yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 29.05.2017
    כוכבת־גל
    אחרי ציפייה ארוכה, השקעה של 120 מיליון דולר והרבה הייפ בהוליווד, הסרט "וונדר וומן" בכיכובה של גל גדות הצליח להלהיב את המעריצים ברחבי העולם, עם סיפורה של האמזונה שיצאה להציל את האנושות במלחמת העולם הראשונה לצד טייס אמריקאי • מבקר הקולנוע שלנו התיישב לצפייה ראשונה עם דלי פופקורן וחזר עם שלל תובנות על גיבורת העל מישראל
    בנימין טוביאס

    לא משנה מה תחשבו על "וונדר וומן", קשה להישאר אדישים להישג המרשים של גל גדות: לראשונה בהיסטוריה של שוברי הקופות ההוליוודיים זוכה שחקנית ישראלית לעמוד בראש אחד הפרויקטים היקרים והמפומפמים ביותר של הוליווד.

     

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    על כתפיה של גדות נבנתה "מפלצת" קולנועית בשווי 120 מיליון דולר — עם כוכבים גדולים כמו כריס פיין ורובין רייט מ"בית הקלפים" שמנגנים לידה כינור שני — ותפקיד מרכזי בסאגה שאמורה להימשך עוד שני סרטים לפחות. תוסיפו לזה את העובדה ש"וונדר וומן" הוא בעצם סרט הקומיקס הראשון בגלגול הנוכחי של סדרות הענק של מארוול ודי־סי שנותן כבוד לגיבורה נשית (הגיע הזמן באמת) וקיבלתם סיבה אמיתית לגאווה ישראלית.

    ואחרי שהרענו ופירגנו, יש גם סרט — והוא חמוד מאוד, אבל בהחלט לא מדובר ביצירת מופת. זהו ללא ספק סרט מבדר יחסית לסרטים הכושלים ונטולי הפאן שיצאו עד כה מאולפן די־סי ("באטמן נגד סופרמן", "יחידת המתאבדים"). התגובות הראשונות לסרט מצד המעריצים והעיתונאים היו אומנם נלהבות, ומכונת ההייפ סביבו בשיאה, אבל בסופו של דבר "וונדר וומן" אינו סרט הקומיקס "הטוב ביותר ביקום" — כפי ש"גיקים" אוהבים לעיתים להפריז.

    מדובר בסרט קומיקס חביב ולא יומרני, מז'אנר "סיפור המקורות", שמספר איך נוצר הגיבור. במקרה הזה: איך וונדר וומן הפכה מילדה־אלה שגדלה באי מרוחק ביוון הנשלט בידי אמזונות מסתוריות, לאמזונה שלוחמת למען האנושות. "וונדר וומן" סובל מכל אותן מחלות ילדות של סרטים מהז'אנר הזה: הקדמה ארוכה מדי, אקשן דל ומהוסס יחסית וגישה פומפוזית.

     

     

    גל גדות על השטיח האדום בלוס אנג'לס, בפרמיירה העולמית של הסרט
    גל גדות על השטיח האדום בלוס אנג'לס, בפרמיירה העולמית של הסרט

     

    אבל למרות חריקות פה ושם, בעיקר בהתחלה הצולעת שנראית כאילו נלקחה היישר משאריות הסדרה "זינה הנסיכה הלוחמת" מהניינטיז, הסרט תופס קצב בחלקו המרכזי והמוצלח יותר. זה קורה לא מעט בזכות הכניסה לסרט של השחקן המצוין כריס פיין ("באש ובמים"), שמגלם טייס אמריקאי שגורר את האלה גדות לכל המלחמות בין בני האדם. הכימיה השובבה בינו לגדות מחזיקה את הסרט עם הראש מעל המים — ולקראת סופו הקשר הבלתי אפשרי ביניהם מצליח גם להפתיע ולרגש.

     

    ההברקה השנייה של הסרט היא ההחלטה למקם אותו בעבר, בלב עלילת ריגול שמתרחשת במלחמת העולם הראשונה. ההרחקה גורמת לסרט להיראות כמו סרט הרפתקאות "מפעם", ובה בעת מאפשרת להציג לפרקים תפיסה קודרת שלא אופיינית להרבה סרטי קומיקס קלילים לילדים. ברגעיו החדים יותר מצליחים הבמאית פאטי ג'נקינס ("מונסטר") והתסריטאי אלן היינברג להפוך את "וונדר וומן" להרהור קיומי מרתק, על החיפוש האנושי אחר אלים להיתלות בהם — ולתרץ בשמם את הרעות החולות בעולם.

     

    ומה עם גדות? נכון, גדות לא מציגה בסרט משחק זוכה אוסקר, הדיאלוגים שמושמים בפיה לעיתים מצועצעים וילדותיים מדי, ובאופן כללי עוד "ויש" בתסריט ובעריכה היו עושים לסרט הזה טוב. ובכל זאת, גם ברגעיו החלשים יותר, אי־אפשר להתעלם מהכריזמה ומהיכולת הבסיסית שלה להניע איתה את הקהל. אין ספק, מדובר בכוכבת.

     

     

    גיבורה נשית על המסך. גדות בפעולה | צילומים: יח"צ, אי־פי
    גיבורה נשית על המסך. גדות בפעולה | צילומים: יח"צ, אי־פי

     


    פרסום ראשון: 29.05.17 , 00:12
    yed660100