yed300250
הכי מטוקבקות
    התלמידים המיוחדים של תיכון קלעי
    כללי • 22.05.2017
    תיכוניסטים בני 80
    פעמיים בשבוע מתכנסת לה כיתה לא שגרתית ללימודי אזרחות, תנ"ך וגם היסטוריה. אין בה בגרויות או מבחנים, אבל כולם בה "מקובלים". הכירו את כיתת הגמלאים של תיכון קלעי
    פייגי שטרן
    השעה רבע לשמונה בבוקר, ובתיכון קלעי שבגבעתיים הכיתות מתחילות להתמלא. התיכוניסטים שקטים למדי בשעות האלו, עוד לא ממש הספיקו להתעורר כנראה, אבל יש כיתה אחת שנשמעת היטב עד קצה המסדרון. התלמידים בכיתה יוצאת הדופן קוראים עיתונים במקום להתחפר במכשירי הטלפון, וכשהצלצול נשמע, הם עוד מתווכחים ביניהם על סוגיות אקטואליות ומתעניינים זה בשלומו של זה.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    צילום: תומריקו

     

    נדב, המורה לאזרחות, מנסה במשך כמה דקות להרגיע את התלמידים, שעסוקים בהחלפת רשמים על הטיול האחרון שיצאו אליו מטעם העיריה. תלמיד אחד טוען שהטיול היה נפלא, ותלמידה אחרת דווקא מצאה בו כמה נקודות לשיפור. תלמיד שלישי מתערב בשיחה למרות שלא יצא לטיול, "אבל הייתי שם עם הנכדים והיה מאד יפה", הוא מתעקש.

     

    אחרי מספר ניסיונות השתקה נוסח "ששש...", "נו, חבר'ה..." ו"אני רוצה להתחיל בבקשה", כיתת הגמלאים של תיכון קלעי נכנעת להפצרותיו של המורה ומשתתקת. השיעור היום מוקדש להגעתו הקרובה של נשיא ארצות הברית לארץ, והרוחות בכיתה סוערות. למרות שממוצע הגילאים פה נושק ל-80, הכיתה הזאת מתנהלת ככל כיתה אחרת: שתי תלמידות שמעדיפות להסתודד לשיחת נפש במקום להקשיב לשיעור, תלמידה שמסכמת כל מילה, ולידה אחרת שבוהה בחלון. תלמידים צוחקים, מתווכחים, מקשיבים, נהנים ולומדים.

    כיתת הגמלאים היא פרויקט של מנהל החינוך העירוני. לפני שלש שנים נפתחה כיתה ניסיונית בתיכון קלעי, והיום פועלות כבר שלוש כיתות נוספות ברחבי העיר גבעתיים, כולן בתפוסה מלאה. "השילוב הבין-דורי המרתק, האפשרות ללמידה מחודשת והחוויה ההדדית של הגמלאים, המורים והתלמידים הצעירים בבית הספר, מרגש אותי בכל פעם מחדש", אומר רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים. 

     

    אחראית הפרויקט מטעם התיכון, ומי שמשמשת כמחנכת הכיתה בפועל, היא המורה לתולדות האומנות, תמר ליבנה. "התלמידים פה נכנסו לי ללב, ואני יכולה לראות כמה הפרויקט הזה משמעותי גם בשבילם. הם מגיעים לכאן בשמחה פעמיים בשבוע, יש בהם צמא אמיתי ללמוד. השיעורים שהם לומדים לא חופפים לתוכנית הלימודים בתיכון, כמובן. חלק מהמקצועות שהם לומדים נלמדים גם בתיכון, כמו תנ"ך וביולוגיה. אבל יש מקצועות שמתחלפים מידי שנה כדי לשמור על עניין, כמו משפטים נניח. המורים מאד אוהבים ללמד את הכיתה הזו, אין פה לחץ של הכנה למבחן, הלימוד פה הוא מתוך סקרנות ורצון לדעת נטו, ואין דבר שמשמח מורה יותר מזה. מעבר לזה התלמידים משתתפים בפעילויות המיוחדות של בית הספר יחד עם יתר הכיתות. הם לוקחים חלק בטקסים, ימי עיון ומעגלי שיח, ולאט לאט התלמידים לומדים להתרגל לנוכחות שלהם ויוצרים איתם קשרים. מדהים לראות איך החשדנות הראשונית בין הצדדים הפכה מהר מאד לקשר מיוחד. יש כאן תלמידים שהילדים שלהם למדו בתיכון, יש גם תלמידים שהנכדים שלהם לומדים פה היום ואומרים להם שלום בהפסקות מידי פעם".
    גם הגימלאים עצמם מרוצים: "זה נהדר, כיף לנו פה. זה לא רק לימודים, זה החברה, הטיולים. אפילו קבוצת ווטסאפ יש לנו!"

     

    הצלצול נשמע וכולם נוהרים למסדרונות, לסיים את ארוחת העשר שהביאו מהבית. רק בקצה המסדרון, מכיתת הגמלאים, עוד נשמעים קולות בעד ונגד ביקור טראמפ בארץ.  

     


    פרסום ראשון: 22.05.17 , 18:31
    yed660100