הבירות הכי טובות
לראשונה נערכה אצלנו תחרות המדרגת את הבירות הכי טובות שאפשר למצוא בישראל. טל חוטינר מציג את הזוכות
בתערוכת "קולינארי", שהתקיימה באחרונה בתל־אביב, נערכה בפעם הראשונה תחרות "גולדן ביר" – טעימה עיוורת של בירות ישראליות. לתחרות נשלחו 97 בירות שכולן יוצרו במבשלות בעלות רישיון יצרן. הבירות נבדקו על ידי צוות שכלל 10 שופטים, ביניהם מומחי בירה, עיתונאים בתחום ובעלי ברים ותיקים ומנוסים. לאחר הטעימה נערך דירוג של הבירות הישראליות הטובות ביותר. ואלה הזוכים בתחרות:
הקטגוריה: לאגר בהיר
הבירה הכי טובה: פילס, ג'מס (5%)
הקטגוריה: לאגר ענברי/כהה
הבירה הכי טובה: דאבל בוק, בזלת, מבשלת הגולן (8%)
הקטגוריה: פייל אייל
הבירה הכי טובה: פטריוט, דנסינג קאמל (5.2%)
הקטגוריה: AIP
הבירה הכי טובה: גורג'ס ניו־אינגלנד, ג'ויה (7.2%)
הקטגוריה: חיטה
הבירה הכי טובה: חיטה, מוסקו (5.9%)
הקטגוריה: סגנון בלגי
הבירה הכי טובה: אייל בלגי אדמוני, ברזל (6%)
הקטגוריה: פורטר/סטאוט
הבירה הכי טובה: מלכה כהה (6%)
הקטגוריה: בירה עם תוספות
הבירה הכי טובה: מעושנת, מוסקו (7.5%)
הקטגוריה: שיכר ללא גלוטן
הבירה הכי טובה: סיידר, בסטרס 4.8%
בכלל, נראה שענף מבשלות הבוטיק, כמו גם המבשלות הביתיות, הולך ומתמסד ובעיקר משתפר. בשבוע שעבר נערכה תחרות "סמואל אדאמס לונג שוט", שבוחנת בירות של מבשלים ביתיים, והתוצאות היו מרשימות תוך הוכחת מגמת שיפור שהולכת ומתייצבת. שאפו.