ביי גיא: פינס עובר מערוץ 10 לקשת

מגיש הטלוויזיה גיא פינס עובר עם תוכנית הבידור המצליחה שלו מערוץ 10 לשורות זכיינית ערוץ 2 קשת, וצפוי לעלות ברצועת הערב היומית שלה לפני "תוכנית חיסכון" כבר בחודש אוגוסט הקרוב.

 

גורמים בענף הטלוויזיה מעריכים כי פינס יזכה להפקה בעלות של כ־100 אלף שקל לתוכנית בקשת, כ־40 אחוז יותר ממה שהקצו לו בערוץ 10. העלות השנתית של תוכניתו בקשת תעמוד על 15 מיליון שקל (בהנחה שתעבור לשבוע שידורים), לעומת כ־11 מיליון שקל בשנה בערוץ 10. בקשת יבצע פינס פרויקטים נוספים בנוסף לתוכניתו שלו.

 

גורם בקשת הכחיש אתמול את הסכומים הללו ואמר כי הם רחוקים מהמציאות. "התוכנית תמשיך להיות אוטונומיה עיתונאית", הדגיש. גורמים בטלוויזיה תהו אם אכן פינס יזכה לחופש עיתונאי כפי שקיבל בערוץ 10 ואם יצליח לסקר בהיקף רגיל את התוכניות המתחרות בקשת.

 

"ערב טוב עם גיא פינס" עברה לערוץ 10 מחברת הכבלים HOT לפני כשבע שנים, עם העלאתה של תוכנית מתחרה בהוט בידור ישראלי. זה היה מהלך מנצח מבחינת ערוץ 10, שגבר בחלק מהימים ברייטינג על הרצועה המקבילה באותה שעה של ערוץ 2. כעת קשת היא שרושמת מהלך משמעותי בשוק ומצליחה לבנות לעצמה רצועה מובילה שתהיה תוספת כוח קבועה בעולם שבו יתחרו 3 ערוצים מסחריים, וגם מול איחוד אפשרי של רשת וערוץ 10.

 

את התוכנית מפיק פינס יחד עם אביב גלעדי, מבעלי חברת RGE, בעלת השליטה בערוץ 10. בכך מעביר גלעדי מהערוץ שלו תוכנית חזקה למתחרה, כשהוא כמובן גוזר בדרך קופון שמנמן.

 

בין קשת לפינס נוהלו מגעים בחודשים האחרונים, כחלק ממאמציה של קשת לשבוע שידורים רצוף. בנובמבר 2017, בהנחה שלא יהיו תיקוני חקיקה בחודשים הקרובים, צפויות קשת ורשת להתפצל מערוץ 2 ולעבור מזיכיון לרישיון שידורים של שבוע רצוף. בערוץ 10 בוחנים כמה אפשרויות לתוכניות שיחליפו את פינס, בהן תוכנית הצרכנות "הכל כלול" בהגשת סיוון כהן.

 

פינס מסר אתמול בתגובה: "במקום להתכתש עם מחרחרי ריב מקצועיים ומפיצי עובדות מופרכות ששומרים על עילום שם, אסתפק בלשמוח בתמיכה מקיר לקיר ובהמוני הברכות שקיבלתי מצופים ומאנשי טלוויזיה רבים מכל הערוצים, בהם קולגות מערוץ 10 שמחמיאים למהלך שעשינו".

 

מוקדם יותר כתב בחשבון הפייסבוק שלו: "לאורך השנים סיקרנו את כל התעשייה באופן הוגן ושלחנו גם לא מעט חיצי ביקורת מחודדים כשחשנו שזה נדרש". הוא הוסיף והודה למנכ"ל הערוץ, יוסי ורשבסקי ומנהלי ההפקה.

 

מערוץ 10 נמסר בתגובה: "לפינס יש תרומה גדולה בהצלחת הערוץ, ואנחנו מאוד מצטערים שהוא עוזב. למרות התחרות המתעצמת בשוק הטלוויזיה, הערוץ ימשיך להתנהל תחת משמעת תקציבית נוקשה ולא ייגרר לפריצת מסגרות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים