yed300250
הכי מטוקבקות
    צילום: שאטרסטוק
    ממון • 18.06.2017
    המכשיר הישראלי החדש שיעביר לכם את המיגרנה
    נוירוליף מיקנעם פיתחה התקן ראש, דמוי משקפיים בלי עדשות, שמיועד להפיג זמנית כאבי ראש חזקים • אמור להיות זמין לרכישה בשנה הבאה
    מאת שגיא כהן

    מיגרנות – כאבי ראש חזקים וממושכים במיוחד – הן תופעה קשה שפוקדת כ־12% מהאוכלוסייה (בייחוד נשים), ופוגעת מאוד באיכות החיים. כעת, סטארט־אפ ישראלי פיתח טכנולוגיה חדשה, נגישה וזולה, במטרה להקל על הסובלים ממנה.

     

     

    צילומים: שאטרסטוק, יח"צ
    צילומים: שאטרסטוק, יח"צ

     

    חברת נוירוליף (Neurolief) מיקנעם פיתחה בשנתיים האחרונות התקן־ראש, מכשיר לביש דמוי משקפיים בלי עדשות, שמיועד להפיג זמנית ולהקל על כאבי ראש חזקים של הסובלים ממיגרנה. המכשיר מצויד באלקטרודות המקיפות את הראש ומפעילות גירויים עצביים על המוח כדי לטפל בתופעה. המכשיר כולל שילוב של כמה טכנולוגיות, בכלל זה אלקטרוניקה ותוכנה.

    הרעיון הוא שאפשר לחבוש את ההתקן על הראש בזמן התקף מיגרנה, והוא מסוגל להפחית במהירות את הכאב – וגם יכול להפחית את תדירות ההתקפים עתידיים ואת עוצמתם.

    נוירוליף הוקמה על ידי שני יזמים ותיקים בתחום הציוד הרפואי: שמואל שני (מנכ"ל) ועמית דר (מנהל טכנולוגיות ראשי). שניהם ממקימי חברת הציוד הרפואי "ביונס", שפיתחה טכנולוגיה המסייעת למשותקים ונמכרה למיליארדר האמריקאי אלפרד מאן. השניים גייסו כמה מיליוני דולרים, והמשקיעה המרכזית בחברה היא קרן "טרה ונצ'רס". נוירוליף אף הייתה חלק מחממת טרה לאבס ביקנעם, אותה מפעילה הקרן.

     

     
    עמית דר
    עמית דר

     

     

    דר מסביר ל"ממון" כי בשוק יש כיום מערכות גדולות שכוללות מוליכים חשמליים והשתלת אלקטרודות מתחת לעור, שמציעות טיפול יעיל במיגרנות – אבל הן נחשבות פולשניות מאוד ויקרות מאוד. פתרון נוסף שקיים בשוק הוא תרופות. "אבל המטרה שלנו היא לעשות משהו שהוא גם יעיל יותר מתרופות, לא כולל תופעות לוואי, ולעשות אותו בצורה זולה יותר ולא פולשנית כמו המערכות הקיימות. זה אתגר גדול מאוד", אומר דר. לדבריו, בניסוי קליני שהתקיים באחרונה, ובו השתתפו 30 מטופלים, נרשמו תוצאות טובות מכל הטכנולוגיות האחרות שיש בשוק. "זה הקל מאוד על המטופלים. הם נאחזים בזה ולא רוצים להפסיק את הטיפול", הוא מעיד.

    בימים אלה מתחילה החברה ניסוי נוסף עם 86 מטופלים בבית החולים מאיר.

    בחברה סבורים כי המכשיר יכול לסייע בטיפול בתופעות נוספות – למשל דיכאון. בימים אלה מתחילים ניסוי קליני שעוסק בהיבט הזה במרכז הרפואי לבריאות הנפש באר־יעקב.

     

     

    שמואל שני
    שמואל שני

     

    ומתי אמור להגיע המכשיר לשוק? מאחר שמדובר במכשיר רפואי הוא דורש אישורים רגולטוריים קפדניים. דר אומר כי בתחילת השנה הבאה הוא יוגש לרשויות הרגולציה באירופה, ובשנה שלאחריה לארה"ב.  

    אם הכל יתקדם כמתוכנן, הצפי הוא שהמכשיר יהיה זמין לרכישה ממשווקים, בלי מרשם, בישראל ובאירופה, כבר בשנת 2018. בארה"ב, שבה יימכר לפי מרשם רופא, הוא יתחיל להימכר ב־2019. 

    Sagi-c@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 18.06.17 , 20:53
    yed660100