yed300250
הכי מטוקבקות
    פרויקט נדל"ן. "המיקום גובר על הכל"
    ממון • 12.06.2017
    דירות חדשות זולות מדירות יד שנייה במאות אלפי שקלים
    מומחים: המיקום של דירה קיימת, הפוטנציאל לתמ"א 38 ורכישה "על הנייר" - יוצרים את ההפרש
    עופר פטרסבורג

    ישנם יישובים בישראל שבהם מחירי דירות יד שנייה זינקו בשנה האחרונה והפכו ליקרים יותר מאלה של דירות חדשות מקבלן. הנתונים מבוססים על ממוצעים של רשות המסים ואינם מתייחסים לגודל הדירות.

     

    בגני תקווה, לדוגמה, דירת 4 חדרים חדשה נמכרה בשנה החולפת במחיר ממוצע של 2.1 מיליון שקל, לעומת 2.2 מיליון שקל לדירה מיד שנייה. בגבעת־שמואל דירת 5 חדרים מקבלן נמכרה במחיר ממוצע של 2.4 מיליון שקל, לעומת 2.56 מיליון שקל לדירה מיד שנייה. כך עולה מסקירה שנערכה על ידי מחלקת המחקר של "אלדר שיווק".

     

    בעפולה דירה יד שנייה יקרה ב־100 אלף שקל מדירה חדשה מקבלן. בקריית־אונו מדובר כבר על הפרש של 200 אלף שקל. דירת 5 חדרים מקבלן נמכרה בקריית־אונו בממוצע של 2.56 מיליון שקל, לעומת 2.74 מיליון שקל לדירה מיד שנייה. בתל־אביב פער המחירים עומד על 200 אלף שקל לדירות 5 חדרים. בירושלים דירת 4 חדרים חדשה נמכרה בממוצע ב־1.84 מיליון שקל, לעומת 1.9 מיליון שקל לדירה מיד שנייה. בדירות 5 חדרים הפער עומד על כ־200 אלף שקל. ברמת־השרון נמצא הפער הגדול ביותר: דירת 5 חדרים מקבלן נמכרה בממוצע ב־2.7 מיליון שקל, לעומת 3.29 מיליון שקל לדירה מיד שנייה - הבדל של כ־600 אלף שקל.

     

    שמאית המקרקעין והמשפטנית נחמה בוגין מספקת הסבר דומה: "התופעה נובעת מהיצע וביקוש בעיקר במרכז הארץ. נוצר מצב בו מצד אחד אין באזור היצע גדול של דירות יד ראשונה לאכלוס מיידי, ומצד שני דירות היד השנייה חדשות יחסית ומושקעות. מדובר במצב שבו הנכס יד שנייה ממוקם במיקום עדיף עבור הרוכש. במצבים כאלה הלקוח יהיה מוכן "להתפשר" על היד השנייה ואפילו לשלם יותר".

     

    אוהד דנוס, מומחה נדל"ן, מסכים עם בוגין. "בנדל"ן המיקום גובר על הכל", הוא פוסק. "התופעה שדירות יד שנייה נסחרות במחירים גבוהים יותר ידועה והיא תלויית מיקום ושטח. שטח דירות יד שנייה בדרך כלל גדול יותר באופן יחסי והדירות מרווחת יותר. עניין נוסף הוא שדירות יד שנייה בנויות בדרך כלל בסביבה מפותחת כבר שאיכות החיים ידועה ומוחשית בהן, בעוד בדירות החדשות אי־הוודאות הסביבתית גדולה".

     

    אבי זיתוני, הבעלים של חברת "א. זיתוני", מודה שהוא "לא מופתע מהנתונים. צריך לשים לב שהפערים במחירים הם מול דירות יד שנייה שנבנו לכל היותר לפני 15 שנה. הסיבות לכך מגוונות ונובעות מהעובדה שהדירות החדשות נבנות בשכונות חדשות עם מועד אכלוס לשלוש שנים לפחות. מצד אחד זה מביא את חברות הבנייה להציע מחירים ותנאי מימון נוחים בשלב שיווק הפרויקט, ומהצד השני בעלי דירות יד שנייה דווקא מעלים את המחירים בגלל האפשרות לאכלוס מיידי. ככל שהבנייה בפרויקטים החדשים תתקדם, הפער יצטמצם ויתהפך".

     

    שגיא לנצ'נר, בעלים ומנכ"ל של חברת "ינוב": "דירות יד שנייה בשרון נמכרות כבר במחיר עם פוטנציאל לביצוע תמ"א 38 בבניין. אולם צריך לקחת בחשבון שאותן דירות צריכות לעבור תהליך ארוך של ביורוקרטיה ולא תמיד ניתן לממש אותה תוכנית".

     


    פרסום ראשון: 12.06.17 , 19:07
    yed660100