריאה טרומית את הורדת חזקת הגיל הרך מ־6 לשנתיים. האישור עורר דאגה בקרב רבים במגזר הערבי. רפאה ענבתאווי, מנכ"לית "כיאן", ארגון פמיניסטי ערבי, מזהירה מההשלכות ומציינת כי אם יאושר החוק ייאלצו הנשים לוותר על זכויותיהן כדי לא לאבד את החזקה על הילדים.

     

    עו"ד רואן אגבריה מארגון כיאן מוסיפה כי "לבוא ולעשות את הצמצום הזה לגיל שנתיים, זה יגביר את הדרישה לסחיטות ולוויתורים מצד הנשים. הידיעה שעד גיל 6 המשמורת אצל הנשים הקלה על הנשים וגרמה להן לשמור יותר על זכויותיהן".

     

    בארגון כיאן ציינו כי "אנו רואות בהצעת החוק הזאת של ח"כ יואב קיש הצעה שמוסיפה עוד פגיעה בנשים הערביות ומחלישה אותן עוד יותר בהליכי הגירושים. היא תספק לבני זוגן עוד אמצעי חוקי לסחיטתן, ולא בהכרח מבטיחה את טובת הילד. אנו בכיאן, ארגון פמיניסטי ערבי, פנינו לכל חברי וחברות הכנסת בקריאה להתנגד להצעת החוק לשינוי הגיל הרך, בהיותה הצעה הפוגעת בצורה קשה בנשים בכלל, ובנשים ערביות בפרט.

     

    בארגון הוסיפו כי "אנו תומכות ומקדמות שוויון בין המינים ומאמינות כי ההורות המשותפת היא ערך חשוב למיגור האפליה נגד נשים, פירוק יחסי הכוח הקיימים בין נשים לגברים, ויצירת חברה מתוקנת שבה יתאפשר לנשים ולגברים לבחור במסלול חייהם בלי תכתיבים חברתיים, מסורתיים ופטריארכליים. אבל אנו סבורים כי הקרקע עוד לא בשלה להורדת חזקת גיל הרך. בארגון הדגישו כי "יש לשוב ולהזכיר מושכלות יסוד: אנו חיים בחברה שבה עדיין לא הושג השוויון בין המינים, ובוודאי לא בכל הקשור למשמעות של הורות משותפת אמיתית. על כן, בטרם שינוי חקיקה זו יש לפעול בשלל דרכים להמחשת העיקרון של ההורות המשותפת".

     

    עוד טוענים בכיאן כי "הנשים הערביות עדיין סובלות מאפליה כפולה, הן מצד רשויות המדינה והן מצד החברה שלהן. אי לכך, שינוי חזקת הילד לשנתיים במקום 6, יחד עם העובדה כי חזקת הגיל הרך נשענת על תפיסות ועל מושגים פטריארכליים ומסורתיים בכל הקשור לתפקיד האישה כאם, יביא לידי פגיעה בזכויות הנשים ויגביר את חשיפתן לסחיטות ולמיקוחים על זכויותיהן וגם לפגיעה בטובת הילדים".

     


    פרסום ראשון: 17.05.17 , 20:30
    yed660100