לברק אפוי וניוקי ים תיכוני

מה צריך? ל־2 מנות

 

• לברק שלם (400 גרם)

 

• חופן ניוקי (לבשל לפי הוראות ההכנה על גבי האריזה)

 

• 1/2 כוס עגבניות שרי לחות

 

• ארטישוק אלה רומנה, פרוס לפרוסות עבות (ניתן למצוא במעדניות)

 

• זיתי קלמטה לפי הטעם

 

• 1 כף שמן זית

 

• מלח

 

• פלפל שחור

 

• 1 כפית שום קונפי

 

• 1 כף עשבי תיבול

 

מה עושים?

 

1. יוצרים חריצים על גבי הלברק, מתבלים בשמן זית, במלח ובפלפל ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־220 מעלות למשך כ־10 דקות.

 

2. במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים את העגבניות, הארטישוק, הניוקי, הזיתים, השום קונפי ועשבי התיבול.

 

3. מוציאים את הלברק מהתנור ומניחים על צלחת, לצד הניוקי והירקות. מומלץ להגיש עם חצי לימון לחידוד הטעמים.

 

(באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת כרמים)

 

 

ערכים תזונתיים למנה (באדיבות ד"ר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה בשירותי בריאות כללית, מחוז המרכז):

 

573 קלוריות, 43.6 גרם חלבון,

 

36.3 גרם שומן, 17.9 גרם

 

פחמימות ו־1.3 גרם סיבים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים