מדד השירות של חברות הביטוח: AIG וביטוח ישיר הכי טובות, הפניקס הכי משתפרת
עוד עולה מהמדד, שמחושב בין השאר לפי אחוז התביעות שמאושרות: הראל מצטיינת בביטוח הסיעודי • ומי החברות הכי גרועות?
מי חברת הביטוח הטובה בישראל? לפי מדד השירות של חברות הביטוח, שפירסמה רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון, המנצחות במרבית הקטגוריות הן AIG וביטוח ישיר. זו השנה השלישית ברציפות שבה מתפרסם המדד, שאמור לשמש כלי נוסף עבור מבוטחים בבחירת חברת הביטוח שלהם בעת רכישת מוצר ביטוח.
מדד השירות נקבע בנפרד על כל מוצר ביטוחי. המדד בכל מוצר מורכב מארבעה סעיפים, שלכל אחד מהם משקל שונה. 40% מהמדד נקבע על פי ציון אישור התביעות ופרק הזמן לאישורן, 30% מבוסס על שביעות רצון לקוחות על פי סקר שמבצעת הרשות, 20% נקבע לפי תלונות שמגיעות לרשות מלקוחות ובדיקתן על ידה ו־10% נקבע על פי הזמן שלוקח לחברה לענות לטלפון. ברשות מנסים לשכלל את המדד מדי שנה ועובדים כעת במקביל על צירוף של מדד חדשנות ושירותים דיגיטליים, כשחברות הביטוח כיום רחוקות מאוד מלהשביע רצון בו.
בדומה לשנים קודמות בביטוחי הרכוש השונים (ביטוח רכב חובה, רכב מקיף וצד ג' וביטוח דירה) בולטות חברות הביטוח הישירות, AIG וביטוח ישיר. לצידן בביטוח הרכב בולטת לטובה חברת שירביט. בביטוח דירה תופסת חברת שומרה את המקום הראשון. ההובלה של החברות נובעת בעיקר בזכות שיעור תשלום תביעות גבוה ומהירות טיפול גבוהה בתביעות. לרעה ניתן לציין את חברת מנורה שזכתה לציונים הנמוכים ביותר בביטוח רכב, רכוש ודירה.
בתחום ביטוחי הבריאות והתאונות האישיות בולטות גם כן ביטוח ישיר ו־AIG כאשר לצידן ניתן לציין את הפניקס ואת הראל. לעומת זאת, בביטוח הבריאות בולטת לרעה איילון. בביטוח הסיעודי הפרטי מובילה מנורה ואחריה מגדל וכלל, ובולטת לרעה חברת הפניקס. בתחום הביטוח הסיעודי של קופות החולים – בו כלולים מרבית המבוטחים – בולטת לרעה חברת כלל, שמבטחת את חברי מכבי שירותי בריאות עם ציון שירות של 71 לעומת 84 של הראל (כללית) שבראש הטבלה.
באופן כללי, ברשות שוק ההון מציינים לטובה את חברת הפניקס, שרשמה שיפור בולט ברמת השירות בכל תחומי הביטוח, כמו גם את ביטוח ישיר שהשתפרה בתחום ביטוחי הרכב, הדירה והחיים ואת חברת AIG שהשתפרה בתחום ביטוחי החיים.
בשנים האחרונות הובילה הרשות, תחת דורית סלינגר, שורה של רפורמות שנועדו לאחד את פוליסות הביטוח בתחומים שונים, כך שבחירת החברה תתבצע על סמך המחיר והשירות. "למיטב ידיעתנו אין רגולטור בעולם שמפרסם מדד כזה", אמרה אתמול סלינגר. "החברות לוקחות את מדד השירות ומפרקות אותו, ויש גם כאלו שמשתפרות. אנחנו יודעים שהן עשו פעולות אקטיביות לשם כך".
סלינגר הוסיפה: "אנחנו נותנים למדד דגש גדול מאוד. החברות מחכות בכיליון עיניים למדד כדי לדעת במה המאמצים שלהן הועילו ובמה עליהן להשתפר. כשיש פוליסה אחידה, לפרט נשאר לבדוק את המחיר ואת השירות. עולה השאלה באיזו מידה המבוטחים משתמשים במדדים האלה. אנחנו לא יודעים להגיד כמה באמת נכנסים לבדוק את המדד".
בשנת 2016 טיפלו חברות הביטוח בכ־702.5 אלף תביעות, רובן בביטוח רכב מקיף וצד ג'. היקף התביעות ששולם בשנה החולפת עמד על כ־14.7 מיליארד שקל, כ־9.7 מיליארד מתוכם בביטוח רכוש, 3.97 מיליארד בביטוחי בריאות וסיעוד וכ־1.06 מיליארד בביטוח אובדן כושר עבודה וריסק.

