פסטיבל: לחם מן הארץ

כשהנושא המרכזי הוא הדגן — לא מפתיע שפסטיבל האוכל במטה יהודה הפך השנה לחגיגה של לחמים ומאפים. כמדי שנה ב־17 השנים האחרונות מציע הפסטיבל, שמתקיים באחד מחבלי הארץ היפים ביותר, טעימות של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים, בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה בחיק הטבע. פוקאצ'ות של עדי יוגב במושב צפרירים, צ'אפטי בנוסח קנייתי של מקאנה בשריגים, צ'אפטי מהודו במטבח של איתי ונורית במושב מטע, קאדות (מאפה כורדי ממולא אגוזים) ששולפת אסנת משה היישר מהאש במושב עגור, פרנות עגולות ועסיסיות שמבקשות לאסוף רוטב בתבשיל הדגים במטבח המרוקאי של זהרה במושב לוזית, והקראסים (מאפי בצק במילוי גבינה, בשר או תרד) אצל סלווא בעין נקובא - אלה רק חלק מהמבחר המפתה המצפה לבאים.

אפשר להגיע עצמאית, או להצטרף לסיור הקולינרי המודרך שייצא ביום שישי הקרוב (130 שקל לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות, בהרשמה מראש).

האירוע המרכזי, שכותרתו "מוציאים לחם מן הארץ", יתקיים ב־29.5 ויכלול הדגמות, סדנאות והרצאות על מנהגים הקשורים לבצק. כן יתקיימו במסגרת הפסטיבל יריד יקבים ביתיים ביקב שורק (ב־26־27 בחודש), קבלת שבת מוזיקלית בהשראת מגילת רות אצל גילה בשארי במושב ישעי (ב־26.5) וסיורים ביקב קדמא במושב כפר אוריה, כולל טעימות כמתבקש (ב־31.5)

 

• פסטיבל האוכל במטה יהודה, 12־31 במאי. טלפון: *8108, אתר: http://tour-yehuda.org.il 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים