yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום : ידיעות אחרונות
    חדשות • 07.06.2017
    גירושין עם אופציה לאקזיט
    תקדים: זוג שהתגרש בזמן שהבעל מחזיק באופציות מחברת ההיי־טק שבה הוא מועסק, יחלוק בהן רק ביום מימושן בפועל
    יורם ירקוני ומאיר תורג'מן

    בעידן שבו אחוז הגירושים הולך ועולה, לצד עוד ועוד חברות סטארט־אפ שמבצעות הנפקה לבורסה או אקזיט בסכומי עתק, ההחלטה הזו צפויה ודאי לעניין רבים: בית־המשפט למשפחה בראשון־לציון קבע שלבן או לבת הזוג זכויות שוות באופציות – גם אם מימושן, כלומר האקזיט, מתרחש שנים אחרי הגירושים.

     

    התקדים בנושא, שמעסיק ודאי לא מעט בני זוג שאחד מהם עובד במשרה בכירה בתחום ההיי־טק ומחזיק באופציות שעשויות להפוך אותו למיליונר בן לילה, נקבע במהלך דיון במקרה של זוג שהתגרש לפני כחמש שנים, לאחר כ־11 שנות נישואים.

     

    הגבר, בכיר מאוד בחברת היי־טק ישראלית־בינלאומית - מהידועות והמצליחות בתחומה במשק ששוויה מעורך במאות מיליוני דולרים - ולזכותו נצברו 30 אלף אופציות.

     

    האישה, שמכירה את שוק ההיי־טק היטב, יצאה מתוך הנחה שהאופציות שמחזיק בן זוגה יהיו שוות הרבה מאוד כסף באחד הימים. בני הזוג הגיעו להסכמה לגבי כל נושא חלוקת הרכוש, מזונות, משמורת ילדים, ורק נושא אחד נותר במחלוקת - האופציות.

     

    עו"ד שמואל מורן
    עו"ד שמואל מורן

     

     

    האישה, באמצעות פרקליטיה עורכי הדין שמואל מורן ואור אריה, דרשה זכויות במחצית שווי האופציות הרשומות על שם הבעל, אם וכאשר האופציות ימומשו אי פעם על ידו, ללא קשר לעובדה שהם כבר גרושים. "מדובר ב'שותפות לחלום' שנוצרה במהלך הנישואים ואני זכאית לקבל את פירותיו של אותו חלום כאשר יבשיל", טענה האישה בבית־המשפט.

     

    הגבר, באמצעות פרקליטו, עו"ד רפי שדמי טען שהאישה זכאית אך ורק לשווי האופציות נכון ליום הפרידה. לטענתו הפסיקה בישראל מחייבת את העיקרון של הפרדה כלכלית מלאה בין הגבר לאישה ביום הפרידה שלהם, ובנוסף כל השקעתו העתידית בעבודה לאחר הפרידה מאשתו אינה קשורה אליה עוד.

     

    השופט נחשון פישר הגדיר את הנושא שהובא בפניו כחדשני וככזה שטרם נדון באופן ברור בבתי־המשפט בישראל, ובפסק הדין התקדימי שכתב קיבל את עמדת האישה ופרקליטיה.

     


    פרסום ראשון: 07.06.17 , 00:47
    yed660100