השבוע נפתחת רשמית עונת החתונות, מה שאומר שכמעט כולנו נפזז בחתונה או שתיים (או יותר, תהיו חזקים) בקיץ הקרוב. סקר שנערך על ידי התאחדות האולמות, גני האירועים והקייטרינג בישראל בקרב למעלה מ־400 חברי ההתאחדות מנסה להצביע על הטרנדים הבולטים ביותר שנראה בעונה הזו, ואל תדאגו: סטטיק ובן־אל ממשיכים לככב.
אם לפני 40 שנה הגישו רבע עוף או בורקס, היום אין לשום אולם או גן אירועים לגיטימציה לעשות את זה. אתם יכולים להגיד בלי סוף "באנו בשביל לשמוח, לא בשביל האוכל", אבל קחו בחשבון שצלם המגנטים יתעד לנצח את הפרצוף שלכם אם יעזו להגיש לכם בורקס תפוחי אדמה עם רוטב פטריות. אם כך, אולי לא פלא שבשר אנטריקוט הוא זה שמוביל ברשימת המנות המוזמנות. מנות צמחוניות תופסות כ־11% מכלל המנות, אך זהו מספר שצפוי לצמוח בהתחשב בכך שז'אנר החתונות הטבעוניות הוא המתפתח ביותר, אחרי חתונות להט"ביות.
כשמדברים על אוכל מדברים גם על עלות המנה, ובהתאם - על הסכום שנרשם על הצ'ק. לדברי יעקב קורץ, יו"ר התאחדות האולמות, גני האירועים והקייטרינג, "הישראלים יודעים פחות או יותר כמה עולה מנה לזוג ומשתדלים לתת צ'ק שיכסה את ההוצאה וישאיר גם מתנה קטנה". המשפחה והחברים הקרובים, הוא מדגיש, לרוב נותנים גם הרבה מעבר.