די־ג'יי תוצרת בית
הפקה עצמית של מסיבה איכותית בבית היא כבר לא עניין מסובך: הרמקולים קטנים, ניידים ועוצמתיים, ערכות הקריוקי הופכות כל אחד לתקליטן, ויש אפילו פטיפונים לחובבי נוסטלגיה • הגאדג'טים שיהפכו את האירוע שלכם לבלתי נשכח
הדומיננטיות הגוברת של הסמארטפונים בחיינו הפכה משימות מורכבות רבות לפשוטות למדי. כך, למשל, אם פעם נזקקנו לסוכן נסיעות כדי להזמין חופשה בחו"ל, או לכתת את רגלינו ברחובות כדי להשוות מחירים, היום מדובר בעניין של כמה נגיעות במסך. גם בתחום המוזיקה חל שינוי דרמטי: בעבר, אם תכננו מסיבה בבית או בכל מקום אחר, זה חייב היערכות ממושכת כדי לארגן תקליטים, קלטות או דיסקים, רמקולים ומערכת הגברה מיוחדת, ולחובבי קריוקי היה צריך להוסיף גם מיקרופון מתאים. כל הדברים הללו מגיעים בדרך־כלל בליווי תקליטן, שגם הוא לא עובד בחינם.
היום משימה כזו קלה, פשוטה ובעיקר זולה לאין שיעור, הרבה בזכות האינטרנט והסמארטפון. אז הנה כל מה שאתם צריכים להצטייד בו כדי לערוך את מסיבת השנה אצלכם בבית.
רמקולים
מהסמארטפון באלחוט
הטרנד הנוכחי בתחום הוא רמקולים ניידים המצוידים בטכנולוגיית בלוטות'. אלה מתחברים אלחוטית לסמארטפון, לטאבלט או למחשב הנייד ומגיעים במבחר גדלים, צבעים וצורות. אחד היתרונות שלהם הוא, שניתן לחבר בשרשרת מספר רב של רמקולים, שינגנו מאותו מקור מוזיקה.
חברת JBL, יצרנית מוצרי מוזיקה נחשבת, נכנסה לפני כמה שנים לתחום, והיא מספקת כמה סדרות של רמקולים, הנבדלים זה מזה בעיקר בגודלם. דגם ה־Flip 4, למשל, הוא הרבה יותר מסתם רמקול ומתאים במיוחד למסיבות בריכה או חוף: הוא מציע עמידות למים בתקן IPX7. ה־Flip 4 עוצמתי למדי, וחיבור שלו לרמקולים אחרים מאותו הדגם ברחבי המתחם יספק את הצליל הנכון. JBL, אגב, מחזיקה בשיא העולמי לחיבור רמקולים מהסוג הזה לשרשרת אחת: לא פחות מ־1,000 מכשירים. אחרי שיסיים את העבודה, הוא יכול גם לשמש כספיקר לשיחות טלפון ולהתחבר לעוזרות האישיות של אפל וגוגל. המחיר: 600 שקל.
דגם המגה־בום של חברת Ultimate Ears הוותיקה עונה על צורך דומה. הוא יקר יותר בעיקר בזכות העוצמה והגודל הפיזי — 877 גרם, עם איכות סאונד מצוינת ובס עמוק במיוחד. הרמקול מנגן ב־360 מעלות ומספק צליל היקפי, וגם הוא עמיד במים (ובנפילות) כך שניתן "לשחק איתו" ולמקם בכל מקום במתחם המסיבה ללא חשש לנזק.
המגה־בום כולל סוללה נטענת ומנגן ברצף כ־20 שעות. מצורפת אליו אפליקציה ייעודית בשם PartyUP, שמאפשרת גם לו להתחבר אל כמות גדולה של רמקולים משני דגמים אחרים של החברה. בנוסף, היא מאפשרת לכל סמארטפון שנמצא במסיבה להפוך לעמדת די־ג'יי ולשלוט על המוזיקה בלי לגרום לניתוק של משתמש אחר מהרמקולים. גם הרמקול הזה מתחבר לסייעות האישיות של אפל וגוגל. המחיר: 1,399 שקל.
מיקרופון קריוקי
ערכה לכל זמר
תרבות הקריוקי, שהגיעה מיפן, כוללת כידוע שירה של חובבים בפני קהל, כאשר הקריוקי מבוצע באמצעות מיקרופון, ברקע מתנגן הפלייבק של השיר, ואילו המילים מוקרנות על מסך מול הזמר החובב. ניתן להשיג היום ערכות קריוקי שלמות, הכוללות מיקרופון ורמקול גדול. את מילות השיר ניתן להקרין על כל מסך, בין אם הוא הוא מחובר למקרן, לנוחות כל הקהל, ובין אם מדובר בטאבלט שרואה הזמר בלבד.
ערכות הקריוקי הללו מתאפיינות בטווח מחירים רחב מאוד: ברף הנמוך תמצאו מיקרופון משולב רמקול בלבד. PopMaster, שמוכרת רשת בסט־מובייל, נראה כמו מיקרופון רגיל, כאשר בתחתיתו מורכב רמקול קטן, שממנו בוקעת המוזיקה עצמה. המיקרופון כולל שבב בלוטות' אלחוטי, כך שניתן לחבר אליו את הסמארטפון כמקור סאונד. משולבת בו סוללה נטענת של 2600 מיליאמפר/ שעה, שמספיקה לכשמונה שעות נגינה. ניתן גם להקליט את המוזיקה באמצעות כבל מצורף. היתרון הוא המחיר, כ־90 שקל בלבד, אך החיסרון הוא בעוצמת הנגינה, שתתאים רק למסיבה צנועה של כמה אנשים בודדים ולא לקבוצה גדולה.
גם רשת מחסני חשמל מוכרת ערכת קריוקי אלחוטית בסיסית של חברת Pure Acoustics, מדגם MCP־55, שכוללת רמקול קטן בגודל 25 ס"מ המספק עוצמת שמע של 55 וואט, עם פקדי שליטה על עוצמת השמע ושליטה על רמות הטרבל והבס. לערכה מצורף מיקרופון אלחוטי וניתן לחבר עוד שני מיקרופונים חוטיים. את המוזיקה ניתן להשמיע בערכה דרך בלוטות', באמצעות כרטיס זיכרון MicroSD גם דרך כניסת USB. המחיר: 350 שקל.
בקצה השני של הסקאלה מבחינת טווח המחירים נוכל למצוא ערכה איכותית של פנסוניק, SC־MAX770, שכוללת כבר זוג רמקולים גדולים בגובה 80 ס"מ ובהספק גבוה. בנוסף כוללת הערכה שתי כניסות USB, שבב בלוטות', זיכרון פנימי של שני ג'יגה לאיחסון שירים, וגם אפשרות לאפקטים של תאורה וצליל שהופכים כל מפעיל לדי־ג'יי של ממש.
החיסרון הגדול של הערכה הזו הוא, שהיא אינה ניידת, והיא חייבת להיות מחוברת למקור חשמל. המחיר: 3,990 שקל.
מוזיקה
בעזרת הסטרימינג
אחד האלמנטים החשובים בארגון מסיבה טובה הוא מקור מוזיקה רבגוני. אפליקציות רבות מסוגלות למלא את הצורך הזה, ורבות מהן לא ניתנות לשימוש בישראל (כמו ספוטיפיי, דיזר, פנדורה ואפילו גוגל מיוזיק). אבל לישראלים מוצעות עדיין כמה אפשרויות לא רעות: אפל מיוזיק, אפליקציית המוזיקה של חברת אפל, כוללת מבחר עצום של שירים מכל הסגנונות, ממדינות שונות ובשפות שונות, כולל מוזיקה ישראלית, ובעברית. השירות מבוסס סטרימינג, כך שאין צורך לאחסן את השירים על הסמארטפון עצמו או על גבי כונן כלשהו, אבל כן דרוש חיבור אינטרנט פעיל, רצוי WiFi או סלולרי עם חבילת גלישה גדולה, שכן מדובר בצרכן דאטה לא קטן.
שירות מיוזיקס של חברת פלאפון עושה אותה עבודה. גם הוא מבוסס סטרימינג, וכולל מאגר עצום של מוזיקה מכל העולם ומישראל. היתרון של האפליקציה בארץ: היא כוללת רשימות שירים שנבנו בישראל על־ידי עורכי מוזיקה מקומיים. יש מוזיקת ריקודים סוערת, מוזיקה איטית לריקודי סלואו, מוזיקה לטינית, ועוד. השירות עולה 19.90 שקל לחודש. גם סלקום ופרטנר משווקות אפליקציות מוזיקה דומות: סלקום־ווליום ו־MyBeat Premium של פרטנר מציעות כמעט אותן אפשרויות ובאותו מחיר.
פטיפון וקלטות
סיבוב חוזר
הפטיפון, שביצע קאמבק מרשים בשנים האחרונות במהדורות מחודשות, כולל היום חיבור USB וניתן לקישור למערכות שמע מודרניות ואף למחשבים אישיים. רשת באג, למשל, מוכרת פטיפונים של חברת ION, המצוידים בכל החיבורים הנחוצים כדי להתאים את המוצר ל־2017. דגם בסיסי, בשם ION Audio Compact LP, מגיע בנוסף עם אפליקציה מיוחדת, המאפשרת להמיר תקליטי ויניל ישנים לקובצי קול דיגיטליים. כך, לא רק שתוכלו לשמח את באי המסיבה שלכם עם מוזיקת עבר שאהבתם, אלא תוכלו גם לשמר אותה במחשב האישי ובסמארטפון. המחיר: 350 שקל.
אגב, מוצר דומה של אותה חברה לניגון קלטות (קסטות) ישנות, שנקרא ION Tape Express, ניתן גם הוא לחיבור למקור שמע איכותי. בנוסף, הוא מצויד בממיר פנימי, שיהפוך את הקלטות לקובצי סאונד דיגיטליים איכותיים. המחיר: 180 שקל.
guy-le@ynet.co.il

