מכרז נתב"ג: ארגון נהגי המוניות מאיים לפנות לביהמ"ש
מכרז המוניות בנתב"ג בדרך לבית המשפט? ארגון בעלי המוניות דורש מרשות שדות התעופה לבטל את זכיית מוניות הדר ו־GETT במכרז להסעת נוסעים מנמל התעופה בן־גוריון, לאחר שהתחייבו להעניק לנוסעים הנחה של 31% מתעריפי משרד התחבורה. אם תסרב רשות שדות התעופה לדרישה, צפוי הארגון לעתור נגד תוצאות המכרז.
במכתב ששלח בשם הארגון עו"ד צחי יגור ממשרד בר, קהן ציגנלאוב ושות', טוען ארגון בעלי המוניות, כי תוצאות המכרז יביאו להשתלטות גט על ענף המוניות ולחיזוק מעמדה כמונופול בתחום. בארגון טוענים כי ההנחה שהציעו הזוכים במכרז היא "טורפנית" - הגדרה המוענקת בתחום ההגבלים העסקיים להנחה קיצונית ולא הוגנת שמעניקה חברה כדי לדחוק מתחרות מהשוק. לטענת הארגון, הנהגים לא יוכלו לעמוד בתעריפים כאלה מבלי להיקלע להפסדים כספיים.
ל"ממון" נודע כי ביום חמישי האחרון נערכה פגישה בין מנהלי מוניות הדר, שהחזיקה במשך שנים בבלעדיות בהסעת נוסעים מנתב"ג, ואנשי GETT. בפגישה דנו הצדדים בהתנגדות של נהגים רבים לשתף פעולה עם תוצאות המכרז והתעריף הנמוך שאותו התחייבו לגבות.
מ־GETT נמסר כי "מוניות הדר התחייבה להעמיד את הכמות הנדרשת של נהגים לטובת הפעילות בשדה ואנחנו בטוחים שכך יהיה". מרשות שדות התעופה נמסר כי המכתב של ארגון הנהגים טרם התקבל לידיהם.

