ידיעות אחרונות
הכי מטוקבקות
    טעימה ולא נדבקת. הפיצה הטבעונית של דומינו'ס | צילום: דן פרץ
    ממון • 28.05.2017
    טעמנו את הגבינה הטבעונית החדשה של דומינו'ס
    מאת אסנת פרץ

    אחת הרעות החולות של גבינה טבעונית היא הדביקות שלה. כל טבעוני שאי פעם ניסה להזמין פיצה טבעונית יספר לכם על החוויה המפוקפקת של תחליף הגבינה שנדבק לשיניים אחרי כל ביס. בעקבות זאת, ולאור תגובות פושרות על הגבינה הקודמת, רשת דומינו'ס פיצה החליפה את הגבינה הטבעונית בפיצות שלה.

    ברשת החליטו לעבור לגבינת "צ'יזלי" — שנחשבת לאחת החלופות האיכותיות בשוק כיום. התפריט הטבעוני של הרשת נבנה בשיתוף ותחת תו התקן של עמותת Vegan Friendly, שבשבוע שעבר העלתה שלט חוצות באיילון על נזקי תעשיית החלב.

    צ'יזלי מיוצרת על ידי חברת V-Bites Food הבריטית והיא מבוססת על חלבון סויה. נזכיר שבשבוע שעבר נחשף נייר עמדה של משרד הבריאות שלפיו "צריכת סויה בטוחה בכל שלבי החיים, הן בקרב גברים והן בקרב נשים" - שינוי עמדה מוחלט מאז 2005, אז המשרד המליץ לצרוך סויה במתינות.

     

    "החלטנו לשנות ולשדרג את התפריט הטבעוני עם צ'יזלי, שעברה קבוצות מיקוד ומבחני טעימה ונמצאה כמועדפת ע"י קהל הטבעונים", מסביר עידו פרידמן, סמנכ"ל השיווק בדומינו'ס. עוד נמסר מהרשת שמחיר התפריט הטבעוני לא ישתנה, על אף העלות הגבוהה יותר של הגבינה החדשה.

     

    נו, אז איך הפיצה?

    אספנו כ־10 טבעונים שיחוו דעתם על הפיצה החדשה. מרבית הטועמים ציינו שהפיצה הייתה טעימה (כשהדירוג נע בין "מאוד" ל־"סבירה"), והציון הממוצע שלה הוא 7 מתוך 10.

    מלבד טועמת אחת שציינה שהגבינה מעט נדבקה לה לשיניים, שאר הטועמים ציינו בהתרגשות שהגבינה לא דביקה כלל, והוסיפו שזה שיפור עצום לעומת הגבינה הקודמת של הרשת. מנגד, אם יש משהו שיצרני הגבינות הטבעוניות טרם הצליחו לחקות, זה המרקם האלסטי של המוצרלה, והיו לא מעט הערות על המרקם של הגבינה החדשה. לא פעם חזרו על עצמם התיאורים "אבקתית" ו"לא נמתחת", ובנוסף שתי נסייניות ציינו שנשאר בפה טעם לוואי קצת חמצמץ. היו הערות גם לגבי נראות הגבינה, ולא כולם חשבו שהיא מזמינה ומגרה.

    בסופו של דבר, רוב הנסיינים העידו כי ירכשו את הפיצה — בעיקר מאחר שפריסת הסניפים של הרשת גדולה, כך שהמנות בנות השגה גם לתושבי "לא־תל־אביב־והמרכז". פרט לפיצות, דומינו'ס מציעה לטבעונים גם אצבעות גבינה, לחם שום, קלצונה וקלחוני תירס (המנות נעשות על גבי משטח העבודה הרגיל ולא מיועדות לבעלי רגישות לחלב).

     


    פרסום ראשון: 28.05.17 , 20:49