בדיקת שטח: איזו עוגת גבינה מהסופר הכי טעימה?
חג שבועות בפתח ועוגות הגבינה הן הכוכבות הראשיות. קנינו שלוש עוגות גבינה מוכנות (ברשת חצי חינם) וביקשנו מעשרה נסיינים להביע את דעתם על הטעם, המתיקות, טעמי הלוואי, טעם הגבינה והמחיר. הדעות נחלקו, אבל הלכנו לפי הרוב:
מקום ראשון: עוגת "פירורים", מבית "עוגיות מרוקאיות", 550 גרם, 39.90 שקל (7.25 שקל ל־100 גרם). הרוב אמרו שהעוגה מתוקה במידה הנכונה, רכה וטעימה, עם מרקם נימוח וקציפתי, הגבינה מורגשת וטעימה מאוד, והמחיר טוב. מעטים טענו שחסרה מתיקות או שהיא מתוקה מדי, שיש קצת טעם לוואי, ושהמחיר לא מוצדק.
מקום שני: עוגת גבינה אפויה "תופינים" של קפולסקי, 450 גרם, 34.90 שקל (7.75 שקל ל־100 גרם). הרוב אמרו שהעוגה יבשה מדי, מתוקה מאוד עם טעם לוואי של ממתיק מלאכותי, הבצק משתלט על הטעם, והמחיר לא מוצדק. מעטים טענו שהמרקם מצוין, שהיא מתוקה במידה, שאין טעם לוואי, שמרגישים בגבינה באופן סביר, שהעוגה אוורירית ומזכירה עוגה ביתית, ושהמחיר סביר.
מקום שלישי: עוגת בריוש גבינה של בונז'ור, נאפתה במקום, 450 גרם, 19.90 שקל (4.42 שקל ל־100 גרם). הרוב אמרו: מרקם וטעם תעשייתיים, טעם לוואי של תמציות מלאכותיות ושמרים, יבשה מדי, הגבינה לא מורגשת, המחיר בסדר אבל "חבל על הכסף". מעטים טענו שכבריוש זו עוגה טובה, מתוקה במידה הנכונה וסבירה מבחינת המחיר.

