טרגדיה במירוץ מהר לעמק

רס"ן במיל' מוטי ברקוביץ', 48, מיקנעם שרץ כחלק מקבוצת מטה גדוד הצנחנים שלו התמוטט במהלך המירוץ מהר לעמק. בנו בן ה־17 קיבל את הבשורה במהלך ההמתנה לסיום המקטע של אביו. ההלוויה התקיימה ביום שישי בצהריים.

 

ברקוביץ', אב ל-3 ילדים, ביניהם גם בת לוחמת בגדוד ברדלס, שימש כסגן ראש מנהל אכיפה וזרים ברשות האוכלוסין וההגירה.

 

"הוא התעסק בספורט, שמר על עצמו ועשה מילואים בגדוד שלנו כמ"פ מפקדה. הוא יצא לריצה ב-4 לפנות בוקר ביום שישי", סיפר בכאב רס"ן במיל' ניר שמרי, סמג"ד הצנחנים בגדוד בו שירת ברקוביץ'.

"זה היה אמור להיות מירוץ הר לעמק של 220 ק"מ, עם 24 מקצים של רצים. מטה הגדוד היינו קבוצה אחת ומוטי היה איתנו. מוטי היה אמור לרוץ 11 ק"מ במקטע שלו ואז התבשרנו שהוא התמוטט, נעשו פעולות החייאה במקום והוא הובהל לביה"ח רמב"ם בחיפה ונפטר", תיאר סא"ל פול לנדס, מפקד הגדוד של ברקוביץ'.

 

ברקוביץ' התמוטט בסמוך לקיבוץ אלונים שבעמק יזרעאל ואחד הרצים שהבחין בו מיהר לעברו וניסה להחיותו. במקביל הוזעק אמבולנס של מד"א שהמשיך בפעולות ההחייאה.

"מוטי היה מושא להערצה והאסון היה בלתי צפוי לחלוטין. מוטי משרת איתנו זה 22 שנים, הוא הגיע אלינו כמ"כ והמשיך והתקדם דרך קורס קצינים וקורס מפקדי פלוגות והכל במילואים. הוא היה קצין ומפקד בעל יכולות לוגיסטיות מעולות, בנו שהיה איתנו הזניק אותו וחיכה לו יחד איתנו בתום המסלול של 11 ק"מ, הוא נלחם איתנו במלחמת לבנון השניה", ספד לו בכאב לנדס. מארגני המירוץ שלחו תנחומים למשפחה השכולה.

 

"בלתי נתפס שאיבדנו את אחד מחברינו הטובים ביותר", אמר נחשון שוחט, חברו של ברקוביץ' לצנחנים ורץ וותיק בעצמו. "בלתי נתפס שהמובן מאליו פתאום חסר, נלקח מאתנו ברגע אחד: החיוך של מוטי, ההירתמות המיידית לכל משימה וטובה, החברות והתמיכה שעמדו באינספור מבחנים והיו כל כך חיוניים".

 

סימון אלפסי, ראש העיר יקנעם הוסיף "מדובר באבידה גדולה לעיר. המשפחה תרמה רבות לחינוך בעיר".

 

נער טבע למוות בפ"ת: ביום שישי טבע למוות נער בן 13 בבריכה ברחוב שמואל הנגיד בעיר. הנער פונה במצב קשה לבית החולים שניידר תוך כדי ביצוע פעולות החייאה, אך שם מת. המשטרה פתחה בחקירה, ובמסגרתה ייחקרו המציל ובעל הבריכה בחשד לגרימת מוות ברשלנות. הבריכה שבה אירעה הטביעה מופעלת על־ידי מפעיל פרטי, והיא מיועדת לציבור הדתי. בבדיקה ראשונית עלה כי בתחילה חשבו הנוכחים בבריכה כי הנער צולל ולכן נמצא על הקרקעית, אבל אז הבינו שדבר מה אינו כשורה. המציל משה אותו, ועם שני עוזריו החל לבצע בו החייאה. החשד שהוא שהילד שהה על הקרקעית זמן רב.

 

טרגדיה במושב כפר זיתים: אוריאל דחבש, 28, בן המושב שבגליל התחתון נרצח ביום שישי לפנות בוקר בסמוך לבית משפחתו. המשטרה חוקרת. "זה אסון כבד ביותר, מעולם לא היה רצח במושב שלנו, איבדנו בן מושב יקר ואהוב שנרצח. מאוד כואב ועצוב לכולנו", כך סיכם אבנר כהן, יו"ר וועד מושב כפר זיתים. בית משפט השלום בנצרת הוציא צו איסור פרסום על החקירה.

 

תאונות אופנועים קטלניות: מועאויה מזעל (20) מהכפר הבדואי ערב אל עראמשה בגבול הצפון, נהרג שלשום בעת שרכב על אופנוע, סמוך למושב לימן בגליל המערבי, לאחר שסטה מנתיב נסיעתו והתנגש חזיתית ברכב שהגיע מולו. במשטרה נבדק חשד, כי הצעיר נהג ללא רשיון ואף היה תחת השפעת אלכוהול.

 

בתאונה נוספת, נהרג אופנוען בשנות העשרים לחייו בסמוך לצומת אלון תבור. ההערכה היא כי ההאופנוען התהפך במהלך נסיעתו.

 

צילום: באדיבות המשפחה
צילום: באדיבות המשפחה

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים